Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Gizli nikah olur mu?

Gizli nikah olur mu?

Perşembe günkü Hürriyet gazetesinde çıkan habere Prof. Dr. Doğan Kuban'ın Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji Dergisinde tek eşlilik ile ilgili yazı dikkatimi çekti. Kuban'ın tek eşliliğin doğaya da aykırı olduğunu söyleyerek, aslolan çok eşlilik olduğunu savunduğu ifade ediliyor.

Konu açılmışken meseleyi gündemimize aldık. Bizim cenahtan meseleye açıklık getirmeye karar verdik.

Kısaca beyanımız şudur:

Günümüzde bir Müslüman olarak elimizdekilere kanaat getirmek bize rahat bir nefes aldırır. Bunun için Rasulullah (SAV) daima kendinizden alttakilere bakın o zaman elinizdekilere kanaat getirir huzurlu olursunuz. Eğer üsttekilere bakarsanız cimri olursunuz, hasetçi olursunuz, kanaatkârsız olursunuz... buyurmuştur.

Konuyu ikinci eş meselesine getirmek niyetiyle mevzuya girdim:

Kadınlar ikinci eş konusunu olduğu gibi reddederler. Bir iki istisna hariç bu böyledir. Bütün dünyada da mesele bu bakış açısıyla farkedilir.

Şu tesbiti öncelikle belirtelim: Erkekler ikinci eş alırken ölçü olarak, aldıkları ikinci eşin birincisinden daha çekici olduğuna dikkat ederler. Bu şu demektir; erkek ikinci eş alırken iyiden daha iyiye doğru gitmeyi tercihlemektedir. Kadınlar bu konuyu tartışırken gündemlerine kadının erkeğin isteklerine cevap verip veremediğini de isabetli sonuca varmak için meseleyi tartışmalılardır.

Çoğuna şahit olmuşuzdur. Yakın geçmişte erkeğin ikinci evliliğine karşı çıkan kadın bu gün erkeğin ikinci hanımı olmayı kabullenmektedir.Hatta bunun bir zaruret olduğunu çatır çatır savunmaktadır.

Kadınları iki kategoriye ayırabiliriz:

a)Genelde kadınlar,

b) Mü'min kadınlar.

İman önemli bir olaydır. İnsana gayr-i müslim (iman etmemiş veya etmiş de imanının farkına varamamış) kadınlar ileri-geri konuşabilirler. Lakin iman eden ve imanının farkında olan kadınlar Allah'a asla itiraz tavrında bulunamazlar.

Mü'min erkeğin, gerekleri hasıl olduğu takdirde 2.3. ve 4'ncü kadınla nikahlanması tartışmasız mübahtır. Çünkü Kur'ân'ın beyanı böyledir. (Nisa suresi)

Hiçbir mü'min (erkek veya kadın)nefsani gerekçelerle Allah'ın emirlerini, nehiylerini beğenmemezlik edemez. Eğer emir kat'i değilse o hükmü uygulamayabilir ama asla o hükme itiraz edemez. Ederse kâfir olur.

Kadınlar ikinci bir eşle kumalaşmamış olsalar bile söyledikleriyle, tavır ve davranışlarıyla küfre düşme garabeti içinde imanla-küfür arasında bir bıçık sırtı halindedirler maalesef.

Müslüman toplumlarda ikinci evlilik:

* Kanunla yasaklanmıştır.

* Başta kadınlar olmak üzere birçok erkekler de bu yasağı desteklemektedir.

* Toplumun ikinci evlilik yapan erkeğin ilk hanımının beceriksiz olduğu anlayışıyla kadına baskı yapması... gibi sebepler gizli nikah oluşumunu ortaya çıkarmıştır.

Gizli nikah hadisesi:

* Boşanmaları artırmıştır.

* Ailelerin dağılmasına sebep olmuştur.

* Evlerde huzursuzluk almış başını çığ gibi büyümektedir.

* Toplumu Batılılar gibi ailesiz kalmak gibi bir faciaya sürüklemektedir.

* İffet ve namus anlayışı erimeye yüz tutmuştur.

* İkinci evliliğe bakış açısıyla kadınların kuma sıkıntısı omuzlarından alınmıştır. Ancak kirli ilişkiler nikahlı ailelerde bile yaygınlaşmıştır. Bu facia dikkatlerden uzak tutulmaktadır.

* Kadınlar, küfür ehlinin ve bunların yardakçılarının tuzaklarına düşmekten kendilerini korumalıdırlar. Yine kadınlar ikinci evliliği düşündürecek tedbirleri (eşine karşı cazibe merkezi olmayı) hemcinslerine telkin etmelidirler.

* Kadınlar sınırsız çıplaklık içinde karşı cinsi çığırından çıkarma arzularından biran evvel vazgeçmelilerdir. Yoksa bunun önüne geçmenin ne imkanı ne de ihtimali olmaz. Bu ya ikinci eş ya da zina tercihini hızlandırır.

Günümüzde mü'min kadınlar bile "giyinik çıplaklar" haline gelmiştir. "Giydikleri" kapatmayı değil organları cazibeleştirmektedir. Bu da erkeği ya ikinci bir eşe ya da zinaya zorlamaktadır.

Peki, kadınların gayr-i meşru yaşantılarından erkekler kendilerini nasıl koruyacaklar? Korumaları için erkeklere tavsiyemiz:

* Bu fitnenin kendileri için imtihan olduğunu kabul etsinler.

* Nikahlı eşine sarılsınlar/sığınsınlar.

* Bekârlar şerefli ve iffetli kadınlarla evlensinler.

* Hadiste tavsiye edilen orucu tutsunlar.

* Kadınlar sadece erkeğinin sekinesi halinde yaşasınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi