Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

İlk aradığım özellik dürüstlük

İlk aradığım özellik dürüstlük

Bu hafta genç kızlarımıza, evlenecekleri kişide hangi özellikleri aradıklarını sorduk. Eşlerin birbirlerine güvenmeleri gerektiğini ifade eden kızlarımız, evliliklerde uyum ve paylaşımın önemli olduğunu vurguladılar.
Aradığım şey dürüstlük

Ben iki yıl önce nişanlımdan ayrıldım. O yüzden insanlara biraz güvenim gitti. Evlilik çok ciddi bir iş o yüzden evlenmeden önce her şeyi araştırmak gerekiyor. Ben de nişanlıma güvenmiştim, birlikte hayaller kurmuştuk ama daha evlenmeden beni aldatmaya kalktı. Allah onun gerçek yüzünü gösterdi de son anda kurtuldum. Ayrıldıktan sonra kendimi işime verdim, karşıma iyi biri çıkarsa evlenebilirim ama cesaretim biraz kırıldı. Evlilikte ilk aradığım şey güven ve ahlaktır. Yani, evleneceğim kişi dürüst ve iyi bir insan olmalı. Eğer bunlar olursa iki kişi omuz omuza verir hayatın yükünü taşıyabilirler. Mevhibe Ç. (eğitimci)
Bana destek olmasını isterim

Evleneceğim kişinin öncelikle dindar ve becerikli biri olmasını isterim. Hayat müşterek eğer evlendiğim kişi akıllı ve becerikli ise yaşadığımız sorunları çözme konusunda bana yardımcı olabilir, her konuda bana destek verebilir. Benim iki tane abim var eşlerine hiç yardımcı olmuyorlar. Yengemler, hem çocukların bakımıyla ilgileniyorlar hem çalışıyorlar hem de evin işlerini yapıyorlar. Ben eşimin bana her konuda destek olmasını isterim. Buna da hakkımın olduğunu düşünüyorum. Zehra K. (muhasebeci)
Sosyal ve aktif olmasını isterim

Şu an okuyorum mesleğimi elime almadan evlenmeyi de düşünmem. Evleneceğim kişinin sosyal ve aktif olmasını isterim. Ben kendim çok geniş bir çevreye sahibim. Onun da benimle birlikte çalışmalara katılmasını ve sosyal olmasını isterim. Eskiden kadınlar sadece ev işleriyle meşgul olurlardı şimdi kadınlar da çalışıyorlar. O yüzden erkeklerin eşlerine yardımcı olmaları gerekir. Ben evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyorum o yüzden bu şartlarımı kabul edecek ve bana yardımcı olacak biriyle evlenmeyi düşünürüm. Habibe Y. (öğrenci)
Bana değer vermesini isterim

Annemle babam bize mutlu bir evliliğin nasıl olması gerektiğini öğrettiler. Birbirlerine çok saygılılar. Annem babamın sevdiği yemekleri yapar, onu kırmamak için elinden geleni yapar, babam da aynı şekilde anneme değer verir. Ben de evleneceğim kişinin bana değer vermesini isterim. İnsanlar eşlerinden sevgi saygı beklediklerini söylüyorlar ama kimsenin kimseye saygısı yok. O yüzden evleneceğim kişinin kendisine ve bana değer vermesini isterim... Fatma S. (terzi)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi