Engin Ardıç

Engin Ardıç

Dürüstü de var

Dürüstü de var

Hepsi hokkabaz değil ya bu adamların, içlerinde dürüst ve namuslu olanları da var.
Bunlardan biri de İsmet Berkan.
Amigoluk yapmıyor, yalan yazmıyor, kendisi gibi düşünmeyenlere saldırmıyor.
Hükümeti başarılı bulduğu zaman bunu söylemekten de utanmıyor.
Bakın ne demiş geçen gün:
"2005 yılından beri Türkiye'de 'mutlak yoksulluk' sınırının altında kimse yaşamıyor artık.
Günde 2 doların altında kazanan bireylere baktığımızda, 2002'de (AKP iktidara geldiğinde yani) nüfusun yüzde 3.04'ü bu durumdayken, bugün bu kadar azla yetinmek zorunda kalan yoksullarımızın yüzde 0.22 seviyesine kadar gerilediğini görüyoruz.
En önemlisi, günde 4 doların altında kazanan bireyler... 2002 yılında nüfusumuzun yüzde 30'u bu durumdaymış, yani sahiden yoksulmuş ama bugün günde 4 doların altında kazananlar nüfusun yüzde 4.35'ine kadar gerilemiş.
Evet, Türkiye'de hâlâ yoksullar yaşıyor ama yoksul sayısı da azalıyor. Bu gerçeğe sırt dönerek Ak Parti'nin başarısını doğru tahlil edemezsiniz, o doğru tahlili yapamayınca da yerine geçmek için doğru stratejilere yönelemezsiniz. Siyaset bilgiyle yapılan bir iş çünkü."
Sonra, parçalı yazısının bir başka bölümünde de şunları söylemiş:
"Bundan tam bir hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir grup genç işadamının konuğu oldu, onlarla yemek yedi ve sohbet etti.
Bu yemeğe katılanların bazılarıyla sohbet ettim, onlardan Kılıçdaroğlu izlenimlerini dinledim.
Gördüğüm kadarıyla, pek çoğu da 'mutsuz CHP seçmeni' olan bu iş insanları grubu, CHP Genel Başkanı'ndan hiç de memnun kalmamışlar, onun Türkiye hakkında bir vizyonu ve fikri olduğunu düşünmüyor hiçbiri.
Hatta bir tanesi 'yarın CHP iktidar olursa hemen dolarları almak lazım' bile dedi!
Kılıçdaroğlu, dış politika vizyonu sorulduğunda Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinden, ekonomi sorulduğunda özelleştirmeye karşı olduğundan, ama ülkeyi yüzde 7 büyüme hızına çıkaracaklarından söz etmiş ve yetersiz bulunmuş. Benden söylemesi..."
İsmet Berkan dün de dedi ki:
"Yani nüfusun yüzde 26'sı, sokakta gördüğünüz her dört kişiden biri, toplumun en dış çemberinden kurtulmuş, daha iyi şartlarda yaşamaya başlamış. Toplumun en az gelir elde eden yüzde 10'luk diliminin geliri reel olarak iki kat artmış."
Şöyle de ekledi:
"Baksanıza, CHP'nin yöneticileri bile seçimi AK Parti'nin tek başına kazanacağını, kendilerinin tek başına iktidar çıkmayacağını telaffuz ediyor!"
Biz de bunu söylüyoruz, "yardakçı" diyorlar İsmet Berkan'ın çalışma arkadaşları... Gerçekleri dile getirince hakarete ve "istiskale" uğruyoruz. Haset ve nefret çemberleri bizi kıskıvrak kuşatıyor.
Vızgelir. Kılımıza bile dokunamazlar, biz onların alnını karışlarız da...
Şimdi ben de bunları yazdım ama pişman da oldum, aman çocuğun başına bir iş gelmesin oralarda...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi