Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kendimde sorun olduğuna inanıyorum

Kendimde sorun olduğuna inanıyorum

* Selamün aleyküm Fatma hanim, yazılarınızı fırsat buldukça takip ediyorum. Ben kendimde bir sorun olduğuna inandım ve bunu bir de sizinle paylaşmaya karar verdim...

Ben şu an kırk üç yaşını doldurmak üzereyim. Türkiye'nin Antakya ilinden Almanya'ya gelin olarak gittim. Şu an yirmibeş yıllık evliyim. Bir kızım, üç oğlum var. Büyük oğlumu onuncu ayda evlendirdik hamdolsun. Diğer evlatlarımın hepsi okuyor. Çocuklarımı büyütürken çok büyük zorluklar yaşadım. Ama o günler geride kaldı. Bir insan olarak eşimi çok seviyorum. Çocuklarımla da bir sorunum yok. Ama aşırı alıngan biriyim. Bu konuda çeşitli kitaplar okudum, kendimi geliştirmeye çalıştım kimi zaman da uygulayarak öğrendim ama her şey saygı ve sevgide bitiyor. Eşimi seviyorum ama aile hayatımızda onun sorumsuzluğu beni çok yoruyor. Geçtiğimiz yaz tatilinde oğlum, gelin kızım, annesi ve ben umreye gittik. Rabbim tüm Ümmeti Muhammed'e nasip etsin. Geri döndüğümde bazı değişikliklerle karşılaştım. Eşime gecenin bir vaktinde sms geliyor, kim diye sorduğumda kaçamak cevaplar veriyordu. Derken e mail adresine baktım ve gerçeği öğrendim. Ben yokken birini bulmuş. Yaklaşık iki yıl çocuklarımla birlikte mücadele edip döndürmeye çalıştık. Sonra bana çok nazik davranmaya ve çeşitli hediyeler almaya başladı. Bir şekilde hatasını örtmeye ve beni yumuşatmaya çalışıyor. Ama iki aydan beri yine eski hallerine geri döndü. Geçenlerde yine aramızda küçük bir tartışma oldu bana "İstediğim zaman kalkarım, istediğim zaman uyurum" gibi cümleler sarf edince susmayı tercih ettim. Aynı gün yemek yaptım, sofraya hep birlikte oturduk ben televizyonu kapatmak istedim. Eşim kalsın dedi ben kalkıp kapattım. Eşim bana döndü ve "inatçı" dedi. Oğlum "ben sofrada ses duymak istemiyorum" dedi; ben de yemek yemiyorum deyip masadan kalktım. Evlatlarım gel şaka yaptık deseler de masaya oturmadım. Çocuklarım bana "anne çocuk gibisin" dediler. Bu davranışlarımın sebebi onun benimle ilgilenmesini istediğimdendir ama farklı anlaşılıyor. Eşimin iyi tarafları da vardır. Kendisi sürekli arayan soran biri değildir ama istediğinde bunun alasını yapıyor. Sevgilisine yazdıklarını okudum her beş dakikada ona bir şeyler yazdığını gördüm. O yüzden mi eşime böyle ani çıkışlar yapıyorum bilmiyorum. O biraz da süslü ve açık giyinmemden hoşlanıyor ama ben bunu yapamıyorum. Çünkü evde büyük oğullarım var onlardan haya ediyorum. Fatma hanım, yuvamın kurtuluşu ve huzuru için benim neler yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum.

Y. H.

Büyük bir yıkımdır

* Aldatılmak eşler için büyük bir yıkımdır. Kendisine değer verilmediğini düşünen, sevilmeye değer olmadığına inanan eş bir süre sonra güven kırılması yaşıyor. Bu süreçte yaşanan travma aldatılan eş üzerinde derin tesirler bırakabiliyor. İfadenizden, eşinize olan inancınızı yitirdiğinizi anlıyorum. Yaşadığınız olayı düşünerek eşinize karşı öfke duyuyorsunuz ve bunu ilişkilerinize yansıtıyorsunuz. Ama diğer taraftan da, onun ilgisini kaybetmekten korkuyor bunun için çeşitli çareler arıyorsunuz. Böyle durumlarda eşlerin kendilerini iletişime açmaları ve sorunun nereden kaynaklandığını tespit ederek makul bir çözüm arayışında bulunmaları gerekir. Size de bunu tavsiye ederiz. Eşinize kendinizi açmaktan kaçınmayın, sorunu anlamaya çalıştığınızı belirtin, bundan sonra neler düşündüğünü, ne yapmak istediğini sorun ve insani ilişkiler çerçevesinde bir çözüm yolu üzerinde yoğunlaşın. Eşinizin yaşadığı sorun geçici bir şey de olabilir. Ancak ne olursa olsun, karşı cinsle ilişkilerimizi Allah'ın belli ölçülerle sınırladığını ona ifade etmeli ve Allah'ın rızasına uygun davranmanın gerekliliğini anlatmalısınız. Şu an ona karşı öfke duyuyor olsanız da bu bir sorumluluktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi