Erdal Şafak

Erdal Şafak

Farklı bir gün

Farklı bir gün

SABAH'TAN MEKTUP
Biliyorum, bugün dünya için son derece kritik bir gün. En etkili üç reyting kuruluşundan biri olan "Standard and Poor's"un ABD'nin kredi notundaki üç A'dan birini düşürmesinden sonra piyasalar ilk iş gününe kapılarını açacaklar. Umarım, sağduyu ve soğukkanlılık hâkim olur. Umarım, küresel liderler, özellikle de Avrupalılar neredeyse 1.5 yıldır tanık olduğumuz cehalet-yeteneksizlik-küçük hesaplar zincirine bir halka daha eklemezler.
Zira, onlar o zinciri koparmadıkça, o kısır döngüden çıkmadıkça, halklarının yarınını kendi siyasal hesaplarına feda etmekten vazgeçmedikçe, özetle, siyasetçilikten devlet adamlığına yükselmedikçe, giderek yayılan ve derinleşen yeni kriz dalgasını önlemenin çaresi yok. Evet, bugün dünya için kritik bir gün ama bizim için de mutlu bir gün. Daha doğrusu huzurlu bir gün.
Başta Somali olmak üzere Afrika Boynuzu'nda açlığın pençesinde çırpınan milyonlarca kişiye bir umut ışığı yakmak için Türk Kızılayı ve TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı) ile birlikte başlattığımız kampanyada toplanan ayni yardımların ilk partisi bugün özel bir uçakla bölgeye ulaştırılacak. Bu amaçla Ankara'da sade bir tören yapılacak. Törende SABAH'ı ben temsil edeceğim.
Dünya ne tuhaf, daha doğrusu ne acımasız... Bir yanda kazançlarına kazanç katmak için halkların kaderiyle bile pervasızca oynayan spekülatörler, pardon yatırımcılar; bir yanda hayatta kalabilmek için bir lokma ekmek, bir tas su arayan milyonlar...
Ve biliyor musunuz; ilk gruptakilerin bir günlük kazançları, sadece Afrika'nın değil, dünyanın tüm açlarını doyurmaya yeter.
Bugün size dizilerimizden, özel haberlerimizden, yeni projelerimizden söz etmek isterdim ama bu adaletsiz, duygusuz, merhametsiz, etik dışı, tüm kitaplı dinlerin öğretilerine kulaklarını kapamış küresel düzen, insanda ne moral bırakıyor, ne de umut.
İyisi mi, siz borsalardaki aldım-sattım haykırışlarına kulaklarınızı kapatıp, Afrikalı açların çığlıklarına yüreğinizi açın. Hiç değilse bir çocuğu siz doyurun, bir annenin kurumuş dudaklarına suyu siz götürün.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Şafak Arşivi