Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bilgilendirme seminerleri yapılmalı

Bilgilendirme seminerleri yapılmalı

Bu hafta hanımlarımıza, depremle ilgili ne gibi önlemler aldıklarını ve böyle bir durumda neler yapabileceklerini sorduk. Depremle ilgili bilgilendirme seminerlerine ihtiyaç olduğunu belirten hanımlarımız, Van'daki kardeşlerimizin maddi manevi yanındayız dediler.

Allah yardımcıları olsun

Van'da zor günler geçiren kardeşlerimize sadece yardım göndermekle yetinemeyiz, aynı zamanda dua etmeli ve duygusal olarak da onların yanın olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bunun için mümkünse onları ziyaret edebilir, acılarını paylaşabilir ve yanınızdayız duygusunu verebiliriz.

S. B. (emekli eğitimci)

Her an her şey olabilir

Bilindiği üzere hepimiz ölümlüyüz. Ölüm her an kapımızı çalabilir. Bu nedenle ibadetlerimizi yerine getirmeli, Allah'ın razı olacağı işler yapmalı ve İslami çizgiden uzaklaşmamalıyız. Ülkemizin deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Bu konuda neler yapmamız gerektiğini bilmeli ve önlem almalıyız. Tabi bu gibi durumlarda sadece bizim önlem almamız yetmiyor. Konu devlet bazında ele alınmalı, binalarımızın kontrolü, tamiri ve bakımı konusunda bizlere el uzatılmalı ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir.

Z. K. (emekli)

Dualarımızı arttırmalıyız

Bizler ne yaparsak yapalım Allah ne dilerse o olur. Binalarımızı sağlamlaştıracağız, depremle ilgili gerekli önlemleri alacağız ama bunun dışında elimizden bir şey gelmez. Allah'a sığınacağız. Felaketin yaşadığı şu günlerde dualarımızı arttırmalıyız. Gerekli önlemleri aldıktan sonra bizi kazalardan koruması için Allah'a dua etmeliyiz. Tabi mümin dualarını sadece kendisi için yapmaz, bu nedenle bütün kardeşlerimizi duaya katmalıyız.

A. K. (ev hanımı)

Bilgilendirme seminerleri olmalı

Ben Gölcük depreminden çok etkilenmiştim. Depremden sonra evimde bazı önlemler aldım. Ama zaman geçtikte bu önlemleri almaz oldum ve sanki böyle bir şey hiç olmayacakmış gibi yaşamaya başladım. Mahallelerde, depremle ilgili bilgilendirme seminerleri yapılmalı ve bizler böyle bir durumla karşılaştığımızda neler yapacağımızı bilmeliyiz. Bu konuda halkımızın yeterince bilinçli olduğunu sanmıyorum. Allah hepimizi korusun. Van'daki kardeşlerime de geçmiş olsun der acılarının tez elden sarılmasını diliyorum.

N. K. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi