Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Burak'ın varsa galipsin

Burak'ın varsa galipsin

Galatasaray-Trabzonspor maçının önemi ev sahibi açısından sıfır. Galatasaray 50-0 da yense bir arpa boyu yol gitmez. Trabzon yenemezse karalar bağlar. Yani; koyun can derdine kasap et. Koyun zaten kurbanlık! Gözleri ayakları bağlanmış kelleyi Mayıs 14'e uzatmış. Kasabın derdiyse kemiksiz üç puan. Aldı aldı alamadı o da kadere kurban!

Bu kritik maçta seyirci de yok! Dedikodu çok! Elinde Galatasaray bayrağıyla maçın sonucunu bekleyen Fenerli de çok.

Yaralı Aslan maça değişik bir kadro ve cezalı Baroş'un yokluğuna rağmen Kewell ve Pino'yu kenarda bekleterek başladı. Bence ters bir karar. Hele Pino, bu takımın sürat motoru. Aynı zamanda rakibe fren. Mutlaka oynamalıydı. Ünder; ya Kewell'la Pino'ya gözdağı veriyor ya orta sahayı rakibe kaptırmak istemiyor. İlk yarı Ünder haklı çıktı.

YEKTA'YA YAZIK OLDU

Bülent Hoca gol için Kazım ve Arda'ya güvenmiş. Yekta ve Culio'yu da sürpriz golcü yapmış. Talih Yekta'yı da daha ilk dakikada sakata ayırdı. Oyuna Mustafa Sarp girdi. Yine Ayhan yine Mustafa Sarp! Kader. Cana da yok!

Dikkat edin Galatasaray'da sorun hoca değil. Her gelen hoca aynı isimler etrafında döneniyor. Ünder de öyle yaptı. Çaresizlikten Neill yine orta alanda oynadı. İtiraf edelim; ununu elemiş Galatasaray Trabzonspor'dan çok daha fazla gole koştu. İnsua da uzun süre sonra kadrodaydı. Forveti çok destekledi. İlk yarı pozisyon da yok, sahada Trabzonspor da yok! Tatsız tuzsuz bir maç. Trazbonspor belli ki kasılmış. Geçen haftalarda gördüğümüz Trabzonspor'un bu Galatasaray'ın tozunu atması lazımdı. Atamadı.

BURAK YİNE BURAK

Şenol Hoca, Alanzinho'yu neden aldı anlamadım. Yattara aynı role soyunmuyor ki. Buna rağmen ikinci yarı Trabzonspor daha atak. Serkan sağdan bindiriyor. Jaja ortadan, Burak'ın topunu Zapata çalıyor, Burak'ın güzel şutu yine Umut'a çarpıyor. Trabzonspor bu maçta kendi kendine baraj oldu.

İki takım da orta alanda didişiyor, gol kısmete kalmış. Gol atan kazanacak gibi ama Kazım kırmızıdan dışarı! Galatasaray 10 kişi. Az önce de Sabri'nin yerine Pino girmişti. Takımın dengesi bozuldu. Şenol Güneş bütün riskleri aldı çok adamla saldırdı. Galatasaray Pino ile kontra çekti kaleci Tolga golü ve maçı kurtardı. Jaja'nın nefis pasında Burak yine yazdı. Trabzonspor yine sonlarda üç puanı buldu, Galatasaray'ın da kaderi değişmedi. 15. mağlubiyet!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi