Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcınız olsun

*Fatma hanım, yazılarınızda ele aldığınız konuların hayatın içinden olması bizlerin soru ve beklentilerine dokunması açısından önemli. Şahsen ben çok faydalanıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun...


Ç. M.

İnsan içinde insansız kalmak

*Değerli kardeşim, öncelikle size teşekkür eder ve katkılarınızı bekleriz. Bazen düşünüyorum ve günümüz insanlarının kendilerini dinleyecek ve anlayacak insanlara yoğun bir ihtiyaç duyduklarını görüyorum. İnsanlar, ekonomik, sosyal ve ailevi sorunlarının yanında büyük bir yalnızlık yaşıyorlar. Daha doğrusu hepimiz yaşıyoruz. Bu ıssız bir adada insansız kalmak gibi bir şey değil. Etrafımızda insanlar var, konuşuyorlar, yürüyorlar alış veriş yapıyor, kahkaha atıyorlar, ağlıyorlar söyleniyorlar. Ama herkes birbirinden kaçıyor. Elbette, geçmiş günlere nazaran insanlar ekonomik olarak bir çok şeye sahip olabiliyorlar. Ancak, duygusal olarak birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Bu da aileyi ve bireyleri etkiliyor. Kimse kimseyi anlayamaz hale geliyor. Eğitim seminerlerimde bunu daha bariz görüyorum. Bizler bu çağın yalnız insanlarıyız ve gerçekten sağımızı solumuzu kuşatan onlarca sorunlarla yaşıyoruz. Elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce sorulan sorulara cevap vermeye çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

İş arıyorum

*Fatma hanım ben bir süreden beri iş arıyorum ama bulamıyorum. İşsizlik çok kötü bir şey, inanın gitmediğim yer, çalmadığım kapı kalmadı ama olmuyor işte. Bulunduğumuz bölgede pek iş imkanları yok benimse acil işe ihtiyacım var. Bu konuda ne yapmalıyım?

A. K.

Meslek sahibi olmak şart

*İşsizlik, toplumumuzun en büyük sorunlarından biri. Mesleğimi elime aldım ama bir iş bulamıyorum diye yazan pek çok okuyucularımız var. Burada bizlere düşen mücadeleyi elden bırakmamak ve iş aramaya devam etmek olmalıdır. Bunun için ilk yapacağınız şey, bir meslek edinmek olmalıdır. Eğer eğitiminizi tamamlamışsanız yeteneğinize uygun bir alanda kendinizi yetiştirmeye çalışmalısınız. Bunun için öncelikle yeteneklerinizi belirlemeli ve seçtiğiniz bir alanda tecrübe edinmelisiniz. Bu aşamadan sonra da iş arayama devam edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi