Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Emanete sahip çıkma heyecanı

Emanete sahip çıkma heyecanı

Saadet Partisi'nde illerde aday adayları ile ilgili temayül yoklamasının ardından Genel Merkezde aday adaylarıyla mülakat toplantıları başladı. Bu hafta sonunda tamamlanacak olan mülakatların ardından listeler belirlenecek. Elbette aday adaylığı için müracaat etmiş olan 1687 kişi içinden 550'si listelerde yer alacak.Yasal zorunluluk ister istemez bir elemeyi gündeme getiriyor. Sanırım tüm parti yönetimleri açısından en zor ve sıkıntılı olan husus da budur. Saadet Partisi Genel Merkez toplantı salonunda aday adayları ile mülakatların başlatılması öncesi Genel Başkan Mustafa Kamalak bir basın toplantısı düzenleyerek bu hususa dikkat çekti. Kendileri açısından adaylık için müracaat edenlerin hepsinin aynı değerde olduğunu belirterek, "Ancak yasalar gereği belli sayıda aday adayı aday olarak listelerde yer alabilecek" diyordu. Hemen belirtelim ki liste belirleme konusunda diğer partilerin aksine en az sıkıntı çekecek Saadet Partisi idi.

Hemen bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Dün basın toplantısının yapıldığı salonu dolduran aday adayları sergiledikleri coşku ile ister listelerde yer alsınlar ister almasınlar Erbakan Hoca'nın emanetine sahip çıkacaklarını gösteriyorlar, adeta haykırıyorlardı. Sanıyorum dünkü basın toplantısının en önemli özelliği bu heyecanın dorukta oluşuydu. Erbakan Hoca'nın çaldığı maya sağlam tutmuş, tüm teşkilatlar Saadet Partisi'nin kendileri için Erbakan Hoca'nın bir emaneti olduğu şuuru ile hareket ediyorlardı. Aday adaylarındaki coşkunun yanında bir inanmışlık ve bu inanmışlıkla gayretle çalışma azminin hakim olduğu dikkati çekiyordu. Kısacası, Milli Görüş hareketinin her durumda yoluna hem de biraz daha bilenerek devam edeceğini dosta düşmana gösteriyorlardı.

Bu noktada Saadet Partisi'ne 1687 aday adayının başvurduğunu, bu sayının 168'ni hanımların, 13'ünü de engellilerin oluşturduğunu belirtmek istiyorum. Salonda Türkiye'nin her köşesinden gelmiş olan aday adayları bir sevgi halesi oluşturuyor, birbirleri ile kucaklaşıyor, heyecanlarını paylaşıyorlardı. Zaten bir kardeşler topluluğundan başka türlü bir davranış da beklenmezdi.

Genel Başkan Mustafa Kamalak konuşmasında gündemdeki konulara temas ederek özellikle Başbakan Erdoğan'ın Libya'ya müdahale konusunda sergilediği çelişkili tavrına dikkat çekerek, "Başlangıçta NATO'nun Libya'da ne işi var dediniz. Daha sonra müdahale görevinin NATO'ya devrettiğinizi söylediniz. Yarın herhangi bir gelişme sonucu Suudi Arabistan'a müdahale etmeye, Mekke ve Medine'yi bombalamaya kalkışırlarsa ne olacak?" diyerek endişelerini dile getirdi. Bu vesile ile Milli Görüş'ün rahmetli lideri Erbakan Hoca'nın İslam Ülkeleri arasında oluşturulmasını savunduğu ve mücadelesini verdiği Müslüman Ülkeler Askeri İttifakının ne kadar gerekli olduğunu hatırlatıyordu.

Kamalak ülkelerin iç sorunları münasebetiyle uluslararası kuruluşların müdahale etmelerini hak gibi görmenin ileride ortaya çıkabilecek muhtemel tehlikelerine dikkat çeken Kamalak böylece uluslararası ilişkilerde kesin çizgilerin oluşturulması, bu hususta zigzaglar çizilmemesi gerektiği üzerinde düşünmeye davet ediyordu.

Aday adaylarının bazıları ile görüştük bazıları ile selamlaştık. Bu temaslarımızda gördük ki Saadet Partisi teşkilatları bu seçimlerde üzerlerindeki sorumluluğun farkındalar. Ve Bayrağın daha yükseklere çıkartılması için çalışacaklar. Kısacası lisan-ı hal ile, "Hocam ebedi istirahatgahında rahat uyu. Açtığın yolda bütün gücümüzle çalışacağız" diyorlardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi