Engin Ardıç

Engin Ardıç

Bence doktorlara bırakalım

Bence doktorlara bırakalım

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, köşe yazarlarına bırakılamayacak kadar ciddi bir konudur. (Aslında değildir ama öyle desem bu sefer de yazı başlamadan bitecek! Ciddiye alırmış gibi yapalım, ekmeğimizi çıkaralım.)
Arkadaşların Asiye, pardon, CHP nasıl kurtulur sorusuna çözüm ararken içine düştükleri ıkıntılar ve sıkıntılar bizi üzmeye başladı. Önceleri gülüp eğleniyorduk ama mesele giderek "patetik" bir görünüm almakta.
Yoksa "patolojik" mi desek? O zaman doktorlara bırakalım.
Arkadaşlar partilerini kurtarmak için var güçleriyle uğraşıyorlar... Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet edenler, pompalamak için Sarıgül'den "huruç" bekleyenler, Ümit Boyner propagandasına henüz erken buldukları için bir türlü giremeyenler...
Başka da kimse yok.
Tövbe, Mahsun Kırmızıgül ile Yılmaz Morgül var. (Yapacağını yapan bazı sitecilere duyuru: Bu esprinin "patenti" bana aittir ve de dört yıl eskidir. Taklitlerden sakınınız.)
Tepede tepişe tepişe birbirlerini yiyorlar ama aşağısı keyifli. Tabanda şenlik kıyamet.
Üç profesör ile iki doktor bir araştırma grubu kurmuşlar, anket yapmışlar. (Yok, bunlar aklınıza gelen doktor değil, sosyal bilimler doktoru.)
Anket, yalnızca kendini "solcu" diye tanımlayan ve CHP'ye oy veren seçmenler arasında yapılmış (CHP solcu oluyormuş yani.)
Yüzde 53, yani yarıdan fazlası, Kılıçdaroğlu'nu "başarılı" bulmuş. (Demek ki amigo gazeteciler akıntıya kürek çekiyorlarmış...)
Partilerini başarılı bulanlar, yani "etkili ve başarılı bir muhalefet yapmakta olduğunu" düşünenler bunlar...
Gelgelelim, toplam denek sayısının yüzde 56'sı, yani daha da çoğu, partinin "sosyaldemokrasiyi yeterince temsil etmediğini" düşünüyor!
Solcu seçmen, yeterince solcu bulmadığı partisini beğeniyor.
Evet, doktor çağıralım.
Fakat önce bir de iktidar umutlarını araştıralım.
Sıkı durun, deneklerin yüzde 58'i, yani daha da yüksek oranda bir kesim, "CHP'nin iktidar olabileceğine inanmıyor!"...
Başkanı ve partinin muhalefetini beğenenler, ne partinin solcu olduğunu kabul ediyorlar, ne de seçim kazanacağını!
Şimdi daha da sıkı durun, doktor da kapıda beklesin biraz:
Anket sorusu sorulan sol seçmenin yüzde 53'ü başkanı başarılı buluyor ama daha da fazlası, yüzde 54'ü de başkanın değişmesini istiyor!
"Lider değişikliğinin sol kesimin iktidara taşınmasına katkı sağlayacağını" düşünüyorlarmış.
Olabilir canım, bir kesimi öyle, bir kesimi böyle düşünebilir. Sarıgül Baykal ile gezerdi, fikir başka başka olmasa... Fakat toplayınca ortaya "yüzde 107" gibi bir oran çıkıyor ki, doktorun iğneyi batırmasının vaktidir.
Yüz kişi katılmış, elli üç kişi başkanı beğenmiş, elli dört kişi değişsin demiş. Demek ki her 100 kişide katılan 107 kişi.
En büyük bombayı en sona sakladım: Yüzde 53 partiyi muhalefette başarılı bulmuş ama gene yüzde 53, seçimde alınan sonucu beğenmemiş!
Bu kadar bilinçli, akıllı ve mantıklı bir seçmen kitlesiyle iktidar çantada kekliktir, köşeci arkadaşların vıkvıklanmalarına hiç gerek yokmuş.
Ne de olsa kıyı seçmeni bu, ressamlar, heykeltraşlar, müzisyenler tarafından eğitilmiş seçmen, göbeğini kaşıyan ayı değil ki bunlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi