Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Azgınlaşan terör

Azgınlaşan terör

Terör, tarihin her döneminde var. Ne demek? Bir grubun devlete, kendi devleti veya başka devletlere, silâh çekmesi demek. Kabaca tarifi bu. Ancak terör de zamanla değişimlere uğrar. Tabiri caizse, çağa uyum sağlar.
Bir kuşak önce terör daha çok Latin Amerika’dan kaynaklanırdı. Ondan önce ise Avrupa’da Rusya çarlığına, Osmanlı’ya ve başka devletlere karşı kurulmuş örgütler vardı. Meselâ Taşnak ve Hınçak Ermeni örgütleri İsviçre’de kuruldu. İngiltere, Fransa, Rusya gibi en önemli devletlerle temas ve destek sağladı. Osmanlı İmparatorluğunda eylemlere başladı. 1920’ye kadar yüz binlerce Osmanlı’yı öldürdü. Taşnak Partisi bugün Ermenistan Cumhuriyeti’nde iktidardadır.
Günümüzde komünist Latin Amerika çetelerinin yerini, lâ teşbih velâ temsîl şerîat iddiasındaki Müslüman örgütler aldı. Cihan devleti Amerika ile silâhlı mücadele ediyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Ermeni sosyalist ASALA modası geçince, komünist veya komünizan PKK (Pe Ka Ka) örgütü kuruldu. Suriye’de üslenerek Türkiye’de eylemler yaptı. Suriye’den çıkarılınca Kuzey Irak’a geldi. Biz 2. Tezkere’yi reddedince, ABD himayesine girdi. Modası geçen komünizmi falan bıraktı.
PKK’da, bağımsız Kürt devleti kurmak isteyenler var. Fakat bugün, tamamen geçim kaynağını terörden sağlayan bir örgüt hâlindedir. Abdullah Öcalan bile eski nüfuzunu kaybetti. Eylemler Kandil Dağı’ndan yönlendiriliyor. Türkiye, dağlarımızdan PKK’yı temizleyemedi. Şimdi bu iş için özel düzenlemeler yapıyoruz. Kandil’e gitmek ise, milletlerarası bir sorun. Muhtemel bir İran savaşında Amerika’nın yanında yer almadığımız takdirde, Türkiye topraklarını da içeren Büyük Kürdistan kurulacağı hayali var.
Barzani ve Talabani’ye gelince, kendi topraklarında, kendilerinden emir almayan silâhlı bir örgüt istemezler. Fakat Kandil’e karşı silâhlı bir harekete de geçmezler. Bizim bugün için yapacağımız, Kandil’i baskı altında tutmak, sınırlarımızı serbest geçiş yolu durumundan kurtarmak ve PKK’nın cinayetlerine son vermek için bütün tedbirleri almaktan ibarettir. Binlerce kişi PKK’dan geçindikleri için, Öcalan’ın emriyle falan dağılmazlar. Genel politik şartların değişmesi gerekir. PKK da müddetini tamamlayıp sona erecektir. Devletler, hele Türkiye gibi 1000 yıllık devletler bâkîdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi