Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bu iş burada bitmez!

Bu iş burada bitmez!

Evet! Dün kaldığımız yerden devam edelim. Şimdi sıra hükümette.. Bu kişiler hakkında derhal bir idari soruşturma açılması gerek.. İddialar konusunda MİT ve Emniyetten bilgi alınması gerek.. İstihbarat Koordinasyonun başına getirilen Güler için, “zararsız, işbirliği yapılabilir” notu düşülmüş..
Fişlenmemiş kimse kalmamış ki.. En acınacak durumda olanlar, çok yönlü işbirliği içinde olanlar olsa gerek.. Mesela, Gümrük kontrolörü A.Y. için “SBF’de İranlılarla bağlantılı radikal dinciydi. Şimdilerde Liberal. Çıkarına aşırı düşkün. İşbirliği yapmamalı”.. denmiş. Gümrük Müfettişi H.U. hiç uslu durmamış: “İmam-Hatipli ve eşi türbanlı, ÇOK GÜVENİLİR. İrtibatı iyi. Kilit görevler verilmeli..” diye not düşülmüş. Gümrükte daire başkanı A.E. için ise “Gümrükteki problemlerimizin çözümüne hep yardımcı oldu. Üst görevlere getirilmeli” denmiş. Demek ki, darbecilerin gümrükte problemli işleri varmış. Gümrük Müfettişi B.E. için “Ulusalcı. MİT ve JİTEM’le de bağlantılı. Aktif. Güvenilir” diye not düşülmüş. Gümrük Müfettişi Ö.İ. için ise, “CHP’li sübyancı. Yararlanılabilir, ancak güvenilmez.”
ADD’li biri hakkında Balyozcular olumsuz rapor vermiş. Kontrolör HM. “İdeolojik Alevi. Tuncelili. ADD’de faaliyet gösteriyor. İş ahlakı sıfır. Tembel, mevzuat bilmiyor..” İ.K. “Abdullatif Şener’le bağlantılı çalışıyor. Gümrükteki soruşturma işlerimize destek veriyor. JİTEM için taşradaki memurlarla irtibat sağlıyor. Üst görevlere atanmasına yardımcı olunmalı” deniliyor..
Gümrüklerle ilgili Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler’le ilgili düşülen notta deniliyor ki: “3.1.2003’de müsteşar yardımcılığına atandı. AKP bürokratı. Dinci görüşlere sahip. Sakaryalı. Kurulda ‘Hacı’ lakabı ile biliniyor. T. Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde ‘Beyaz masa’da çalıştı. Yıpratmak için Yalçın Bayer’le işbirliği yapılmalı.”
Kimi Amerikan istihbaratına çalışıyor, kimi Alman. Z.T “Devsol örgütüyle somut bağlantısı saptandı. Ayrıca Fransız istihbarat birimleriyle ilişkisinden şüpheleniliyor.”
Gümrük Müsteşarlığında gözaltına alınacak 7 kişi var. Biri CHP’li. Diyarbakırlı, rüşvetçi, CHP’ye yakın gözükse de...” diye not düşülmüş. 25 kişi de bulundukları görevlerden alınarak daha üst görevlere getirilmesi planlanmış. Mesela Sayıştay’da önemli görevler üstlenen elemanları var..
Yargıda birlikte çalışılıyor diye not edilen kişilerin kritik davalardaki rolü bu çerçevede ciddi bir tartışmaya sebeb olacak gibi gözüküyor. Bakalım, bu belgelerde adı çok sık geçen CHP, MHP ve Mason locaları şimdi nasıl bir tavır takınacak! Sanırım bu bürokratlar konusu, ek bir iddianame konusu olacak kadar önemli ve ciddi bir konu.. Onlarca yeni savcı görevlendirilerek bu iddiaların soruşturulması gerekecek.. Kaymakam, Vali, Vali yardımcısı, Savcı, herkes fişlenmiş ve bu faaliyet ülke çapında yapılmış. Peki bunları kim, neden, nasıl, niçin yaptı?
Soruşturmanın selameti açısından bazı bürokratların derhal görevden el çektirilmesi gerekebilir.. Ve bu kurumlardaki işlemlerin bu bilgiler ışığında merkez altına alınması gerekir..
Ne çok ajanlık yapan bürokrat varmış meğer: K.B. Dış ticaret uzmanı. “İrtica yanlısı gözükür. İş verilebilir. Güvenilir.” Yurtdışı görevdeki R.S.A. MHP’li görünür. Solcu. Birlikte çalışılıyor, güvenilir.. Hazinede Daire Başkanı N.A. “Aşırı sol bağlantısı var. Yolsuzluk yapar, yararlanılıyor.”
Hazinede görevli M.R. “Alevi hizipçi. Birlikte çalışılıyor. Güvenilir.”
Hikmet Uluğbay’ın yeğeni de birlikte çalışılanlar arasında ve tabii güvenilir kişi. Sabahaddin Çakmakoğlu’nun yakını da güvenilirler arasında. Hazine Kontrolörü Ç.Y. HADEP’li Alevi hizipçi ve irtibat var. “Alevi hizipli, alkol bağımlısı solcu, Mason, CHP’li, kadın düşkünü” ne kadar isim varsa hem örgütle yakın temas içinde.. Bir Müsteşar yardımcısı için “İrticacılara yakın. Kişi bilgileri hakkında yardımı oldu. Güvenilir” diye not düşülmüş..
Hazinede baş kontrolör: “Eşi Alevi. Radikal sol. Her konuda desteği var”. Bir daire başkanı için şu not düşülmüş: “Alkol bağımlılığı var. Değerlendirilebilir”. Daire Başkanı N.Ş. için “Alkol bağımlılığı var Solcu. Yararlanılıyor” diye not düşülmüş.. Bir başkası için düşülen not: “Alevi, radikal sol. Yolsuzluğu var. Her konuda desteği var.” Hazinede müşavir R.B. İsimler açık açık yazılmış, ben kodluyorum. Bazıları için “birlikte çalışılıyor, güvenilir, önü açılmalı” diye not düşülürken, Gümrük Müsteşarlığındaki Hukuk Müşaviri A.N.K. için “... altı doldurulmalı, konumunda kalması sağlanmalı” diye not düşülmüş. Ve tabii yine bir CHP’li notu: “Alevi, CHP’li, rüşvetçi, güvenilir.”, “İdeolojik yapısı yok. Kontrolümüz altında, güvenilir.” Kiminin tutuklanması düşünülmüş, kimisi “terfi ettirilecek” diye not düşülmüş.
Daha bitmedi, hatta daha bunlar fişlenenlerin yüzde biri bile değil. Ama sütunun alacağı yer sınırlı.. Selâm ve dua ile..
Not: H.Fehmi Güneş’in yeğeni ile ilgili, dünki yazımdaki notun devamında “Emniyet kökenli..” diye başlayan bölüm, bir başkası ile ilgilidir. Düzeltiyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi