Serdar Arseven

Serdar Arseven

Yemezler, yemezler Kılıçdaroğlu!..

Yemezler, yemezler Kılıçdaroğlu!..

Ali Altındağ, hem terör örgütünün hem de bu örgütü üreten darbecilerin hedefi haline gelmiş ve başta evladı olmak üzere en yakınlarını “müşterek terör”e kurban vermiş Diyarbakırlı işadamı.

Yaşadıkları onu memleketin “bir numaralı” darbe karşıtı olarak öne çıkartıyor.

Evlat acısından büyüğü mü var!..

Merak ettim;

bu acılı baba, “darbe partisi CHP”nin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a geldiği gün, hangi duygular içinde?..

Neler düşünüyor?..

CHP’nin gerçekten “değiştiğine” inanıyor mu?..

Bunları sormak için aradım, bir yazı gönderdi.

Okuyalım hele:

Ne güzel, Kılıçdaroğlu Diyarbakırlıdan oy istiyor!..

Hay hay!..

Oy verelim de, kendisi de bir “fedakârlıkta” bulunsun hele...

CHP tarihi ile yüzleşsin; “Partimiz zamanında şu şu hataları yapmıştı, bunlardan dolayı Aziz Diyarbakırlıdan af diliyorum” desin.

Affetmek büyüğün işidir, anında bağrımıza basarız kendisini!..

Evet Kılıçdaroğlu, hazırsan tarihinle yüzleşmene yarayacak sorularımı sıralıyorum...

Oku ve varsa bir lafın söyle:

. 01.11.1922 Saltanat ve Hilafet-i İslamiye’yi hangi parti ilga etti?

. 16.03.1924’te 430 sayılı kanunu hangi parti yürürlüğe koydu? Bu kanunla tüm dini tedrisatı hangi parti kaldırdı? Kur’an medreselerini hangi parti yasakladı? Bazı camileri hangi parti kapattı?

3- Şeyh Said ayaklanmasını tezgahlayan hangi partiydi?_4- 21.02.1925 tarihinde Takrir-i Sükûn kanununu hangi parti çıkardı?_5- 09.03.1925 tarihinde on büyük gazeteyi kapatan hangi partiydi?_6- 29.06.1923 tarihinde Diyarbakır’ın Dağkapı meydanında sabah ezanından hemen önce Şeyh Said dahil, 48 kişiyi darağacına hangi parti çekti?

_7- Şeyh Said’in idamından sonra Tekke, Zaviye, Medreseleri niçin, hangi parti kapattı? _ 8- 09.04.1925’te Müslüman Türkiye kadınının şeref ve haysiyet timsali olan örtüsünü hangi parti yasakladı? O tarihte Taksim’de bir gece kulübünde örnek olsun diye kadınları soyup dansöz olarak oynatma iznini hangi parti verdi? _9- 12.08.1925’te Kılık-kıyafet yasasını hangi parti çıkardı?_İskilipli Atıf Hoca’yı “Şapka Risalesi” yüzünden idama götüren hangi partinin anlayışıydı?_10- Bin yıllık kültürel geçmişi olan ve tarihe mal olmuş Şeyhlik, Halifelik, Müritlik isimlerini kanunla hangi parti yasakladı?

11- 17.04.1926’da İslami nikâhı hangi parti kaldırdı?_12- 02.02.1928’de ne kadar İslami ve dini kavram varsa anayasadan çıkartmak hangi partinin eseriydi? _13- Köylerin, semtlerin, mahallelerin adını değiştirip yeni isim takan hangi partiydi?

_14-İstanbul’da 12.03.1929’da doksan tane camii kapatan hangi partiydi?_Aynı tarihte, Arapça, Farsça, Kürtçe tedrisatını medreselerden ve mahalle hocalarının medreselerini yasaklayıp kapatan hangi partiydi?_15- 18.07.1933’te camilerde ezan ve kametin Türkçe olarak okutulmasına hangi parti izin verdi ve kanunlaştırdı?_16- Allahû Ekber, ifadesi yerine “Tanrı uludur, Tanrı uludur” ifadesi hangi parti tarafından yasalaştırıldı?_17- 1935’te Cuma’yı tatil olmaktan çıkarıp, Pazar gününü tatil ilan eden hangi partiydi?_18- 1938’de meşhur Dersim olayını hangi parti tezgahladı ve Dersim’e cezayı hangi parti kesti!..

_19- 1940’ta mutlak bir dinsizlik uygulamasını resmileştiren hangi partiydi?

_20- Üstad Bediüzzaman Said Nursî ile Şeyh Said ve arkadaşlarını idama, sürgünlere iten hangi partiydi?

Sevgili Kemal Bey,

Dersim Zazalarının yürekliliğini göster!..

CHP’nin “geçmişi” ile yüzleş!..

“Özeleştiri” yap!..

“Cumhuriyet’i kuran parti” övgüsünden vazgeç!..

CHP’nin millete olan borcunu öde!..

Söz; ben de oyumu sana vereceğim. Yoksa...

Kusura bakma, ‘Çek git Diyarbakır’ımdan’ diyeceğim!..
*
Evet, Sayın Altındağ “geçmişle yüzleşme” talep ediyor...

Kılıçdaroğlu bunu yapmayacağına ve yapamayacağına göre...

Yazıyı CHP’nin meşhur şarkısıyla bitirebiliriz:

“Yemezler, yemezler Kılıçdaroğlu!..”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi