Cemal Nar

Cemal Nar

Yenilendik Geliştik ve Büyüdük

Yenilendik Geliştik ve Büyüdük

Sevgili kardeşlerimiz, bugün size bir müjde vermek istiyorum. Başlıkta da dediğimiz gibi “Yenilendik geliştik ve büyüdük.”

Nerede mi?

İşte burada: www.cemalnar.com

Sitemizin “anasayfa”sına bakarsanız görürsünüz ki yerel ve hatta kişisel olmaktan çıktık ve evrensel bir siteye dönüştük. Evet, yenilendik, yeni yazarlarımızla, resimlerimizle bilgi ve görsel anlamda geliştik ve büyüdük. Daha önceleri günlük beş yüz- altı yüz olan okuyucu sayımız inşallah bundan sonra binlerle konuşulacaktır ümit ve duasındayız. Biz bize düşeni yaptık, daha güzeli için çabamız sürecek elbette.

Bundan sonrası için de Allah Teâlâ’ya tevekkül ediyor, tefviz-i ümur ile işlerimizi ona ısmarlıyoruz. Hasbunallah, la havle vela kuvvete illa billah!

Derdimiz, davamız nedir, neyi amaçlıyoruz bu site ile?

Buradaki yazılarımızı okuyan kardeşlerimiz bunu bilir. Yeni okuyucularımız için de kısaca kısaca açıklayayım.

Amacımız, Yüce Yaratıcımızın bize verdiği nimetlerin bir kısmını sizlerle paylaşarak O’na olan şükür borcumuzu sunmaktır. O’nu memnun ederek rızasını kazanmak istiyoruz.

Bunun bir yolunun da insanlara O’nu ve O’nunla ilgili gerçekleri anlatmak olduğunu biliyoruz. Yüreğimiz O’nun sevgisi ile kıpır kıpır. Yeryüzünün en önemli, en değerli işinin, O’nu insanlara tanıtmak ve sevdirmek olduğuna inanıyoruz. Zaten O’nu tanıdıktan sonra sevmemek mümkün değildir. O bize çok yakınken, bizim O’na uzak düşmemiz, en fazla endişelendiğimiz şeydir.

Birinci amacımız Allah Teâlâ’nın bilgisi ve dolayısıyla sevgisini gönüllere duyurmaktır. O’nu tanıtmaktır, O’nun yolunu tanıtmaktır. O’nu ve yolunu bize anlatan ve sevdiren Sevgili Peygamberimizi (sav.) tanıtmak ve sevdirmektir. Bu sevgiye layık olmanın usül ve âdâbını anlatmaktır karınca kaderince.

Yıllarca gerek öğretmenliğimiz ve fahrî vaizliğimizde, gerekse yazarlığımızda O’nu, Resulünü, kitabını, dinini ve varlığının en büyük delillerinden olan güzel insanlarını, dostlarını anlatmaya çalıştık. Bu arada Yer yer “çağın imkânlarından irşat ve tebliğde yararlanmalıyız” dedik. O günlerde henüz bize çok uzak olan interneti de dile getirmiştik. Ama bu aklımızdan hiç çıkmadı. Çünkü internetin imkânları baş döndürücüydü.

Amacımız, yukarıda da dediğimiz gibi becerebildiğimiz kadarıyla Rabbimizin en büyük nimeti olan İslam dini ile ilgili bir kısım bilgileri sizlerle paylaşmak suretiyle O’nu hoşnut rtmektir. Onun için sitemize “soru cevap”, “iletişim” ve “misafir kalemler” gibi bölümler koyduk. Yani sizlere içtenlikle gönlümüzü açtık, dostça elimizi uzattık. Her konuda yazılarınızı bekleriz. Sevgi ve saygı çerçevesinde konuşamayacağımız kimse yoktur.

Sitemiz daha çok emeğimizin ürünü olsun istedik. Başka sitelerden hazır bilgiler kopyalamak niyetinde değiliz. Belki “misafir kalemler”e sizin gönderdiklerinizle beraber, kimi yazarların çok beğendiğimiz bazı yazılarını “İktibas” yoluyla konuk edebiliriz, ya da insanlarca bilinmesinde fayda gördüğümüz çok kıymetli bazı insan, kitap, yazı, bilgi veya haberleri, kaynak vererek alabiliriz.

Şimdi sizlerle sitenin amacını konuştuk. Bunun bir de arka planı var. Onu da gelecek yazıda görelim inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi