Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Masonlar istemeden ittifak olmazmış

Masonlar istemeden ittifak olmazmış

“Demokrat Parti ile ittifak yapılabileceğine inanmak, davulsuz zurnasız halay çekmek olurmuş.” Siyaseti bilmeyenler böyle söylüyor.
Siyasetten yoksunların dediklerine göre;
“Demokrat Parti veya bir başka partinin çatısı altında ittifak yapılması için, mason çevrelerinin onay vermesi lazımmış.”
Yine politika bilmeyenlerin ifadelerine göre;
Rahmetli Menderes’in DP’si ile bugünkü DP’yi aynı yere koymak, kendilerinin dışındaki herkesi zavallı zannetmekmiş.
Oysa Menderes’in başında bulunduğu Demokrat Parti bile masonların varlıklarından ve verdikleri rahatsızlıklardan çok çekmiş.
Menderes’in kendi ifadesi varmış:
“Ne yapabilirim ki özel kalemimi bile masonlar tayin ediyor” dermiş. Celal Bayar ile İçişleri Bakanı Namık Gedik’in bulunması, masonların projesiymiş.
27 Mayıs darbesinden sonraki en önemli hadise, DP’nin yerine geçecek olan partiye hangi mason biraderin genel başkan olacağı meselesiymiş.
Saadettin Bilgiç’in Adalet Partisi genel başkanlığından nasıl atıldığını bilenler bilir, bilmeyenler de araştırıp görebilirlermiş, tam bir mason tezgâhıymış. Öyle diyorlar.
¥
Yetmişli yıllarda Demirelli AP ile yapılan ittifakların perde arkasında da masonların direktifleri, istekleri ve öngörüleri varmış.
Birinci MC ve ikinci MC hükümetlerinin kuruluşları ile hükümetteki görev ve yetki dağılımına bakıldığında da masonların nasıl bir yol izlediği görülürmüş.
Bugün ahı gitmiş vahı bile kalmamış bir Demokrat Parti, çaycısına dahi şeker parası veremezken, ittifak arayışına girmesi yine masonların içtihadıymış. Öyle diyorlar.
Henüz Demokrat Parti’den Demirel elini çekmemiş. Çünkü elindeki tek oyuncak, bu partiymiş. Ayrıca sığınabileceği herhangi bir siyasi çatı yokmuş. Öyle diyorlar.
Demokrat Parti ile hangi parti ittifak ederse etsin, bilinmeliymiş ki önlerine gelen her şart, Demirel ile arkasındaki, yanındaki, yöresindeki biraderlerin istekleri olurmuş.
Demirel mağlubiyet nedir bilmezmiş. Hayatındaki mağlubiyetleri bile galibiyete çevirir ve herkesi inandırırmış, zeki bir siyasetçiymiş. Öyle diyorlar.
Mason çevrelerin özelliklerinden birisi de içinde bulundukları partiden ziyade, kendilerine her türlü hizmeti verebilecek CHP’yi kazandırmak olurmuş.
Masonlar siyasi tarih boyunca kendi partilerinden ve partililerinden çok, CHP zihniyetine arka çıkarlarmış. Siyasi tecrübeden yoksun olanlar böyle diyor.
Mason çevrelerin siyasi hırslarının önünde hiçbir değer yargısının hükmü olmazmış. Ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmazlarmış. Yüzleri gülerken, akılları sövermiş.
Ekonomiden siyasete, kültürden sanata, her çevreden herkesi maşa olarak kullanırlarmış. Bu güçlerini zenginliklerinden ve teşkilatçılıklarından alırlarmış.
¥
Ez cümle;
Demokrat Parti’nin başındaki şahsı tanımam, bilmem. Tanımak ve bilmek de istemem. İttifak yapacağı partilere de bir şey diyemem. Çünkü siyasete kapalıyım.
Elbet siyasi partiler arasında ittifaklar yapılabilir. Kim kendisine kimi yakın hissediyorsa, bu dünyada ve ahirette birlikte haşrolsunlar.
Hatta yesinler, içsinler, paylaşsınlar, dayanışsınlar, kilisede buluşsunlar, meyhanede buluşsunlar. Yalnız camide buluşurlar mı işte onu bilemem.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi