Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Fakirler için dikiş dikiyorum

Fakirler için dikiş dikiyorum

* Elli yaşında bir babaanneyim. Bir çocuk annesiyim, oğlum evli iki tane torunum var. Torunlarımı çok seviyorum, iki gün görmesem gözümde tütüyorlar. Fatma hanım ben, kız sanat okulu mezunuyum, vakti zamanında dikiş öğretmenliği yaptım. Rahmetli eşim izin vermediği için kırk yaşında bu işi bırakmıştım. Şimdi evimdeyim, Cuma günleri sohbete gidiyorum hafta içi fakirlere dikiş dikiyorum. Bundan o kadar büyük bir mutluluk duyuyorum ki, inan uzun zamandır tansiyonum bile çıkmıyor. İnsan iyi şeyler yapınca Allah ona yardım ediyor. Ölünceye kadar da hayır işlerinde çalışmak istiyorum. Geçenlerde köşenizde buna benzer bir şey okudum ve bu düşüncemi sizinle paylaşmak istedim. Allah hepinizden razı olsun.
F. K.
Saadet ve mutluluk iyiliklerin bağrındadır

* Eskiden büyüklerimiz başkaları için bir şeyler yapmanın erdem olduğunu bilirler ve ihtiyaç sahiplerini gözetirlerdi. Şimdilerde insanlar bütün ilgi ve enerjilerini kendilerine yatırıyorlar fakat bencilliklerinin sonucunda büyük bir yalnızlığa düşüyorlar. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, başkaları için bir şeyler yapmak, insanların ihtiyaçlarını gidermek Rabbimizin razı olacağı bir davranıştır ve bizler bu şekilde davrandığımızda yaptığımız iyilikler dünya ve ahiret saadeti olarak geri dönecektir. Vakit nasıl olsa geçiyor ve her geçen gün ölüme biraz daha yaklaşıyoruz. Bu akışın içinde sadece iyiler kazanıyor. Zamanı bu şekilde değerlendirmeniz ve insanlara yardımcı olmanız size büyük bir enerji veriyor. Sizin bu davranışınızın bütün insanlara ve hepimize örnek olmasını dileriz. Allah razı olsun.

Hayatım değişti

* Fatma hanım ben, altmış yaşında emekli bir bayanım. Üç yıl önce Anadolu Gençlik'te çalışan arkadaşlarla tanıştım. Buradaki kardeşlerimi tanıdıktan sonra hayatım değişti. Şimdi namazlarımı kılıyorum, hayır çalışmalarına katılıyorum, arkadaşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Ama kendimi dini konularda yetiştirmek ve faydalı olmak istiyorum. Bu konuda nasıl bir çalışma yapabilirim neye nereden başlayacağımı bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
N. E.
Allah onlardan razı olsun

* Anadolu gençlikte çalışan arkadaşlarımız büyük bir özveriyle hizmetlerini sürdürüyorlar. Allah onlardan razı olsun. Hayatınızda köklü bir değişime gitmeniz ve bu konuda kendinizi yetiştirmek istemeniz gerçekten güzel bir davranış. Bizler Müslüman bir toplumda doğduk ve büyüdük ancak yaşadığımız çevre ve büyüdüğümüz ortam bizi şekillendirdiğinden kendimizi görmekte zorlanır olduk. Bu nedenle her birimiz çeşitli vesilelerle gerçeği buluyor ve hayatımızı değiştiriyoruz.

Elbette dinimiz sadece namaz ve oruçtan ibaret değil. Bunun için ilmi çalışmalara katılmamız ve kendimizi yetiştirmemiz şart. Bu konuda size öncelikle temel kaynakları okumanızı ve bu konuda istişare edebileceğiniz kişilerle fikir alış verişinde bulunmanızı tavsiye ederiz. İslamın temel esaslarını içeren çalışmalara katılabilir ve fıkhi bilgilerinizi geliştirebilirsin. Günde bir hadis ezberleyebilir ve bunu ailenizle paylaşabilirsiniz. Bu konuda yakınlarınızda size yardımcı olabilecek biri varsa görüşebilir ve onun desteğini alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi