Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kılavuzu Demirel olanın...

Kılavuzu Demirel olanın...

Neyse, İlhan Kesici yakasını iyi kurtardı, ama yine birileri gitti, yerine DP’ye genel başkan olması düşünülen iki isim CHP’de yer aldı.

Haberal ve Batum.. “Batum’un kaseti var” diyorlar, “Siyasette acemi” diyorlar ama, namaz da kılan bir derin adam, Haberal. Aylarca hastanede yattı. Kımıldatılamaz diyorlardı, adam seçilirse, hemen Ankara’da bir törene katılacak. Dahası var; seçilirse, “Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nun yerine genel başkan olacak” deniyor.. Kılıçdaroğlu kendi celladını sırtında taşıyor yani.. Ee.. Bu alem böyledir..

Ergenekon’un vekili CHP gidiyor, Ergenekon CHP’yle bütünleşiyor.. Kılıçdaroğlu da buraya kadar. İşi bitti..

PKK ile BDP arasında nasıl bir ilişki varsa sanki CHP ve MHP’nin de Ergenekon’la öyle bir ilişkisi var gibi. Birkaç adım geride MHP ve CHP’yi dizayn edenler, hatta BDP’yi dizayn edenlerin ayak izleri birbirine karışıyor sanki.

CHP’nin yeni milli şefi, sanki Demirel gibi.. Demirel’in CHP ile ilişkisi, Gülen’in AK Parti ile ilişkisinden daha özel ve derin.. İslamköylü Nurlu Süleyman, Morisson Süleyman gitti, “Çoban Sülü” geri geldi.. Aslında değişmeyen asıl kimliği “Morisson Süleyman” sanırım.

DP’ye genel başkan yapılmak istenen Batum ve Haberal gibi isimlerin şimdi niye CHP’ye gittikleri daha iyi anlaşılıyor..

CHP yeniden dizayn ediliyor.. Bu süreçte de kasetler devreye giriyor.. “Yeni CHP” ABD’ye daha yakın bir çizgide. Parti içinden buna isyan edenler yok değil, mesela Canan Arıtman gibi.. Ama kim dinler ki! İş yukarıdan bağlanmış. The Economist’in CHP’yi destekleyen yorumları boşuna değil yani.. İsrail, İngiltere ve ABD’nin belli lobileri CHP’nin küme düşmesini istemiyor.. Onun için Koç icazetli Kıraç devreye giriyor. Onun için Sarıgül bir anda hidayete ererek yuvaya geri dönüyor.. Sürece yapılan ani müdahale, birtakım kanaat önderlerinin yönelişlerini gözden geçirmelerine sebeb oluyor.. MHP’nin seçim sonrası yeni patronu gün saymaya başladı bile.. MHP’yi dizayn etmek isteyenlerle CHP’yi dizayn etmek isteyenler aynı! Seçimlerde CHP, MHP, BDP derin ittifakının, dayanışma koalisyonunu devreye sokanlar da aynı çevreler..

Bana göre kasetlerin adresi bu anlamda belli.. O çevrelerde işin hukukilik ya da ahlakiliğinin pek de bir kıymeti yok.. İşe yarıyor, bir fonksiyon icra ediyorsa, gerisine baktıkları yok..

Bu arada kaseti çıkanları unutun, asıl iş, kaseti olup da, ikaz edilerek hizaya getirilenlerde.. Birilerine bu adamlar gösterilip, ötekilerine “uslu dur, söz dinle, ayağını denk al” diye talkın veriliyor olabilir..

Hüsamettin Cindoruk, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Özer Çiller, Hüsamettin Özkan hepsi aynı takımdan. CHP’lilerin oy vermeleri istenen Demirelci isimlerin bazılarının adı internete düştü. İstanbul’da Aydın Ayaydın, Ankara’da Sinan Aygün, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlı Akat, İzmir’de Aytun Çıray, Turgay Bozoğlu, Bursa’da Turhan Tayan, Aydın’da Metin Lütfi Baydar, Zonguldak’ta Neriman Posbıyık, Adana’da Ümit Özgümüş, Karabük’te Mustafa Eren, Aksaray’da Mahmut Öztürk, Van’da Zahir Kandaşoğlu, Batman’da Faris Özdemir. Başkaları da vardır.. Tabii bu listeye Haberal ve Batum’u da eklemek gerek..

Sahi Baykal’ın bu çatı altında hâlâ işi ne? Herhalde başka yere gitmesin, gözaltında bulunduralım diye orada tutuyorlar. O da maşallah kuzu gibi bekliyor..

Neyse, geçmiş olsun, böylece CHP’nin defteri de dürülmüş oluyor. CHP’den artık ne köy olur, ne kasaba.. Demirel’in gölgesinde ot bitmez.. CHP artık iflah olmaz.. Hele bir de Cindoruk gelseydi!

Böylece halka tamamlanıyor.. Bayar ve Menderes nasıl CHP’den ayrılıp DP’yi kuruyorsa, bugün de tekrar Demirel, Haberal ve arkadaşları CHP’ye geri dönüyor, çevirim tamamlanıyor..

Vatana millete hayırlı olsun.. Demek ki, bu iş buraya kadarmış..

Başbakan İstanbul mitinginde ne diyordu: Kılavuzu karga olanın..

Haberal’ı, Alan’ı listesine alanlara bir bakar mısınız. Ya hu bunlar Meclis’i kapatmak, milli iradeye el koymak suçlaması ile yargılanmıyorlar mıydı? Ve siz onları milli iradenin istinatgahı bir yere alarak ne yaptığınızın farkında mısınız? Gerçekten bu insanların bu adamlara oy vereceğine inanıyor musunuz? Bu adamlara oy verenler milli irade cellatlığı ile suçlanan birilerine oy verdiklerini biliyorlar mı? Ama karar sizin. Buyurun sandık burada. Ülkenin, milletin ve kendinizin geleceğini emanet edeceğiniz insanlar seçiyorsunuz..

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi