Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Acaba vazgeçirebilir miyim?

Acaba vazgeçirebilir miyim?

On yıl önce çok sevdiğim kişiyle evlendim. Bir yıl öncesine kadar evliliğimizde hiçbir sorun yoktu. Bir yıl önce kocam iş yerinde bir bayanla tanıştı ve o günden beri evimizin düzeni bozuldu. Şu an bayanla çıkıyor ve evliliğimizi bitirip bu bayanla evlenmeyi düşünüyor. İki çocuğum var, onları babasız büyütmemek için direniyorum ama eşim kesin kararlı. Bu evlilik bitecek, ben hayatıma yeni bir sayfa açacağım diyor. İki ay önce de boşanma davası açmış. Bayanla birlikte ev almışlar eve eşya bakmışlar ayrılır ayrılmaz evlenmeyi düşünüyorlarmış. Acaba onu bu fikrinden vazgeçirebilir miyim? M. M

Sihirli değneğimiz yok ki!

Her insan mutlu bir yuva kurmak için evlenir. Ancak bazı evlilikler istenmeyen sebeplere bağlı olarak sarsılır ve yıkılır. Ne yazık ki, hayatın içinde evlenmek ve mutlu olmak da var, ayrılmak düş kırıklığı yaşamak da var. Anladığıma göre sizin evliliğiniz de bir yıl önce sarsıntıya uğramış ve beklemediğiniz bir sonucu doğru gidiyor. Olayın ilk başlangıcında, karşılıklı görüşmeler yapılabilir ve yıkılmaya yüz tutan evlilik kurtarılabilirdi. Ama şu an son raddeye geldiğinizi görüyorum. Eşiniz mahkemeye başvurmuş, evlenmek istediği kişiyle eşyalar almış ve yeni evliliği için gerekli hazırlıkları tamamlamış. Bu durumda siz de, hukuki olarak haklarınızı korumaya ve yeni duruma adapte olmaya çalışacaksınız. Evliliğin yıkılması gerçekten zor bir durum. Ama yapacağımız başka bir şey de yok. Size bu süreci atlatıncaya kadar yardım almanızı ve hayatınıza yeni bir sayfa açmanızı tavsiye ederim.
Kızımı tanıyamaz oldum

Fatma hanım benim on sekiz yaşında bir kızım var. Kızım şu an kız meslek lisesinde okuyor. Geçen yıl bir kızla tanışmış, o günden beri kızımı tanıyamaz oldum. Beni hiç dinlemiyor, o kız ne derse onu yapıyor. Daha önceden hiç gitmediği içkili mekanlara gidiyor, bu arkadaşıyla tatile çıkıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor ama küçük bir şeyde evden giderim dediği için susuyorum. Bu konuda ona nasıl davranmalıyım? S. K

Kullandığımız dil önemli

Gençler arkadaşlarının eleştirilmesinden ve arkadaş ilişkilerine müdahale edilmesinden hiç hoşlanmazlar. Çünkü bağımsızlaşma ve dış dünyaya açılma ihtiyacı içindedirler. Ancak genç bazen kendisine zarar verecek bir arkadaş grubuna da dahil olabiliyor. Peki böyle durumlarda aile ne yapmalı? Her şeyden önce, kızınızla işbirliği yapabilir ve ona sorular sorarak sorunu anlamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle kızınızla sağlıklı ilişkiler kurmanız gerekir. Onu eleştirmeyin, tenkit etmeyin anlamaya çalışın ve dinleyin. Sen zaten yanlış arkadaşlar seçiyorsun demek yerine "bu arkadaşlığınızın sana zarar verebileceğinden endişe ediyorum, bu konuda sen ne düşünüyorsun? Diye sormak daha faydalı olacaktır.

Ebeveynler çocuklarının arkadaşlarıyla vakit geçirmelerinden rahatsızlık duyabiliyorlar. Oysa bu geçici bir durumdur, eğer çatışmaya zemin hazırlanmasa bir süre sonra sona erecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi