LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Kapitalizme yakın olan bana uzak olur!

Kapitalizme yakın olan bana uzak olur!

- Lütfü Bey; HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Biz AK Parti gibi kapitalizm yanlısı bir parti değiliz. 1968’de Dolmabahçe’ye çıkan ABD 6. Filo askerlerini denize döken kapitalizm, emperyalizm karşıtı gençler gibi ben de ABD askerlerini denize dökmek isterdim” dedi. Siz kapitalizme, emperyalizme karşı olmak denilince ilk akla gelen kişisiniz; nasıl değerlendiriyorsunuz Numan Kurtulmuş’un bu sözlerini?
- Kapitalizm, ezenleri koruyup kollayan, ezilenler için “Altta kalanın canı çıksın” diyen bir düzen. Kapitalizm, insanca, hakça olmayan, adil olmayan, adi bir düzen. Kapitalizmin dini para, imanı çıkar, kıblesi de kâr! Kapitalizm para, çıkar, kâr uğruna insanlığı da, doğayı da harcar. Para, çıkar, kâr uğruna çıkarttıkları savaşlarda milyonlarca insan ölürmüş, attıkları bombalar, saldıkları zehirli gazlar sonucu ozon tabakası delinirmiş, yağmur ormanları yok olurmuş, buzullar erirmiş, doğanın dengesi bozulurmuş, kapitalistler bunları hiç umursamazlar. Para, çıkar, kâr neredeyse oraya saldırırlar. Nitekim bugün başta Müslüman ülkeler olmak üzere dünya ülkeleri kapitalizmin babası ABD ile onun kâr ve kan kardeşlerinin saldırısı altında! Afganistan, Irak, Filistin gibi ülkeler bunların işgali altında. Bunlar sadece saldırdıkları, işgal ettikleri ülkelerin doğal zenginliklerini yağmalamakla, sömürmekle kalmıyor; o ülkelerde insanların yatak odalarına kadar girip erkeklerin gözü önünde kadınlara, kızlara tecavüz ediyor. Peki bu zulme, bu vahşete karşı ne yapmak gerekiyor? Diyelim ki sizin de ülkeniz Irak gibi işgale uğrasa, kadınlarınız, kızlarınız gözlerinizin önünde tecavüze uğrasa ne yapacaksınız? Bu zulmü, bu vahşeti yapanların mı, yoksa onlara karşı var gücüyle direnenlerin mi yanında yer alacaksınız? Zalimin karşısında dilenen Müslümanlardan mı, yoksa direnen Müslümanlardan mı olacaksınız? Yaşlı, felçli olmasına rağmen tekerlekli sandalyesinde zalimlerce şehid edilen Filistinli direnişçi Şeyh Ahmet Yasin gibi Müslümanlardan mı olacaksınız; yoksa Şeyh Ahmet Yasin’i zalimlere karşı direndiği için suçlayan Müslümanlardan mı olacaksınız? İşte HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sorunuzda belirttiğiniz açıklamasıyla kapitalizme, emperyalizme direnen Müslümanlardan olacağını söylüyor. Benim de özellikle şunu belirtmem gerekiyor: Kapitalizme, emperyalizme direnmeyen, teslim olanın İslamcı da olsa, laik de olsa benim için bir farkı yoktur. Kapitalizme, emperyalizme yakın olan bana uzak olur!
BAŞTA ÇUVAL, GERİSİ MARTAVAL!
- Darbeye teşebbüs ettikleri suçlamasıyla tutuklanan ve yargılanmakta olan generallerin sayısının ordudaki general sayısının yüzde 10’unu oluşturduğu ve bu kadar çok generalin tutuklu olmasının ülke güvenliğini tehlikeye soktuğu şeklinde bazı çevrelerce bir kampanya yürütülmekte. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- Bugün ülkemizin güvenliğini tehdit edebilecek, Türkiye’ye saldırabilecek tek güç kimdir? Bu güç tek kutuplu dünyanın süper gücü ABD’dir. Nitekim konunun uzmanları, Afganistan, Irak, Suriye, İran gibi ülkelerden sonra ABD’nin hedefinin Türkiye olacağını ifade etmektedir. İşte, konuya bu gerçeklerin ışığında bakmak gerekir. Biraz önce belirttiğim gibi Türkiye’ye saldırabilecek, ülkemizin güvenliğini tehdit edebilecek tek gücün ABD olduğunu düşünüyorum. Ancak generallerimizin yüzde 10’unun tutuklu olmasının ülke güvenliğini tehlikeye soktuğunu düşünmüyorum. Bir kere kimsenin yeri doldurulmaz değildir. Boşalan yere bir başkası gelir. Ayrıca mesela halen tutuklu olan kuvvet komutanlığı, ordu komutanlığı yapmış generallerimizin görev başında oldukları dönemde, ABD askerleri Türk subaylarının başına çuval geçirip, ite kaka götürmediler mi? Dünya alemin gözü önünde ordumuzun onurunu çiğnemediler mi? Peki tutuklu generallerimizin de görev başında olduğu bir dönemde, ABD askerleri Türk subaylarını böylesine aşağıladığında, ABD’ye karşı en küçük bir tepki gösterilebildi mi? ABD’ye karşı subayını koruyamayan komutan, ABD’ye karşı ülkeyi nasıl koruyacak ki? O zamanlar generallerimizin yüzde 10’u bugünkü gibi tutuklu değildi ama ABD’ye karşı yine de böylesine bir acizlik sergilendi. Gerçek buyken bugün generallerimizin yüzde 10’unun tutuklu olmasının ülke güvenliğini tehlikeye soktuğu söylenebilir mi? Gerçek olan ABD’nin subaylarımızın başına geçirdiği çuval, gerisi martaval!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi