Mehmet Talu

Mehmet Talu

Huzur ikliminde irşad umresi

Huzur ikliminde irşad umresi

Bütün okuyucularımızı, Medine-i Münevvere'den Resûlullah (S.A.V.) Efendimizin huzurundan kalbî muhabbetlerimle selamlıyorum. Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtüh.

Nisan-2011 de, Marifet Derneği'nin proje ve tanıtımını üstlendiği, turizm acentalarının ortaklaşa organize ettiği Huzur İkliminde İrşad Umresi'ne katılım, beklendiği gibi çok yüksek oldu.

ALLAH Teâlâ, bize de Sultanımız Cananımız Mahmud Efendi Hazretlerimiz ile birlikte bu umreye katılmaya nasip etti, elhamdülillah.

Umre yolculuğu, tamamen bir ibadet yolculuğudur. Umre anlatılamaz, târif edilemez, yaşanır. Hele hele Sultanımız Cananımız Mahmud Efendi Hazretlerimiz ile birlikte yapılan umre...

Yurt içinden ve dışından gelen birçok hocalarımız, talebelerimiz ve binlerce ihvan kardeşimizin Sultanımız Cananımız Efendi Hazretlerimizin etrafındaki etten duvar örüşü, bayan ihvan kardeşlerimizin oluşturmuş olduğu müthiş görüntü...

Evet bu, anlatılamaz, târif edilemez, yaşamak lazım. Elhamdülillah, o müthiş görüntünün içerisinde, Sultanımız Cananımız Efendi Hazretlerimizin hemen yakınında biz de vardık.

İbadetler ve salih ameller, işlendikleri vakitlere göre mesela Ramazan ayı, ibadetlerin ve salih amellerin sevabının katlanması açısından diğer aylardan daha faziletli olduğu gibi, Sultanımız Cananımız Efendi Hazretlerimiz ile birlikte yapılan umre de daha feyizli, bereketli oldu.

Kısaca şu kadarını söyleyelim ki: Bu umre, bir Müslümanın hayatında büyük bir dönüm noktası teşkil eden, ruh ve şahsiyetinde önemli değişim ve gelişmeler meydana getiren ve dünya hayatında yaşayabileceği en saadetli, en hoş, en lezzetli bir hâdise olmuştur.

Sultanımız Cananımız Efendi Hazretlerimizin, Arafat'ta ihvanlarla buluşması, Medine-i Münevvere'de de namaz vakitlerinde ihvanlar arasında bulunması, ihvanların O'nu görebilmesi mutlulukların daha da artmasına sebep olmuştur.

Rabbim tekrarını nasip ve müyesser eylesin. Amin. Bu duygu ve düşünceler ışığında bu umreye katılan kardeşlerimizin umrelerinin makbul olmasını diliyor, yapacakları ibadet ve dualarının kabulünü ALLAH Teâlâ'dan niyaz ediyoruz.

Bu vesile ile okuyucularımıza kısa da olsa umre hakkında bilgi vermek istiyorum:

Umrenin tarifi

Lügatta; ziyaret etmek, uzun ömürlü olmak, evi mamur etmek, bir yerde ikamet etmek, ALLAH Teâlâ'ya kulluk yapmak, korumak ve malı çok olmak manalarına gelen Umre: Belirli bir zamana bağlı olmaksızın, usûlüne göre ihramlandıktan; Mekke-i Mükerreme'de bulunan Kâbe-i muazzamayı tavaf ve Safa-Merve arasında sa'y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkılarak yapılan sünnet-i müekkede olan bir ibadettir. Bunu yapan zata "Mutemir" denir.

Umrenin hac ibadetinden farkı: Bir zamanla sınırlı olmaması, Arafat ve Müzdelife vakfesi ile kurban kesme ve şeytan taşlama görevlerinin bulunmamasıdır. Umrede veda tavafı da bulunmamaktadır. Bu bakımdan hacca: "Hacc-ı ekber" yani büyük hac, umreye de: "Hacc-ı asgar" yani küçük hac denir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi