Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Sorunları fazla büyütmem

Sorunları fazla büyütmem

Bu hafta hanımlarımıza, ciddi bir sorununuz olduğunda çözüm için neler yaparsınız ya da nasıl tepki verirsiniz diye sorduk. Sorunların çözümüne odaklandıklarını ifade eden hanımlarımız bu konuda büyüklerin tecrübelerinden de faydalandıklarını belirttiler.

Annemle istişare ederim

Ben şu an üniversitede öğrenciyim. Üstesinden gelemediğim bir sorunum olduğunda önce anneme danışırım. Onun yardımını alırım. Üniversitenin birinci yılında anadoludan gelen öğrenci arkadaşlarımla aynı evde kalmıştım. Arkadaşları rahatsız eden insanlar oluyordu "annenize danışın" diyordum ama kendileri çözmeye çalışıyorlardı. Büyüklerimizin bilgi ve tecrübelerine her zaman ihtiyacımız var. Hele de annelerimiz bizim için mücadele eden önemli kişilerdir, iyi ve kötü başımıza ne gelirse önce onlarla istişare etmeliyiz. Zehra K. (öğrenci)

Nasıl çözebilirim diye düşünüyorum

Sorunumun önce çözümünü araştırırım ve nerede nasıl çözüm bulabileceksem onu yaparım. Geçen yıl, maddi sorunlarım çoktu, ailemin ekonomik durumu iyi olmadığı için bana yardımcı olamıyorlardı. Yaz tatilinde neler yapabilirim diye düşündüm ve bir komşumuzun aracılığıyla bur için baş başvurdum. Bu yıl burs alacağım. Sorunu nasıl çözeceksem ona bakarım ve hemen harekete geçerim. Şeyma Ş. (öğrenci)

Kendimi değiştiremiyorum

Ben bu konuda çok zayıfımdır. Bir sorunum olduğunda elim ayağım birbirine dolaşır ve ne yapacağımı bilemem. İnsanlara bir şey söylemem beni yanlış anlayacaklarından korkarım. Eşim zaten ilgilenmez, sorunlarımla başaçıkamam. Bu gibi durumlarda uyurum, dışarı çıkmak istemem, sorunumu herkesten gizlemeye çalışırım. Bunun doğru olmadığını biliyorum ama kendimi değiştiremiyorum. İnşallah bir gün o da olur ve ben kendimi daha güçlü hissederim. Mevlüde K. (ev hanımı)

Sorunları fazla büyütmem

Sorunları pek büyütmemeye çalışırım. Önce sakin bir kafayla ne yapabilirim diye dünürüm sonra güvendiğim bir ablamız var ona danışırım. Daha sonra ne yapmam gerekiyorsa yaparım. Ruh sağlığımın yerinde olmasında ailemin çok büyük etkisinin olduğuna inanıyorum. Bizim evde sorunlar konuşulur ve herkes birbirine destek verirdi. Babam bizi dinler, annem her konuda yanımızda olurdu. Hamdolsun ben de çok kolay pes etmek mücadele ederim, sorunları büyütmem neler yapabileceğimi düşünür buna odaklanırım. Meryem K. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi