Cemal Nar

Cemal Nar

BDP, KCK ve PKK farkı ne?

BDP, KCK ve PKK farkı ne?

Artık biri bize bunu anlatmalı. Doğrusu kafamız çok karıştı. Soruyoruz, BDP,  KCK ve PKK farkı ne? Yani bir terörü ortaklaşa planlıyor ve yürütüyorlarsa, ön saf ile arka safın farkı ne?


BDP’nin Gemlik’te ne işi var? Bu kadar otobüsü kaldırarak niye oraya gidiyor? Terörist başından kendisine ne? Üstelik orada kendisinin karşıtı bir kalabalığın beklediğini de biliyor, geçeceği şehirlerin diken üstünde olacağını da biliyor. Buna rağmen gidiyor. Bu gidişi de barışa katkı olarak sunuyor.



Barışa katkı ha?



Alay etmek ayıptır, günahtır.



BDP bundan sonra her ne zaman “barış” dese, “demokratik” dese, ben bundan sinir olmaya başlıyorum. Adam kavgaya gidiyor, adına “barış” ve “demokratik eylem” diyor. Yaptığı her toplantı sonunda sokaklar savaş alanına dönüyor, adam yaptığına “barış ve demokrasi için” diyor. Kim bu maskeli çeteler? Niye sadece senin toplantılarında boy gösteriyorlar? Taşlar, molotoflar, yakmalar, yıkmalar barış ve demokrasi adına öyle mi?



Bunu kimsenin yemediğini de biliyor, fakat ısrarla söylemeye devam ediyor. Yüzüne bakıyorum, hiç de kızarmıyor.



Kim için söylüyor bunu?  



Her halde beslendiği ülkeler için söylüyordur. Güya onlara şöyle diyecek, “bakın biz hep demokratik diyoruz, barış diyoruz, elimizi uzatıyoruz, fakat onlar hep reddediyorlar.”



Bu “şark kurnazlığı” dedikleri söyleme inanacaklar mı bu ülkeler?



İnanmayacaklar, ama malum şu kurt kuzu hikayesi. Kurt kuzuyu yiyecek ya, “suyu bulandırma” da bahanesi.



Evet, gerçekten bıçak kemiğe dayandı. Bu iş kabak tadı vermeyi çoktan aştı ve tiksindirdi. Sabır taşı çatlamak üzere. Suçlulara anlayış bitti. Kim teröre destek veriyorsa, gereken cezasını en şiddetli şekilde çekmelidir.



Bu ne yahu? İyi niyetimizin cezasını mı çekeceğiz sürekli?



Suriye’de maalesef Kürtler öldürülüyor, fakat PKK BDP KCK susuyor. Irak’ta Kürtler öldürülüyor, PKK BDP KCK susuyor.  İran’da Kürtler öldürülüyor, PKK BDP KCK susuyor. Allah aşkına Türkiye Kürtler açısından bunlardan çok daha kötü bir ülke mi? Türkiye’de Kürtlere onlardan daha az mı hak veriliyor ve daha fazla mı eziyet ve işkence yapılıyor? Türkiye’de demokrasi, İnsan Hakları, hukukun üstünlüğü daha mı az o ülkelerden?



Kimse yanlış anlamasın,  biz Kürt kardeşlerimizin hakkı yensin,  onlara hukuk çalışmasın, insan haklarından mahrum kalsınlar, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görsünler, ezilsin ve asimile olsunlar vs. demiyoruz. Asla ve kat’a. “Biz Müslümanız, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemezsek, olgun bir mümin olamayız.” Bu hem ayıp, hem de günahtır.



Demek istediğimiz,  bu ülkede Kürt halkını istismar eden PKK BDP KCK davası güdenlerin estirdiği terörün görülmesi ve terk edilmesidir. Yardımsız ve desteksiz bırakılmasıdır.



Bu akan kan durmalıdır. Bunun hiçbir mazereti olamaz. Terör eylemlerini yapanların yardımcıları ve destekçileri, onların cinayetine ortaktırlar. Bunu bırakmadan barıştan ve demokrasiden bahsetmeleri ayıptır.



Bu ayıpla barış olmaz ki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi