Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kökten dinsizlerin seri cinayetleri

Kökten dinsizlerin seri cinayetleri

Avrupa Birliği üyelerinden birinde çalışmakta olan işçilerimizden biri anlatıyor: Sosyalist bir partiye üye oldum. Seneler geçtikçe biraz ileri sıralara geçmeye başladım.

Önemli bir toplantıda parti yetkililerinden biri söz aldı ve Türkler aleyhine epeyce ağır sözler etti.

Türklerin suç oranlarını artırdıklarını söyledi. Ben de başkana "Eksik kalan tarafları tamamlamak istiyorum" diyerek söz istedim. Başka türlü söz vermezdi. Kürsüye çıktıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nın yaptırdığı araştırmayı okuyuverdim ve indim.

O araştırmaya göre her suç dalında Türkler dördüncü, beşinci sıralarda yer alıyorlardı.

Bu dördüncü ve beşinci gelenlerin de Türkiye'den gelen birinci nesil olmadığını, ikinci nesil de olmadığını, Avrupa'da doğup Avrupa kültürüne göre yetişen gençler olduğunu söyledim" diyor.

Amerika ve Avrupa Birliği üye devletlerinin Başbakanları, dünkü ve bu günkü cinayet sayılarını bir gözden geçirsinler.

Veya "Seri katiller" yazıp kendi amcaları olan google amcaya bir sorsunlar.

İngiltere'de 1971-1998 yılları arasında 250 kişiyi öldüren Dr. Harold Shipman ayarsızlığında bir terörist yetiştiremediğimiz için biz üzgün değiliz.

19 Nisan 1995 yılında Amerika'nın Oklahoma City'de devlete ait bir binayı bombalayan, 30'u çocuk 168 kişinin ölümüne sebep olan Timothi Mc Veigh (33) Amerika'da kökten dinsizlerin eğittiği canlı bomba idi.

Bu seri katiller sıradan insanlar değiller.

Yani Harlem'in arka sokaklarında doğup büyümüş, eğitimsiz, parasız pulsuz insanlar değiller. Bush gibi eğitimli, Amerika'nın, İngiltere'nin, Avrupa'nın imkanlarını sonuna kadar kullanmış, tatmin olmamış canavar canlar.

Gerçi google amcaları Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da üç milyona yakın Müslüman öldürmesine rağmen onu "Seri katil" ler listesine almamış.

Teröristler listesine de almamış.

Yeğeni Bush'a pozitif ayırımcılık yapmış ama google amcaya bilgi soran milyarlarca insanın hafızasında o, dünyanın yaşayan en büyük seri katili, en acımasız teröristi olarak kaydedilmiş durumda.

Biz, haksız yere öldürülen bir insanı bütün insanlığı öldürmüş gibi kabul ederiz.

Rabbimiz, Maide suresinin 32' nci ayetinde "Kim, adam öldürmeyen, yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir adamı öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de bir canı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibidir. Buyurur. Sevgili peygamberimiz de "Müslüman bir insanın öldürülmesinden,(insansız) bir dünyanın yok olması Allah katında daha ehvendir" buyurmuş.(Tirmizi, Diyat 5, İbni Mace, Diyat, 1)

Bu imanla büyüyen İmamı Gazali'nin hocası,İmam-ül Harameyn-el Cüveyni (H.419-478) "Bir damla kanla bir dünya tartılsa kan ağır gelir" der. (el-Ğıyasi s: 256) Aynı ma'nayı İmam Gazali de el-Müstasfa 1/314'de tekrarlamış.

Aynı kültürden sulanan Mehmet Akif merhum da:

"Bütün dünya için bir damla kan çoktur"diyorlar, sen,

Şu ma'sum ümmetin seller akıttın hûn-i pâkinden" deyivermiş.

Mahmut
Toptaş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi