Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Nasihatle musibet!

Nasihatle musibet!

Sivasspor karşısında Galatasaray'ın üç noktası var ki derslik;

1-Terim'e nasihatler değil musibetler yol gösteriyor. Cezalı Melo'nun yokluğu fark edilmedi. Onun yerine Baroş oynadı. Demek ki Melo'nun ön libero oynaması şart değil ama Baroş bu takıma şart. Aynısı Selim Kaya'da da olmuştu. Gökhan sakatlanınca Selim takıma girdi, savunma toparlandı. Terim bu iki oyuncuyu akıl yoluyla değil mecburiyetten oynattı. Galatasaray'ın oyunu değişti.

2-Elmander bu takımın en iyi oyuncusu. Çağdaş futboldan örnekler veriyor. Forvetin her yerinde arkadaşlarına yardımcı olduğu kadar gol noktalarında da var, savunmaya da dönüyor. Takıma etkisi büyük.

3-Galatasaray'ın iki kanadı çok yavaş! Akıcılığı yok. Takım atağa kalkınca kanatlar görevini, yapmıyor yük orta sahaya biniyor. Bunu önlemek de Terim'in yapacağı bir şey yok. Elde kanat oyuncusu yok! Riera dar alanda kalite olarak iyi, pasları olumlu ancak rakiple mücadelesi hiç yok. Helva gibi. Olduğu yerde eriyor.

İlk yarı gol 45'te Engin'le geldi. Pası veren de Hakan Balta. İşte çağdaş futbol bu. Forvette sürpriz adamlar gol noktalarına sarkacak. Galatasaray bunu yapamıyordu. Yaptı golü attı. Engin'in ayağının fazla kalkması rakibe değil boşa. Golde Engin'in son vuruşu da çok güzel.

Baroş'un Elmander'e yakın oynaması hem paslaşmada güzel hem rakibi şaşırtmada güzel. Sivasspor Galatasaray ataklarında çok açıklar verdi çünkü; Elmander, Baroş, Engin, Selçuk ve zaman zaman Kazım birbirine yakın oynadılar top Galatasaray forvetlerinde kaldı, hal göyle olunca savunması da rahatladı. Ancak Galatasaray'ın çok top kaybı bu maçta da devam etti.

Penaltılar ve hakem

Maçta üç penaltı pozisyonu var.

1-Baroş'un sarı gördüğü ilk pozisyon daha çok penaltı. Rakibin ayağı topa değil Baroş'un koşu yoluna uzanıyor, Baroş'un ayakta kalması zor. Takılıp düşüyor. Hakem verir vermez onun bileceği iş ama sarı gereksiz.

2-Baroş'a verilen ikinci penaltıda kaleci kontrollü ama hakem de haklı. Baroş'un uçacak hali yok. Düşürülüyor, penaltı.

3-Semih'in arkadan rakibinin ayağına çakması hepsinden daha penaltı. Ama Hekem Bülent Yıldırım vermedi.

Galatasaray'ın Erman'dan yediği golde de Semih hatalı. Savunma oyuncusu rakibi göğüsler, asla önüne geçmez. Geçerse gol olur. Nitekim oldu.

Terim saçmaladı

Sivasspor geri düşmesine rağmen oyununu hiç bozmadı. Rasmussen, Grosicki ve Pedriel'le gol aradı, Erman, Kıvanç ve Kadir'le hem orta alanı tuttu hem Erman'la gol attı. Oyun hep Galatasaray'ın kontolündeydi ama 2-1'den sonra Terim paniğe kapıldı. Olmayacak değişiklikler yaptı. Kaybetmekten korktu. Baroş'u aldı savunmayı yedeklemek için Ayhan'ı soktu. Hemen arkasından Kazım'ı aldı Sercan'ı soktu. Takımın çivisi çıktı etkinliğini kaybetti. Sonrasında soktuğu Sercan'ı aldı Servet'i soktu. Takım çöktü. Gezinen Reira sahada kaldı takım tortu gibi geriye çöktü!

Engin ve Elmander kaşındı!

İşleyen takım bozuldu Engin de kaşınınca kırmızı yedi. Son dakikalarda Elmander de atıldı.

Terim'in hesapsız değişiklikleri ve korkusu pahalıya patladı. Üç puan geldi ama takım da iki kayıp verdi. Galatasaray iyi oynadığı maçı zora soktu. Yakışmadı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi