Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Matematikte başarısızım

Matematikte başarısızım

Fatma abla ben, sekizinci sınıfta okuyan bir öğrenciyim. İlkokuldan beri matematik derslerinde çok başarısızım. Çok çalışıyorum ama yapamıyorum. Türkçem çok iyi. Kompozisyonlardan hep beş alıyorum. İleride edebiyat öğretmeni olmak istiyorum. Ama annem çok zorluyor. Matematiğimin düşük olmasını çok sorun yapıyor. Akrabalarımın yanında beni küçük düşürüyor. Bundan bir şey olmaz filan diyor. Çok gücüme gidiyor kendimi başarısız hissediyorum. Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz?

S.E

Başarısız olduğunu göstermez

Ebeveynlerimiz, bizler için her şeyin en iyisini isterler. Ama bazen, farkında olmadan bizleri incitebilirler ve hatalarının farkına varamayabilirler. Böyle zamanlarda yaşadığımız rahatsızlığı onlara ifade etmekten kaçınmamalıyız. Bu durumda sen de annene bu sözlerinden rahatsız olduğunu ve zarar gördüğünü ifade edebilirsin... Bu önemli bir iletişim yöntemidir. Çünkü derdimizi söylemediğimiz sürece kimse bizi anlamaz, yardımcı da olamaz...

Her birimiz farklı yeteneklerle dünyaya geliyoruz. Kimimiz edebiyata, kimimiz matematiğe, kimimiz güzel sanatlara yatkınızdır. Burada yapmamız gereken en önemli şey, yeteneğimizin farkına varmak ve bu alanda kendimizi yetiştirmeye çalışmak olmalıdır. İfadenden anladığıma göre sözel derslerde daha başarılısın, bunu değerlendirmeye çalış... Matematiğin düşük olması senin başarısız olduğunu göstermez. Bu konuda elinden geleni yapmaya gayret et. Metamatik dersini en iyi nasıl anlayabileceğini belirle ve çalışmalarını buna göre yap. Bunun dışında edebiyatla ilgili çalışmalara katılmaya ve burada kendini geliştirmeye çalış. Edebiyatla ilgili yayınları takip et, bu konuda kendini geliştir. Ailenle yaşadığın çatışmayı okulun rehber öğretmeniyle görüşebilir ve öğretmenin de yardımıyla sorunu ortadan kaldırabilirsin. Şunu unutma ki, insanlar bizim için bir şeyler söyleyebilirler ama bizim kendimizle ilgili ne düşündüğümüz ve neye inandığımız daha önemlidir.

Neler okuyabilirim?

l 30 yaşında lise mezunu bir ev hanımıyım. Çocuklarım küçük olduğundan evden pek çıkamıyorum. Kendimi yetiştirmek ve kültürlü bir anne olmak istiyorum. Ama bu konuda nereden başlayacağımı bilemiyorum. Çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okumayı düşünüyorum ama bu konuda neye ihtiyacımın olduğunu bilmiyorum. Hem çocuklarıma hem de kendime faydalı olmak istiyorum. Bunun için neler okuyabilirim?

N.B

Dünyanın en değerli işini yapıyorsunuz

Evde çocukların bakımıyla ilgilenen ya da bir şekilde eğitimine devam edemeyip evlenen hanımlar bunu büyük sorun haline getirebiliyorlar. Elbette kişinin sevdiği alanda eğitim alması ve eğitimini tamamlaması önemli bir şeydir ama çeşitli sebeplere bağlı olarak bunu yapamamışsa telafisi de mümkündür... Hanımlarımız şunu bilmelidirler ki, kendileri çocukların bakımıyla ilgilenerek dünyanın en değerli işini yapıyorlar.

Çocukların bakımının ciddi ve önemli bir iş olduğunu bilmelisiniz... Bunun dışında kalan vaktinizde okuyabilirsiniz. Biliyorsunuz, okumak, annelerimizin kendilerini yetiştirmeleri bakımından önemlidir.

Okuma konusunda ihtiyaçlarımızın sırası önemlidir. Öncelikle dinimizin emir ve yasaklarını öğrenmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun dışındaki seçimlerimizi ise ihtiyaçlarımız belirleyecektir. Bu konuda çocuk eğitimiyle ilgili kitaplar okumak istediğinizi ifade ediyorsunuz. Öncelikle çocukların gelişim dönemini tanımanızı sağlayacak kitaplar okuyabilirsiniz. Bunun dışında, eşinizle ve çocuklarınızla doğru iletişim kurmanıza destek sağlayacak kitapları tercih edebilirsiniz. Seçimlerinizi yaparken, aile içindeki ilişkilerinizi dikkate alarak okuma programınızı yeniden hazırlayabilirsiniz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi