Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Anneler gününe dair

Anneler gününe dair

ANNELER GÜNÜ'NE DAİR...

Bu hafta beylere, anneler günüyle ilgili düşüncelerini sorduk. Annelerinin hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden beyler, onları senede bir kere değil yılın her günü hatırladıklarını ve ziyaretlerine giderek gönüllerini aldıklarını belirttiler.

Annemi yılda bir kere değil her gün hatırlıyorum

l Şahsen ben, anneler gününün, kapitalist sistemlerin bir kurgusu olduğunu düşünüyorum. Bakıyorum dükkanların önünde kampanyalara dair bilgiler var herkes anneler günü için bir şeyler almaya çalışıyor. Batıda anneler pek önemsenmediğinden yılın bir günü buradaki insanları mutlu edebilir. Ama bizim toplumumuz öyle değil. Mesela ben annemi yılda bir kere değil her gün hatırlıyorum. Her sabah telefonla ararım, hal hatır sorarım işime ondan sonra başlarım. Annelerini ayda yılda bir görenler için bugünün önemi olabilir ama ben her an hatırlıyor ve görüyorum.

Y. K. (muhabeci)

En değerli hediye gönlünü almaktır

l Anneler gününün yılda bir kere olması beni rahatsız ediyor. Analar başımızın tacı diyorsak onların sevgilerini bir güne sığdırmak doğru değil. Ama yine de benim kızlar anneler gününde annelerine özel hediyeler alıyorlar hanımın çok hoşuna gidiyor. Zaten her zaman bir şeyler alırlar ve annelerini çok severler ama o gün daha özel şeyler alıyorlar. Anneler her zaman hatırlanmayı hak ediyorlar. Ben annemi birkaç gün aramasam kırılır mutlaka ayda iki kere yanına gider ve sohbet ederim. Bana gelmen yeter, sen geldiğinde ağrılarım bile gidiyor der. Çocukların annelerine verebilecekleri en değerli hediye budur. Yani gönüllerini almaktır.

B. M. (esnaf)

Bir gümüş yüzük aldım

l Her yıl anneler gününde anneme bir hediye almayı düşünüyorum sonra ne oluyorsa unutuyorum. Annem buna çok alınıyor. "Anne ben seni zaten seviyorum elini öpeyim bunu hediye yerine kabul et" diyorum, kabul etmiyor. Annem altın günlerinde annelerin çocuklarından gelen hediyeleri dinliyor ve eve geldiğinde bana yükleniyor. Benim için annem özel biri ve onun istediği her şeyi almak isterim. Ama sadece anneler gününde anneme küçük bir hediye almayı o kadar da gerekli görmüyorum. Ama nedense anneler o gün hediye almayı çok seviyorlar bunu birbirlerine nispet yapıyorlar. Bu yıl paramı biriktirdim ve anneme gümüş bir yüzük aldım, sanırım bu davranışım çok hoşuna gidecektir.

F. K. (öğrenci)

Başımızın tacı yaparız

l Dinimiz, Ana hakkına büyük önem verir. Bu nedenle bizler analarımıza sevgi ve hürmet göstermek için böyle bir şeye ihtiyaç duymayız. Biz anamıza saygı ve hürmet gösterdiğimizde Allah'ın rızasını kazanacağımıza inanır anaların hayatımızda önemli bir kişi olduğunu biliriz. Hazret-i Peygamber, analarına babalarına bakan ve onların gönüllerini alan kimseleri müjdelemiştir. Biz bu müjdelenen kimseler arasında yer almayı ister ve annelerimizi incitmeyiz. Onları başımızın tacı yapar ve hürmetle muamele ederiz.

H. B. (berber)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi