Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Kimsenin lütfuna talip değiliz

Kimsenin lütfuna talip değiliz

Bugün Azerbaycan maçı var. 2012 Avrupa Şampiyonası'na gitmek için son kozumuz. Yendik yendik. Yenemedik yine hırs penceresinden bakar Hiddink'i parçalar, futbolculardan üçünü beşini lanetler, gerçeklerden kaçar öteki şampiyonaya kadar kafamızı kuma gömeriz! Yenersek de her şeyi unutur kahramanlık destanları yazmaya başlarız.

Bugüne kadar hep öyle olduğu için bunları yazıyorum. Futbolda hep günü kurtarmaya çalıştık, reform yapmaktan kaçtığımız için de tıknefes olduk. Ancak bu kez yolun sonuna geldik. Bu zincir kırılacak, yapay kahramanlar sahneden çekilecek. Türk futbolu köklü bir değişikliğe uğrayacak. Artık yalakalık, menfaat düzeni, tek adamlık bitecek.

Umutluyum. Gerçekçiyim.

Her şey sil baştan olacak. Olmazsa futbolumuz batacak!

2.lik bilek hakkıyla gelir

Önce şunu söyleyeyim ki; Azerbaycan'ı yenemezsek ne işimiz var Play Off'ta!

Sonra şunu da söyleyeyim; biz kimsenin lütfuna talip değiliz. Alman da 10'da 10 yapamazsa vebali boynuna!... Belçika da; elli sene oynasa Almanya'yı yenemez!

O zaman biz Azerbaycan'ı yenip ikinciliği bileğimizin hakkıyla kazanırız.

Herkes rahat ola!...

Hiddink suçlu değil!

Almanya yenilgisinden sonra herkes Hiddink'e yükleniyor. Gülüyorum. Gol atamayan ayakların vebalini Hiddink çekemez. Almanya'ya karşı iyi oynadık. Oyun disiplinimiz vardı. Karşımızda güçlü bir takım olduğu için devamlılık gösteremedik. Hiddink babamın oğlu değil. Kalli de değildi, Skibbe de değildi ama onları hep savundum. Çünkü suç onlarda değildi Suçlu, Türk futboluna ve alt yapısına gerekli önemi vermeyenlerdi. Bu güne kadar değişime kapılarını açamayanlardı. Yabancılara sınır kapısını açanlardı. Yerli oyuncumuzu elimizin tersiyle ittik, bugünlere geldik!

Servet, Sabri, Hakan Balta, öteki beriki hep lanetleniyor. Haksızlık ama... Eldeki milli kadro şu an için yeni oyuncularla değişim yaşayamaz. Değişim plan, program, süreç ister. Yarışmanın son metrelerinde yeni bir kadroyu sahaya süremezsiniz. Yabancı hocalar macera aramaz. Onlar futbolun özüne sadıktır, futbolcuya değil. Sen on sene umursamaz hep aynı kadroyu kullanırsan Hiddink ne yapsın?

Almanya ile 2008'deki maçı konuşanlara soruyorum;

Bakın Alman kadrosuna bir de bize... Bakın Alman'ın hocasına. Löw, uzun yıllar bu takımın başında olmasının meyvelerini yeni oyuncularla topluyor.

Biz de uzun yıllar aynı hocalarla çalıştık ama değişim ve devamlılığı bir türlü sağlayamadık!

Bugün Azerbaycan maçı bizim için kolay bir maç. Hangi kadro sahaya çıkarsa çıksın biz Azerbaycan'ı yener 2012'ye gideriz. Sonrası kaçınılmaz değişimdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi