Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

İnsanların merhamet duygularını uyandırıyor

İnsanların merhamet duygularını uyandırıyor

Bu hafta hanımlarımıza Ramazan ayını nasıl değerlendirdiklerini sorduk. Ellerinden geldiği kadar dini sohbetlere katıldıklarını, mukabele okuduklarını ve iftar davetlerine gittiklerini söyleyen hanımlarımız, çocuklarına bu ayın önemini anlattıklarını ve onları nefis terbiyesi konusunda bilgilendirdiklerini ifade ettiler.
Ramazan ayı çok bereketli geçer

Bizim evde Ramazanlar çok güzel geçer. Akşam hep beraber iftarı açarız, iftardan sonra eşim Kur'an okur, ayetleri tefsir eder. Teravihe kadar İslami sohbet yaparız. Terevahten sonra çaylarımızı içer çocuklarla ilgileniriz. Sahura hazırlık yaparız. Ramazan'ın çok bariz bir bereketi var, kızlarım, bir ay içinde ikişer kere hatim yaparlar. Bu ay içinde evimiz her konuda bereketlenir, Allah'a hamdolsun bize sayısız nimet veriyor Ramazan ayı da bu nimetlerden biri. Bir de bu ayda yoksulların yüzü gülüyor. İnsanların merhamet duyguları uyanıyor ve herkes çevresindeki yoksullara yardımcı oluyor... Nurdane Ş. (ev hanımı)
Birlik ruhu veriyor

Kendim mide hastasıyım inanın Ramazan ayında bütün ağrılarım gider çok zinde olurum. Ramazanda yapacağımız şeyler bellidir, mukabele, iftar davetleri, sohbetler, cami ziyaretleri derken bayram geliyor. Bu yıl havalar çok sıcak olduğu için fazla dışarı çıkmıyorum ama çocuklarımla birlikte evde İslami sohbetler yapıyoruz, komşuları davet ediyoruz, bol bol Kur'an okuyoruz. Ramazan bizlere hem dini şuur kazandırıyor hem de ailemizi bir araya topluyor birlik ruhu veriyor. Safiye Y. (ev hanımı)
Oruç tutanlara saygı var

Benim apartmanda oruç tutan çok az kişi var. Ama öyle bile olsa oruç tutanlara ayrı bir saygı var. Komşum, kendisi oruç tutmadığı halde iftar vakti bize bir şeyler bırakıyor, Allah kabul etsin diyor. Biz de gücümüz yettiği kadar onlara bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Saygı duyuyorlar, dinliyorlar ama şu ana kadar oruca başlayan olmadı. Çocuklar, anne bu apartmandan taşınalım diyorlar ama ben taşınmak istemiyorum. Belki buradaki insanlara faydalı olabiliriz, onlara Allah'ın dinini anlatabiliriz. Allah şu mubarek günde, dinden uzak bir hayat yaşayanların kalplerini yumuşatsın, onlara hidayet nasip etsin başka ne diyelim. Emine Ö. (ev hanımı)
İnsanlara anlatmalıyız

Ben kendim Alanya'da yaşıyorum. Komşularımın çoğu Alman. İlk zamanlar bütün gün nasıl aç kalacaksınız diye şaşırıyorlardı. Şimdi saygı duyuyorlar, anlamaya çalışıyorlar. Ben de anlayacakları şekilde Allah'ın emirlerini onlara anlatmaya çalışıyorum. Müslümanların ne kadar iyi niyetli, cömert ve fedakar olduğunu onlarla yaşadıktan sonra anladıklarını söylüyorlar. Bizler gerçekten Ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Ama bu özel ayda dinimizin tebliğini de yapmalı ve insanlara İslam'ı anlatmalıyız. Nisa Ö. (sekreter)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi