Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

O İKİ YARGIÇ

O İKİ YARGIÇ

Tufan Türenç, mahkemeyi 1’e karşı 2 oyla verdiği kararda ideolojik ve politik davranmakla suçluyor.. Yargıçların “İdeolojik ve militanca karar verdiklerini” söylüyor. Peki itiraz üzerine verilen 2. karar ne oluyor? Bunların hepsi kıdemli yargıçlar değil mi? HSYK daha yeni değişmedi mi?
CHP’lilerin tavrı belli. En iyi bildikleri şeyi yapıyorlar. Kriz çıkartıyorlar.. Aslında bu kişileri aday gösterirken bunun böyle olacağı belli idi. Kriz çıksın istiyorlardı, başardılar.
Peki, daha önce Erdoğan şiir okudu diye (Darbe yapmak, çete oluşturmak değil) mahkum edip “artık muhtar bile olamayacak” diye zil takıp oynayanlar kimdi..
Balbay’ın daha önce yargı ve siyaset üzerine yazdıkları ortada. Bu gün AK Parti’yi eleştirelim derken kendilerini inkâr ettiklerinin farkında bile değiller.
Yargı bağımsızlığından yola çıkıp, iktidarın yargıyı siyasi baskı altına alarak kendi istedikleri istikamette bir karar istihsal edilmesini istiyorlar.. Aslında süreç ne kadar can sıkıcı olursa olsun, toplumsal hafızanın canlanması açısından, bazı şeylerin tartışılması açısından son derece bereketli bir süreç. Bu adamların bu gün söyledikleri yarın ayaklarına dolanacak.. Öfkeleri o kadar büyük ki, sanki akıllarını zail etmiş.. Bu gün söyledikleri yarın ayaklarına dolanacağının farkında bile değiller.
Adamlar, Hukuk derken aslında bir darbe ile Parlementoyu feshetmek isteyen çevreleri aklama çalışıyorlar..
Brifinglenmiş yargıçları bu çetenin işi değil mi idi ya hu! Bunlar kendi cellatlarını alkışlıyorlar.. Bindikleri dalı kesiyorlar.. Bu kriz iktidar ve yargı krizi değil, Ergenekon krizidir..
Bugün yargı bağımsızlığından söz eden bu adamlar dün neredeydiler? Ya hu 28 Şubat döneminde CHP’nin muhbirliği ile, beni bir kitap çalışmamdan dolayı beraat ettiren mahkemenin hakimini, savcısını sürmekle kalmayıp, katibini, başkatibini de cezalandıran siz değil misiniz? Şevket Kazan, o hakime bakanlıkta görev verdi diye, Askerler Demirel vasıtası ile Erbakan’a muhtıra gibi bir mektup yazarken neredeydiniz? Sonra da mahkeme kararını Yargıtaya götürüp kanun yararına bozduran irade hangi irade idi?
Bre zalimler, “Hakkımı helal etmiyorum” diye yazdığım iddiası ile, gıyabımda evimin haczi ile sonuçlanan dava görülürken nerede idiniz? O yargı hangi yargı idi.. Kurtlar vadisinde Ömer baba, Zaza dayıya kurbanları ile helalleşmesini söyler de, Zaza dayı kendine hakkını helal etmeyen adamı döver ya, o hesab. Hasan Karakaya-Hasan Maden Ergenekon yargısını çıkıp anlatsa ne eder bu gün..
Kargalar bile güler halinize.. Sahi o “vicdan-cüzdan tartışması” ne zamana aitti?
Hurşit Tolon’a, Çetin Doğan’a, Ateş Paşa’ya “Paşalar söz dinlemezse” başlıklı yazımda “Darbe yapmayın, biz de, millet de, siz de zararlı çıkarsınız bu işten” dediğim için Askeri Mahkemede yargılandığım 7 yıl için de, dün Balbay için söylediklerinizin yüzde biri aklınıza geldi mi?
Kendinize demokratsınız hepiniz.. Ben bir günde 5, haftada 5 gün yargılanırken, Akit-Vakit avukatları, bir tek günde 50 civarında mahkemeye çıkarken hiç sesiniz çıktı mı?
O zaman haber vereyim, yakında 28 Şubat’ta, sizin dönemlerde yargıdaki Ergenekoncular nasıl kararlar verdi ve bunların CHP ile ilişkisi neydi görürsünüz. Sağolsun Seyfi Oktay gereğinden fazla açık verdi. Yargıyı politikaya kim alet etmiş, kimler partizanca kararlar vermişler görürsünüz..
İstiklal mahkemesini kuran CHP’den bu gün Hukuk nutku dinlemek hoşuma gidiyor.. 27 Mayıs’a gelelim isterseniz.. Egesellerin, Başolların yedikleri haltları yazalım mı?
Biz kara deriliyiz değil mi? Bizim suçumuz öyle büyük, öyle büyük ki, bütün cezalar bizim suçumuza göre küçük.. 42 yıldır kesintisiz sanığım.. 42 yıldır zulüm altındayım.. Aynı durumda olan tek ben de değilim. İskilipli Atıf’tan Said-i Nursi’ye kadar, hatta sağ-sol, Alevi-Sünni kimseyi bırakmadınız.
Zulmedecek ahali kalmadı ya hu!
Bu gün de hukukun müdafasını yapmıyor, Ergenekon’un avukatlığına soyunuyorsunuz MHP ile birlikte. Sonuçta CHP, MHP, Bağımsızlar aynı safta buluştu..
Bile bile lades. Bu işlerin bu noktaya geleceğini biliyordunuz. Beklediğiniz oldu. Gün doğdu, başınız göğe erdi. Haydi bakalım, durmak yok yola devam!
Allah bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır murat etmiş olabilir..
Hak şerler hayreyler / Sen sanma ki gayreyler / Görelim mevlam neyler / Neylerse güzel eyler..
Parlementoya tünel kazdılar yetmedi. Şimdi kriz bombası ile, saatli bomba gibi, canlı bomba gibi kullandıkları birileri ile aslında yasama, yürütme ve yargıyı terörize etmek istiyorlar..
Bana sorarsanız bu iş tam bir Ergenekon operasyonudur.. Birileri darbecileri Meclise taşımaya soyunuyor. Bu iş avukatlıktan öte militanlığa dönüşmüştür ve sanki bu operasyonda Türk ve Kürt Ergenekonu birlikte hareket ediyor. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi