Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Teknolojiyi bilinçli kullanmalıyız

Teknolojiyi bilinçli kullanmalıyız

Bu hafta hanımlarımıza, günde kaç saat cep telefonuyla konuştuklarını ve bu konuda neler düşündüklerini sorduk. Teknolojiyi bilinçli kullanmamız gerektiğini ifade eden hanımlarımız, küçük yaşlardaki çocukların bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini belirttiler. Aliye K. (emekli öğretmen)
Ne kadar zararlı olduğunu bilemiyordu

Geçenlerde, Bakırköy'den geçiyordum. Yolun kenarında dilenen bir çocuk gördüm. Üstü başı epey kirli ve yırtıktı. Ama elinde son model bir cep telefonu vardı ve çocuk biriyle konuşuyordu. Bu çocuğun, yiyeceğinden içeçeğinden kısarak bütün harçlığını bu telefona yatırdığı belliydi. Ama çocuk bunu bilinçsizce kullanıyordu ve kendisine ne kadar zarar verdiğini bilemiyordu. Cevriye Y. (ev hanımı)
Fazlası zarar

Ben telefonu sadece ihtiyacım olduğunda kullanırım. Ama ne yazık ki iki kızım var, ikisi de telefon hastası. Sabahtan akşama kadar telefon ellerinden hiç düşmüyor, sürekli konuşuyorlar sürekli mesajlaşıyorlar. Onlara, "Bu hem sağlığınıza hem paranıza hem vaktinize zararlı" diyorum anne sen bunu anlayamazsın diyorlar. Gerçi telefon düşmanı filan değilim ama gerçekten cep telefonları ihtiyacın dışında da kullanılıyor. Bu bir zaman sonra bir hastalığa dönüşüyor. Ama şimdiki çocuklara laf anlatmak zor. Bir yerde onları da anlıyorum. Çocuk çevresinde ne gördüyse onu yapıyor, eğer beş yaşında çocuğun dahi telefonu olursa, yaşlı insanlar evlerinde ibadet edeceklerine cep telefonları aracılığıyla boş boş insanlarla tanışırlarsa olacağı budur. Merziye K. (ev hanımı)
Sağlığımıza da zararlıymış

Ben cep telefonunu ihtiyacım dışında kullanmam ama bunu gereksiz yere kullanan ve telefonla yatıp telefonla kalkan çok tanıdığım var. Bir yıl önce taşınan komşum, internette biriyle tanışmış, gece gündüz telefonla mesajlaşıyordu. Sonra kocasından ayrıldı ve o adamla gitmek istedi. Ama adam kabul etmeyince ortada kaldı. Teknoloji güzel bir şey ama ihtiyacımız için kullanıldığında fayda getiriyor. Cep telefonlarıyla, gereksiz yere uzun uzun konuştuğumuzda sağlımızda riske giriyormuş. Ama bunu bağımlı kişilere anlatmak zor. Arzu K. (eğitimci)
Teknolojiyi bilinçli kullanmalıyız

Yaşlı, genç çocuk herkes teknolojiyi bilinçli kullanmalı, medyayı bilinçli takip etmelidir. Yani bilinçli olarak hareket ettiğimizde bunları sadece işimizi görecek bir araç olarak görürüz. Bu konuda anne babalara ve eğitimcilere görev düşüyor. Onlar vaktin ne kadar değerli olduğunu ve televizyon, internet, cep telefonu gibi araçları ihtiyaç dahilinde kullanmamız gerektiğini çocuklara küçük yaşlarda öğretmelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi