Serdar Arseven

Serdar Arseven

Somali, açlık, BM, Çevik Bir...

Somali, açlık, BM, Çevik Bir...

Somali ve diğer bölgelerdeki açlık felâketiyle mücadele eden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kimse Yok Mu müthiş çalışıyor; İHH ile gurur duyuyoruz, Deniz Feneri “yardım düşmanlarını” çatlatırcasına yardım ulaştırıyor, Cansuyu da mütevazı imkanlarıyla bayağı ses getirdi.
¥
Bunlar güzel de...
Ne kadar yardım toplanırsa toplansın, ihtiyacın ancak yüzde 40’ını karşılayabilecekmiş...
Yüzde hesapları canımızı sıktı; geriye kalan yüzde 60, milyonlarca kardeşimizin açlıktan ölmeye devam edeceği anlamına geliyor...
¥
Sayın Salim Uslu’nun da kafası bu meseleye takılmış. Sabah saatlerinde uzun uzun konuştuk...
Diyor ki;
“Yok kardeşim yok... Bu BM’nin yapısı değişmeden insanlık rahata da huzura da ermez!..”
Nasıl bir bağlantı?
Şöyle...
BM’nin asli görevlerinden biri de “yoksulluk ve açlıkla” mücadele...
Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun hatırlattığı:
“Somali BM’nin en fazla önem verdiği yerlerdendi... 28 Şubat’ın ünlü ismi Çevik Bir de Somali’deki BM güçlerinin başındaydı. BM Somali ile sözümona özel olarak ilgilendi... Ve bugün açlık çeken milyonlarla karşı karşıyayız... BM, en fazla ilgi gösterdiği bölgelerde ne yapıyor? Kimin çıkarlarını savunuyor? Hangi amaçlara hizmet ediyor? BM’nin misyonu, sıkıntıyı büyütmek mi yoksa çözüm getirmek mi?..”
¥
Şu dünya düzeni...
BM...
Milyarlarca Müslümana tek bir “veto” yetkisi tanımayan, 50 küsur bağımsız İslam ülkesine “söz hakkı” vermeyen rezil, zâlim...
Sadece “Müslümanlar”a karşı işleyen, İsrail teröristine zerre tesiri olmayan adaletsiz bir yapı...
¥
Bir çocuk fonları var (UNICEF), internet sayfalarına girdim; “Deniz Feneri” derneği gibi hesap numaraları vermiş, biz TC vatandaşlarından yardım talep ediyor!..
Gelen yardımları Afrika’ya; “Barış(!) Gücü”nü konuşlandırdığı Somali’ye -filan- gönderecekmiş!..
Yazmışlar oraya;
“Bu yardımları yapabilmek için fona ihtiyacımız var!..”
BM’nin 2010-2011 bütçesi 5.6 milyar dolar; her ülkenin kanı milli geliri nispetinde emilmekte.
Başta ABD ve İsrail olmak üzere emperyalizmin kalelerinin çıkarları doğrultusunda çalışan BM’nin, “patronlardan” onay almadığı hiçbir konuda varlık gösteremediği ortada.
BM, daha huzurlu, güvenli, kontrollü bir dünya için kuruldu ama hali hazırdaki durumuyla, “devlet terörüne” hukuki kılıflar hazırlama mekanizması olarak kullanılıyor.
Andreas Zumadi’nin Spezial: Vereinigte Nationen kitabındaki şu ifadeler dikkat çekici:
“Savaş ateşleri dünyanın en emniyetli/sağlam alanlarına, örneğin Avrupa’nın göbeğine kadar her tarafı sararken, kuzey-güney farkı sürekli büyürken, işsizlik ve açlık gibi toplumsal sorunlar felaket boyutuna erişerek dünyanın kapitalist merkezlerine bile bir daha çıkmamak üzere yerleşirken, BM’nin bu sorunlarla ilgili yaptığı konferanslar sorunları çözmek şöyle dursun bir parça da olsa hafifletmiyor bile...”
Sorunları çözmez ve hatta hafifletmez...
Zira; hamuru bozuk teşkilâtın...
İnsanlık BM’yi yerle bir edip yerine adam gibi, “âdil” bir teşkilât kurmaya mecbur...
Bunun emârelerini de görüyoruz zaten; BM’nin başına kim gelse “işe yaramamaktan” şikayetçi oluyor; bunlardan biri (Butros Gali) “Her tarafa bizi gönderiyorlar; sanki elimizde imkan varmış gibi her olaya müdahale etmek zorunda kalıyoruz!..” bile demişti...
BM çözülüyor, dünyanın bir “açlık felâketine” müdahale edecek bir organizasyonu yok, “koca” teşkilât internet sitesinden biz Türklere çağrıda bulunuyor:
“Somali’ye yardım için kaynağa ihtiyacımız var, aha bunlar da hesap numaralarımız!..”
¥
Hay böyle teşkilâtın!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi