Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuklar anne babayı taklit ederler

Çocuklar anne babayı taklit ederler

Bu hafta hanımlarımıza, çocuklara namaz öğretirken hangi metotları kullandıklarını sorduk. Çocuklara yapılabilecek en büyük iyiliğin onlara dini sevdirmek olduğunu söyleyen hanımlarımız, bu konuda anne babanın doğru örnek olmaları gerektiğine vurgu yaptılar.

Birbirlerini örnek alıyorlar

Ben çocuklarıma bu konuda çeşitli kitaplar, çizgi filmler filan aldım. Hafta sonları izliyorlar, kitapları okuyorlar kendi aralarında mütaala ediyorlar. Bir de benim eşim çok ilgili bir babadır. Akşamları yarım saat çocuklarına ayırır ve bugün namaz kıldınız mı, hiç kitap okudunuz mu diye sorar ve onları ödüllendirir. Arkadaş çevresi de çok önemli. Büyük kızım geçen yıl bir arkadaş grubuna katıldı burada hayatı çok değişti. Özellikle gençler birbirlerini örnek alıyorlar. Eğer arkadaş grubu düzgün bir grupsa bu da biz anne baların işini kolaylaştırıyor. Nedime Y. (ev hanımı)

Aile örnek olmalı

Ben çocuklarımla hafta sonları bir saat İslami ders yaparım. Onlara İslam'ın şartlarını anlatırım, Peygamberimizin hayatından örnekler veririm. Büyük oğlum İmam hatibe gidiyor o da kardeşlerine yardımcı oluyor. En küçüğüm yedi yaşında ona da istersen ben namaz kılarken yanımda durabilirsin diyorum arada duruyor bazen kalkıp gidiyor. Çocuklar dini sorumluluklarını ailede alıştıklarında sorun kalmaz diye düşünüyorum. Büşra K. (ev hanımı)

Sevgiyle anlatır

Babam emekli bir imam. Bizimle çok ilgilendi, üç kız kardeşiz üçümüz de hafızlık yaptık. Çocuklarımı da hafta sonları dedelerine gönderiyorum, babam onlarla çok ilgileniyor, iki oğlum da namazlarını geçirmezler. Babam çocuklara hiç baskı yapmaz sevgiyle anlatır ve gerçekten dini sevdirir. Bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Çocuklarıma dini öğretmekte sağ olsun babam sayesinde hiç zorlanmadım. Zahide K. (ev hanımı)

Çocuklar anne babayı taklit eder

Ben şuna inanırım ki, çocuklar anne babayı taklit ederler. Eğer çocuklarımızın iyiliğini istiyorsak onlara doğru örnek olmalıyız. Onların namaz kılmalarını istiyorsak namazlarımızı geçirmemeliyiz, dürüst olmalarını istiyorsak dürüst olmalıyız. Üç çocuk annesiyim çocuklarıma namaz kılın demedik inanın bizden gördükleri için ergenlik yaşında üçü de başladı. Tabi yaz tatillerinde, hafta sonları kursa da gönderiyoruz ama bu konuda örnek de oluyoruz. Bu çok önemli. Deniz K. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi