Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bak Engin kardeşim!

Bak Engin kardeşim!

Bak Engin ArdIç beyefendi kardeşim, gülmemek için kendimi zor tutuyorum ama, söz veriyorum, bu ülkede PadişahlIk rejimi ile ilgili bir oylama yapIlacak olursa “hayIr” oyu kullanacağIm. DahasI, Cumhuriyetçilerin yanInda yer alacağIm ve kampanya süresince de il il dolaşIp derdimi anlatacağIm..

Monarşi gelirse herhalde Monarşiye karşI açIlacak ilk davayI ben açarIm, Monarşinin kendi güvenliğine yönelik tehlike gerekçesi ile açIlacak davanIn ilk sanIklarIndan biri ben olurum.. Olmazsam da, ilk açIlacak davalardan birine, eğer haksIzlIk içermiyorsa, suça iştirak edenlerden biri de ben olurum. Ben her türlü “Tek Adam” rejimine sonuna kadar karşIyIm.. Daha önce yapmadIğIm bir şey değil bu.

Ha! Ben milliyetçi, ulusalcI, Kemalist filan da değilim.. Tek Parti Cumhuriyetini de istemiyorum.. Cumhuriyetin “Tek AdamI” mI olurmuş.. CHP’nin Cumhuriyet algIsInIn Suriye’deki BaasçIlardan ne farkI var. Allah korusun.. Ben Cumhuriyetçi filan da değilim.. İyi bir Monarşi, kötü bir Cumhuriyetten iyidir.. Ben iyi bir Cumhuriyet istiyorum.. Tek başIna Cumhuriyet de yetmez, içinin adalet, barIş, özgürlük, insan haklarI, katIlImcI, çoğulcu, şeffaf bir hukuk devleti ile doldurulmasI, terbiye edilmesi gerek..

Ben aklIllI olmayI önemserim ama akIlcI filan da değilim. Cumhuriyeti önemsiyorum, ama Cumhuriyetçi filan da değilim.. Ha şu var, benim savunduğum Cumhuriyette, Hilafet yanlIlarI, Monarşi yanlIlarI da partilerini kurabilmeli.. Dini, etnik, ideolojik, politik, vicdani kanaat farklIlIklarIna sahip toplum kesimleri siyasal anlam da da örgütlenebilmeli.. Tek parti olmamalI yani.

Mesela Hilafet yanlIsI parti önemli.. Ben Hilafetin ihyasIndan yana biriyim.. Ama Hilafetçi değilim. BakarsanIz bir Halife gelir, ilk mahkemeye verdiği kişi ben olurum ya da Halife aleyhine ilk davayI ben açarIm.. Hemen “n’oluyoruz” filan demeyin. “Hilafet mana ve mefhum olarak, Cumhuriyetin mana ve mefhumunda mündemiçtir” efendim. Hilafet makamI ilga edilmiştir, temsili TBMM’ye, tenfizi ise Diyanet’e verilmiştir. İsterseniz, açIn bakIn, değiştirilmesi teklif bile edilemeyen devrim yasasIna

Cemil Çiçek bey “HacI, hoca, bey, efendi” demek yasaktI değil mi? Afedersiniz!” şimdi o makamI işgal ediyorlar efendim.. Cindoruk nam zad da bir zamanlar “frak giymiş bir şeyhülislam” modundaydI!

Halife dediğimiz kişi, Allah’I ve İslam’I temsil eden, Papa, Patrik gibi biri değil. Beni, bizi, MüslümanlarI temsil eden, yercil biri, “içimizden biri”. Allah’In Halifesi insanIn kendisidir. 4 Halife Resulün halifesi idi. Bu seçeceklerimiz bizim halifemiz! Hilafet sözleşmesi Kur’an-I Kerim’dir.. Halife yetkisini bizden alIr, hesabInI bize verir. FarzI kifaye sorumluluklarImIzI örgütler, MüslümanlarIn ortak fayda ve maslahatlarInI tanzim eder.. Kutsal olan, layüs’el biri, yanIlmaz-eleştirilmez biri değil. Kutsal olan “Hak”dIr.

Halife seçimle gelecek.. Cemaat imamInI, imamlar müftülerini, müftüler baş imamlarInI, baş imamlar da, ehli hal vel akd arasIndan, veresetül enbiya karakterinde ehliyet sahibi birini kendilerine baş seçecekler.. O kadar.. Halife, yeryüzündeki bütün MüslümanlarIn ortak maslahatInIn takipçisi bir kişidir ki, tek kişiden ibaret bir yapI da değil bu. ZekatI toplayacak, camileri ve dini vakIflarI yönetecek, mukaddes mekanlarIn tanzimi, ihtilaflarIn giderilmesi, eğitim ve tebliğ hizmetleri gibi, birçok faaliyetin yapIldIğI beynelmüslimin bir merkezden söz ediyoruz.. BakIn Hilafeti ihya edin, Türkiye’nin borcu kalmaz. YastIk altI da biter. Bir Hilafet bankasI kurun, dünya MüslümanlarInIn zekatlarInI buraya toplayIn bakIn ne oluyor? İşsizlik, yoksulluk kalIyor mu? Bereket yağar gökten bereket. Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmeti ne yapIyormuş insanlIk için o zaman görün siz..

Ne hazin tecellidir ki, Hindistan’dan Hilafet fonu için, Kurtuluş savaşIna destek maksadI ile gelen paralar, İş BankasI gibi bir Riba kuruluşunun kurulmasInda, birilerinin hesabIna hisse olarak yatIrIlmIştIr. CHP aslInda bugün, bir yandan laikçi geçinirken öte yandan İş BankasI hisselerini yönetir gibi gözükürken, Hilafet fonunu yönetmektedir.. Bu durum, ne dine, ne hukuka, ne ahlaka sIğar ama, gel gör ki, laik Türkiye’de bu işler böyle!

Öte yandan, CHP’nin genel başkanInIn, Hilafetçi değil, mezhebi açIdan İmametçi olmasI gerekir. İmam da ehlibeyt soyundan gelmeli değil mi? Arap olmalI yani. Bu makam babadan oğula geçtiğine göre, pek de seçim filan olmasa gerek.. Cumhuriyetçi CHP’nin laikliklik serüveni işte böyle bir şey.. Sen çok yaşa KIlIçdaroğlu e mi? Hem laik, hem Nuseyri yandaşI, hem de Alevi..

Ah be Engin ArdIç kardeş. İlk Meclis nasIl açIlmIştI, İş BankasI sponsor olsa da onun belgeselini çeksek.. “Halife ve Hakan efendimiz” diye Halifeye mektup yazan sanki benim. İlk Meclis sanki Halifeyi ve PadişahI kurtarma andI ile söze başlamadI.. İlk Meclis’in duvarInda ayetler yazIyordu. KapIda kelime-i tevhid bayrağI asIlIydI ve hacIlar-hocalar daha sonra tek tek asIlacaklarI kapInIn önünde birlikte dua ediyorlardI.

CHP’lilere ev ödevi: 1-Anadolu halk hareketinin ruhunu temsil eden 1. Meclis’in nasIl açIldIğInI bir okuyun. 2- Cumhuriyetin 10. YIl albümü ile 15. YIl albümünü bulup bir okuyun. 3- Türk’ün yeni amentüsünü bir okuyun, bir de Behçet Kemal Çağlar’In yeni mevlidini! Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi