Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kendini sevemeyen, insanları da sevemez

Kendini sevemeyen, insanları da sevemez

Bu hafta hanımlarımıza kendilerine ne kadar vakit ayırdıklarını sorduk. Vaktin büyük bir kısmını ev işleriyle geçirdiklerini söyleyen hanımlarımız, gün içinde yoğun çalıştıklarını fakat bir fırsatını bulup kendilerine vakit ayırdıklarını belirttiler.

Keşke boşverebilsek

Benim kendime ayıracak hiç vaktim kalmıyor. Dört tane çocuk var, hepsi okula gidiyor. Sabah namazdan sonra onlara kahvaltı hazırlıyorum, çocukları okula gönderiyorum hemen sonra da eşimi işe uğurluyorum. Sonra acele kahvaltımı yapıyorum ve işlere koyuluyorum. Biz hanımlar ev işine çok fazla vakit ayırıyoruz. Keşke biraz boşverebilsek ama yapamıyoruz işte. Evi baştan aşağı temizliyorum, yemekleri yapıyorum çocukların odasını düzeltiyorum, ütü çamaşır derken akşam oluyor. Akşam saat ona kadar çok yoğun geçiyor onda yatıyorum başımı yastığa koyar koymaz da uyuyorum. Sadece senede bir ay tatilimiz vardır, tatilde kendime biraz vakit ayırabiliyorum. Köye gidiyoruz, istediğim şeyleri giyiyorum, akraba ziyaretleri yapıyorum, yürüyüşe çıkıyorum. Ama bu senede sadece bir ay oluyor. Hasibe K. (ev hanımı)

Kendime vakit ayırırım

Benim iki çocuğum var, biri ilkokula diğeri liseye gidiyor. Biraz titiz bir bayanım ama ne kadar yoğun olursam olayım kendime ayıracak vakit bulurum. Bunun için hafta sonları daha müsait oluyor. Kahvaltıdan sonra kalkarım ve yürüyüş yaparım. O hafta gitmek istediğim bir yer varsa giderim, alış verişe çıkarım. İslam tarihi üzerine ders veren bir hocahanım var, onu dinlemeye giderim. Büyük kızım ben yokken evi çekip çevirebiliyor. Bu konuda çok şanslıyım. Ama İstanbul'da yaşıyoruz zaman çabuk geçiyor bazen ne yaptığımızı anlamıyoruz. Ama yine de kendime vakit ayırırım. Nevriye C. (ev hanımı)

Kendini sevemeyen başkalarını sevemez

Kendini sevemeyen başkalarını hiç sevemez. Ben kendimi seviyorum ve kendime vakit ayırıyorum. Evde üç kişiyiz, oğlum eşim ve ben. Herkesin kendine ayıracak vakti oluyor. Mesela oğlum arkadaşlarıyla gezmeyi sever eşim evde kitap okur ben de arkadaş ziyaretleri yaparım, tarihi mekanları çok severim buraları ziyaret ederim. Bir de haftada bir ayet bir hadis ezberler ve üzerinde düşünürüm. Bu hayatımda yaptığım en değerli şeydir. İnsan isterse kendine vakit ayırabilir. Ama ayırdığı vakitte ne yapacağı önemlidir. Bence insan severek yapacağı işleri tercih etmeli ve bunu yaparken keyif almalıdır. Gülnür Ş. (memur)

Başımı kaşıyacak vaktim yok

Dokuz tane çocuk var. Biz kalabalık bir aileyiz, kayınlarım, eltilerim, görümcelerim sık sık gelirler. Onlara yemek yap, çay demle derken akşam oluyor. Kayınvalidem bütün çocuklarını evlendirdikten sonra kendine ayıracak vakit bulabildi. Ben de çocuklarımın evleneceği günü bekliyorum. Çünkü başımı kaşıyacak vaktim kalmıyor. Biraz da büyüklerden öyle gördük. Eltimin biri Almanya yaşıyor. Yazın geliyor, onca işin arasında kendine vakit ayırıyor. Bilmiyorum bize pek öğretmemişler galiba. Sanki bu dünyaya sadece ev işi yapmak için gelmişiz. Şerife A. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi