Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Gençliğin sorunları

Gençliğin sorunları

Bu hafta, hanımlarımıza, gençliğin sorunlarıyla ilgili neler düşündüklerini sorduk. Bu konuda ailenin ve eğitimcilerin sorumluluk almaları gerektiğini ifade eden hanımlarımız, televizyon ve internetin gençler üzerinde büyük etkilerinin olduğunu ve sorunun çözümüne buradan başlanması gerektiğini ifade ettiler.

Aileler anlayışlı olmalı

Bizler gençliğin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Ama gerçekten gençleri bekleyen birçok risk faktörleri var. Yanlış arkadaşlar, yanlış gruplar, uyuşturucu, tiner ve daha birçok yanlış yollara düşebiliyorlar. Gençler yapıları gereği biraz asi olduklarından aileyi dinlemiyorlar ve bu gruplara katıldıklarında bir yere ait olduklarını düşünüyor ve evden uzaklaşıyorlar. Bu nedenle ailenin çocuklarına sevgilerini göstermeleri gerekir ki onları buralardan korusunlar. Televizyon ve internet zaten başlıbaşına bir risk. Çocuk buradan etkilenerek yanlış yapabiliyor, aileyi küçük görebiliyor ve daha nice sorunların içine düşebiliyor. Ummuhan B. (Eğitimci)

Eğitimcilere de sorumluluk düşüyor

Ben gençlerle ilgili sorunlarda, televizyon ve internetin büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Aile evde çocuğunu güzel yetiştiriyor onu her şeyden esirgiyor ama çocuk büyüdüğünde internet aracılığıyla yanlış arkadaşlar seçebiliyor yanlış mecralara kayabiliyor. Bu konuda aile elinden geleni yapsa bile bir yerde tıkanıyor. O yüzden uzmanların ve eğitimcilerin de bu konuda üzerlerine düşeni yapmaları gerekir. Ayşe K. (Ev hanımı)

Birlikte hareket etmek gerekir

Ben gençleri çok seviyorum. Onlara sevginizi gösterdiğinizde birden değişiyorlar ve o çocukların asi görüntülerinin ardında sevgiye açlık duyduklarını görüyorsunuz. Bu konuda aileye ve büyüklere sorumluluk düşüyor. Yani aileler gençlere sevgilerini göstermekten kaçınmamalı ve onları kazanmaya çalışmalıdırlar. Bir de gençlerle ilgili sosyal faaliyetlere ağırlık verilmeli ve bu çocuklar buralarda aktif hale getirilmelidir. Gençliğin sorunlarının çözülmesi için ailenin uzmanların ve eğitimcilerin birlikte hareket etmeleri gerekir. Nisa G. (Modelist)

Televizyon yönlendiriyor

Şimdiki gençleri anlamak çok zor. Bir elleri yağda bir elleri balda. Ama yine de çok mutsuzlar. Kanaatkarlık yok. Bizler ne yoksulluklar çektik ama her şeye göğüs gerdik. Artık insanlarda sabır yok. Gençlerin durumu ortada... Annelerine babalarına saygı yok, bir hedef yok öyle boş boş yaşıyorlar. Onları televizyon yönlendiriyor. Gençliğin sorunlarını çözmek istiyorsanız önce televizyonu evden kaldırmanız gerekir. Ya da televizyonda gençlere uygun programlar yayınlamalı ve onları yönlendirmelidir. Yoksa bu sorunu çözmeniz mümkün olamaz diye düşünüyorum... Gülsüm A. (Ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi