Engin Ardıç

Engin Ardıç

Soner Yalçın adaylığını koysun!

Soner Yalçın adaylığını koysun!

Öyle ya, madem ki milletvekilliği halka hizmet değil de "hapisaneden adam kurtarma kapısı" olarak görülüyor, Soner Yalçın da mebus olsun çıksın dışarı...
Aydın Doğan ve/veya Zafer Mutlu'nun bazı adamları ve onların CHP içine "ankastre" ettiği bazı politikacılar, bazı tutukluları kurtarma çabası içine girdiler. Doğaldır, haklarıdır.
En kısa yol, milletvekilliği. Kazanan çıkıyor.
1936 yılında İspanya'da da böyle olmuştu, seçimi "halk cephesi" kazanınca ayaklanma hükümlüsü bütün köylüler bir anda salıverilmişlerdi. (Ünlü komünist milletvekili Dolores Ibarruri gidip kendi eliyle açmıştı koğuş kapılarını.)
Fakat bunun için önce kazanmak gerekiyor tabii! Adaylık koymakla özgürlük çantada keklik değil.
Kazanmak için de "sağlam bir yerden, üstelik ön sıralardan" aday gösterilmek... Örneğin, ulusalcıların "kalesi" sayılan kıyı bölgelerinden. Oralarda dağ olmadığı için çoban da yokmuş.
Kadıköy ilçesi de kıyıda, ama Mustafa Balbay'ın oradan bağımsız adaylığını koyacağı, bizzat kendisi tarafından yalanlandı. Niçin? Bağımsız olsa kendine mi güvenemiyor, ampul kafalı seçmene mi?
Balbay ve Özkan, "tekliflere açık olduklarını" da belirttiler. Pazarlığı kızıştırıyorlar. "Bütün partilere" açıkmışlar, buna AKP de dahil midir?
Allah Allah... Bu Tuncay Özkan'ın kendi partisi yok muydu yahu, "Yeni Parti"... Genel başkanlığını yaptığı kendi öz partisine güvenmiyor mu, bu nasıl bir çelişkidir?
Öte yandan, Zafer Mutlu'nun adamlarının önce sağcı DP'nin başına geçirmek istedikleri, bunu yapamayınca solcu CHP'ye getirip yamadıkları Süheyl Batum'un bu adamları aday gösterme girişimi, Kılıçdaroğlu tarafından reddedildi.
Şimdi CHP'nin "ulusalcı" kanadı, kesin olan seçim yenilgisinden sonra Kılıçdaroğlu'nu devirip partiyi iyice ele geçirmeyi planlıyormuş. (Kaset var mı kaset?) Önder Sav da işin içindeymiş. Başkan adayları da Metin Feyzioğlu. (O da kim yahu?)
Zarar yok, bu operasyon gerçekleşirse Balbay ile Özkan 2015 seçimlerinde mutlaka aday gösterilirler işte...
Eh, 2011 için de şimdilik Osman Pamukoğlu'nun partisi, Mümtaz Soysal'ın partisi falan düşünülebilir... (MHP bu arkadaşlara şefkatli kollarını niçin açmıyor?)
Soner Yalçın için de en uygun yer, eski bir Maocu olarak, Hasan Yalçın'ın ve Doğu Perinçek'in İşçi Partisi'dir elbette.
Samimi dileğim, yalnız bazı gazetecilerin ve tetikçilerin değil, bütün karanlık adamların bu seçimde adaylıklarını koymalarıdır.
Kaç oy alacaklarını görmek için.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi