Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ve yeni Hükümet...

Ve yeni Hükümet...

Siyaset CHP ve BDP’ye inat kendi mecrasında yol almaya devam ediyor..
CHP, milli iradeye karşı darbe yapmak isteyenleri, kale kapısından içeri almak istercesine, Silivri’den tünel kazıp kaçırma gayreti içindeyken suçüstü oldu.. Tepeden indirilerek isimleri listeye yazılanlar, belki de maksatlarına ulaştılar ve istedikleri gerçekleşti. Artık yeni bir krizimiz var..
Milli iradeye karşı darbe planı yapanların oyunları yargı duvarına çarptı.. Şimdi de milli iradenin tecelligahı olan bir kuruma karşı boykot uyguluyorlar..
Kimi, iktidara, milli iradeyi baskı altında tutmak için, kendi taleplerini dikte etmek için protokol teklif ediyor, kimi, milli iradeyi sahiplenme iddiası ile milli iradeyi boykot etmeye devam ediyor..
MHP’ye giden oylar, sonuçta AK Parti’yi Anayasa değişikliği konusunda muhalefete mecbur ve muhtaç bıraktı.. Aslında CHP, MHP ve BDP, 3 muhalefet partisi de aynı damardan beslenen, metodik açısından birbiri ile aynı gen yapısına sahip partiler.. CHP ve MHP Ergenekon ve Balyoz davasında derin devletten yana. BDP ise Kürtlerin tek partisi olma iddiasındaki Kürt Ergenekonunun uzantısı olan bir parti.. Yani, Kürtlerin CHP’si.. Laikçi, sol, Sovyetik anlamda demokratik, çoğunluksuz bir cumhuriyetçilik, halksız bir demokrasi anlayışına sahip..
İktidar şimdi CHP’ye, MHP’nin sağına, BDP’nin Kürtçü ve sol çizgisine rağmen özgürlükçü bir anayasa için parlamentoda tek başına mücadele edecek..
BDP’nin ve CHP’nin tavrı AK Parti’yi MHP ile işbirliğine zorluyor.. Aslında bunun anlamı, BDP’liler böyle davranarak kendilerine zarar veriyorlar.. Sanki burada kirli bir oyun var gibi.. Bu şekilde açılım süreci engellenmeye, Anayasa değişikliği, MHP zihniyeti ile daraltılmaya çalışılıyor..
MHP’nin % 12-13 gibi bir oy alması halinde AK Parti’nin Anayasal çoğunluğa ulaşamayacağı belli idi.. Bir şekilde bir oyunla, BDP’nin Güneydoğu dışındaki oyları, bazı bölgelerde de CHP’nin oyu MHP’ye kanalize edildi.. Aslında Engin Alan adının listeye yazılması ile, bu konuda belli çevrelere verilmesi gereken mesaj verilmişti.. MHP ciddi anlamda baraj sorunu yaşarken, kaset olayına rağmen bir anda özel desteklerle barajı aştı. Sonuç AK Parti Anayasal çoğunluğunu kaybetti.. Anayasa değişikliği süreci bundan sonra tartışmalı bir şekilde devam edecektir.. Ama yine de bazı gerçeklerin daha iyi anlaşılması için bu durum daha da iyi olabilir..
MHP’yi AK Parti’ye parlamentoda destek yapmak isteyenler, aslında AK Parti’ye Anayasa konusunda bir set çekmek, sınır çizmek isteyenlerdir.. Bugün için rejimin süpabı MHP’nin eline verilmiştir. Bu sonuç, seçim sürecine, CHP ve BDP’nin de üzerinde söz ve etki gücüne sahip bir iradenin kararı ile oluşmuş olmalıdır.. Önce AK Parti’yi Anayasal çoğunluğun altına düşür, sonra da yardım etmek bahanesi ile yardımına koş! Bu bildik bir Ergenekon oyunu.. Fil avcıları da böyle yapar!
Tavşana kaç, tazıya tut hesabı yani.. Tam da böyle bir zamanda Sıvas ve Başbağlar’ın yeniden gündeme gelmesi bana hayli ilginç geldi.. Bu davaların yeniden açılması ile, 3 siyasi hareket arasındaki derin ve kanlı Ergenekon kardeşliği ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkarsa şaşmamak gerek..
Tam da böyle bir zamanda şike tartışmasının patlaması da ilginç. Merak ediyorum, bu iş buradan petrol kaçakçılığına da uzanır mı? Tartışma bir anda “cemaat” ve “loca”lara kadar uzayabilir. İpin ucu bakarsınız ta İtalya’ya, Fransa’ya uzanmış. Sahi şu Fransa ile Rusya arasında gidip gelen Andre Calfa kim? E.C. ve Ş.K ile alakası var.. Bir tane “1 Numara” yok, bu konuda ayrıca her işin bir “1 Numarası” var. Bu işlerde mutlaka bir numara vardır ve “1 Numara” çoktur..
Bu işlere bakan savcıların şu P2 Locası hikayesini bir okuması gerek. Bir de Raif Karadağ’ın Petrol Fırtınası’nı!
Neyse, olan oldu! Takdiri ilahi! İnşallah bunda da bir hayır vardır..
Bu zor süreci yönetecek parlamento yönetimi ve hükümet kadrosu nihayet belli oldu. Şimdi sıra bakanların yardımcılarını atamalarında ve bu arada CHP ve BDP’liler ne yapacak göreceğiz.. TBMM’ye ve yargıya karşı boykot nereye kadar devam edecek ve sonucu ne olacak?.
Aslında bu kişiler Meclis’e girecek olurlarsa, bu iş saatli bomba gibi her zaman sorun olmaya devam edecek. Mahkemeler bu arada karar verirse suçlular olmaları gereken yerde olmamış olacaklar.. Bu inat birilerine pahalıya malolacağa benziyor bu arada..
Sonunda yeni hükümet de açıklandı.. Kabinenin yarısına yakını değişmiş. Sanki kamuoyunda daha fazla değişiklik beklentisi vardı gibi.. Şimdi bakan yardımcıları atanacak, Hükümet programı Meclis’te okunacak, ardından güvenoylaması var. Hayırlı olsun..
Yasama ve yürütmede rutin süreç tamamlanmış gibi gözüküyor..
CHP ve BDP’nin inadı biterse, millet icraat bekliyor. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi