Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Gençlerimizle sevgi üzerine...

Gençlerimizle sevgi üzerine...

Bu hafta gençlerimize, sevgi konusunda ne düşündüklerini sorduk. Çocuklarımız, ailelerinin kendilerine sevgilerini gösteremediklerini ve bu konuda sevgi açlığı yaşadıklarını ifade ettiler.

Hiçbir şey kaybetmezler

Sevgi kavramı çok fazla istismar ediliyor. Kalbinde hiç sevgi olmayan insanlar da, sevgiyi tüketenler de sevgiden bahsediyorlar. Bence sevgi karşılıksız sevmektir ve insanlara karşı hoşgörülü olmaktadır. Ailelerin çocuklarına vermekten kaçındıkları bir şeydir sevgi. Bence anne babalar çocuklarını karşılık beklemeden sevmeli ve onlara sarılmalıdırlar. Bundan hiçbir şey kaybetmezler..Zehra Y ( öğrenci)

Cimri davranmaya hakları yok

Sevgi özlediğim ve yolunu beklediğim bir şey. Annem çok iyi bir insandır ama sevgisini asla göstermez. O da kendi annesinden öyle görmüş...Ama ben onun bir gün bu yanlışını anlayacağına inanıyorum. Annem ben zaten seviyorum, sevgim içimde diyor. Bunun bana ne faydası var ki...Ben onun bana sarılmasını, benimle konuşmasını, konuşurken gözümün içine bakmasını istiyorum. Annelerimiz kendi annelerinden sevgi görmemiş olabilirler ama bu konuda bize cimri davranmaya hakları yok.Zeynep K ( öğrenci)

En değerli şey sevgidir

Ben sevginin hayattaki en değerli şey olduğunu düşünüyorum. Eğer sevgi paylaşılırsa daha da artacak ve hepimize yetecektir. Annem biraz daha farklıdır ama babam sevgisini hiç göstermez bunu zayıflık olarak ifade ederdi. Ama ben evlendiğimde çocuklarıma öyle davranmayacağım. Çünkü bir ailenin çocuğuna verebileceği en değerli şey sevgidir. Hem verdikçe de artıyor o halde neden vermiyorlar ki...Benim yanlış alanlara sapmış bir çok arkadaşım var, hepsi de sevgisiz büyüdüler. Aileler bizleri suçlarken biraz da biz nerede hata yaptık diye sorsunlar. Ali K ( satış elamanı)

Başarımı buna borçluyum

Sevgi bir çok hastalığı tedavi eden bir ilaç gibidir. Ben sevgiyi tanıdıktan sonra bir çok hatasını ortadan kaldıran çok kişi tanıyorum. O yüzden büyüklerimiz çocuklarına sevgilerini göstermelidirler. Ama şimdi sevgi biraz menfaate dönüşmüş. İnsanlar çıkarları varsa seviyorlar, çıkarları yoksa sevmiyorlar. Bence bu sevgi değil. Sevgiyi de alış veriş malzemesi yapmak istiyorlar ama başaramıyorlar. Ben çevremde sevilen biriyimdir kendime olan güvenimi ve başarımı buna borçluyum... Merve E ( sekreter)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi