Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah CHP, vah MHP

Ah CHP, vah MHP

Her yıl Suruç’ta gerçekleştirilen Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlaması işini bu yıl CHP Halfeti Belediyesi üstlenmiş.
CHP biliyorsunuz “Ergenekonun avukatlığı”nı üstlenen bir parti.
Geçmişte de heyet halinde Hitler’in Doğum gününü kutlamaya gitmişlerdi.. Dönüşte bıyıklar Hitlervari kesilmiş, kartvizitlerinde de unvan olarak “Führer” yazmışlardı.. Cumhuriyetin 10. Yıl Albümüne Hitler’in “ortak idealler”den söz eden cümleleri yanlışlıkla girmedi..
PM üyesi Enver Aysever, “CHP gibi sosyal demokrat bir partinin, TÜSİAD’la, Sinan Aygün’le, Mehmet Haberal’la, Ufuk Söylemez ile ne işi olabilir? Bu isimlerden gelecek bir tane oy yoktur. Ergenekon sanıkları diye özel olarak savunulacak bir kitle yoktur” diyor. İyi de, peki aday listelerini Ergenekoncuları doldurmaya çalışanlar kimler..
Aysever iyi söylüyor da bu nasıl solculuk, sosyal demokratlık ki, CHP’nin derdi patronları geriyor.. ABD’li diplomatlara haziran seçimleri için tahminini söyleyen Mustafa Koç, “AK Parti parlamentodaki çoğunluğunu yitirecek, AK Parti-MHP ya da CHP-MHP koalisyonu olabilir” diyor.. 9 Temmuz 2009’da Nakkaştepe’de öğle yemeği yiyen dönemin ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’in, konuşulanları altı gün sonra telgrafla Washington’a gönderdiği mesajda yer alıyor bu ifadeler.. Koç’a göre Türkiye CHP ve IMF’ye mecbur.. “IMF olmaksızın Türk özel sektörünün 2009’un geri kalanında ödemesi gereken 20 milyar dolar borcu döndürmesi çok zor.”
Düne kadar birbiri ile çatıştırılanlar, bugün nasıl bir anda kardeş oluverdiler böyle, hiç düşündünüz mü: CHP ile MHP Ergenekon kardeşi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, geçmişte CHP’ye oy vermiş olan seçmenden oy alacaklarını, çünkü bu insanların hassasiyetlerinin kendilerinden farklı olmadığını söyledi. CHP ile MHP Ergenekon sanıklarını paylaşmış durumdalar.. Balyoz sanıklarından Engin Alan MHP’den aday.. Engin Alan Çetin Doğan’la aynı ekipte..
Engin Alan’ın aday olduğu bölgeden MHP’nin bir numaralı adayı, Çevik Bir’in “kazığa oturtmak”tan söz ettiği, Çiller hükümetinin İçişleri eski Bakanı Meral Akşener.. Akşener 28 Şubatçıların elinden yakasını kurtardı, ama bir başka darbeci paşanın “silah arkadaşı” mı oluyor yani şimdi.
Ha! Bu arada CHP, MHP ile de koalisyon ortağı olacak bir parti, BDP ile de.. Yani CHP, icabında MHP yerine BDP’yi de seçebilir.. Her ne kadar “MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, geçmişte CHP’ye oy vermiş olan seçmenden oy alacaklarını, çünkü bu insanların hassasiyetlerinin kendilerinden farklı olmadığını” söylese de; çok güzel hareketler bunlar aslında.. Hem zaten Apo da yabancı sayılmaz. Üniversite yıllarında MHP’lilerle birlikte “devlet için” çalışmıyor mu idi? Başbuğ, 60 darbesinde darbecilerle birlikte hareket etmedi mi?
Peki şimdi siz bundan ne anlıyorsunuz.
Sahi, bu arada MHP, CHP’ye yakınlaşırken, Gülen ve ekibinden uzaklaşmasının sebebi ne ola ki!
İşler çok karışık. Hocaefendi ABD’de, Hocaefendi Ergenekona-Balyoza karşı. Balyozun 1 Numarası Çetin Doğan. Çetin Doğan’ın damadı, ABD’den Dani Rodrik. Dani Rodrik ABD’deki Yahudi Lobisinin önemli isimlerinden biri..
Bu arada, cemaatin dikkatli olması gerek.. ABD’deki Ergenekonun avukatlarından Rodrik tarafı, United States’i, Cemaate karşı operasyona zorlamak için, FBI üzerinden Cemaatle ilgili bazı bilgi ve belgeleri servis ederlerse şaşmamak gerek bu arada.. Ahmet Şık’ın ortaya çıkış ve karşı operasyonun “esatir”inin “öteki dünya”(!) da bir karşılığının olması gerek..
MHP’yi, CHP çizgisine çeken ya da CHP’yi, MHP çizgisine çeken irade hangi irade aceba?.. Dışarıdan bakınca insan bazen farkı fark edemiyor çünki..
Bir başka irade, AK Parti’ye karşı, CHP ile MHP arasında koalisyon hesabı bile yapıyor..
Bu arada “ŞOK” açıklama CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’den geldi. Şahin Mengü, önseçimle parti içerisindeki vatansever isimlerin tasfiye edildiğini belirterek, “Parti, mezhep partisi haline getirildi. Manisa’da birinci sıradaki aday dışında 9 tane Alevi aday var. Manisa’da 60-70 bin Alevi seçmen var, 850-900 bin Sünni seçmen var. CHP mezhep partisi değildir” dedi.
Asıl ŞOK 12 Haziran’da yaşanacak.. Oldukça ilginç ve renkli bir seçim yaşayacağız..
Hele şu birkaç gün de bir geçsin, adaylar kesinleşsin, ittifak tartışmaları sonlansın ve kimlerin listeden düşecekleri görülsün, ondan sonra ne olacağı biraz daha belirginleşecektir.. Siyasi kadrolaşma hesapları nasıl sonuçlanacak, AK Parti listesinde yer alacak “Gülen Cemaati”, CHP listesinde yer alacak “Alevi ve Ergenekon cemaati”nin durumunu bir görelim.
Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi