Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Bugünkü imtihanımız çok çetin

Bugünkü imtihanımız çok çetin

Bugün 31 Aralık. İçinde bulunduğumuz yılın son günü. Yarın da gireceğimiz yılın başlangıç günü olacak. Akıp giden ömrümüz açısından baktığımızda hiç bir mana ve maksadı olmayan rutin bir akış akıp gidiyor. Gelin görün ki, insanlar durumdan vazife çıkarıyorlar. Bu akışın tam ortasına yılbaşı diye bir sıfat koymuşlar, buna da bir takım nisyanlar, isyanlar yüklemişler ilahi yasakları işlemeye kılıf olarak kullanıyorlar.

Bulunduğumuz durum itibariyle karşımızda iki yol var: Bunlardan biri Hak yol diğeri de şer yoldur. Hangisini seçersek bedelini karşımıza çıkmış amel olarak göreceğiz.

Hak yol dediğimi yolumuz, bugün Mekke'nin kurtuluşunun yıldönümüdür. Bu yolda olanlar bu kutlu gün ve geceyi anacaklar, hatırasını yaşayacaklar, Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.)'in bu fetihteki metodlarını, prensiplerini ve uygulamalarını konuşacaklar, konuşanları dinleyecekler, uygulamaya koyacaklar. Muhasebelerini ve muhakemelerini yapacaklar. Bunlarla Peygamberimizin yanında imiş gibi olacaklar. Geri kalan ömürlerini bu minval üzere geçirecekler. Hesaplar buna göre yapılmış olacak. İşte bugünün imtihan konularından biri budur. Kazançlı olanı da budur. Hak yol olanı da budur.

Allah (c.c.) cümle ümmet-i Muhammed'in bu yolda ayaklarını sabit kılsın.

Diğer bir imtihan konusu da yapıldığında şeyanı memnun ve mutlu edecek olan batıl yoldur. Bu, şeytani bir cihettir. Buna yılbaşı diyorlar ve ne kadar pislik, mülevveslik, rezillik ve çirkinlik varsa bu yolda olanlar bu melanetlikleri işliyorlar.

Bu vesile edilerek dünyanın (istisnaları hariç) bütün insanları küfürde ve isyanda birleşiyorlar. Toplu başkaldırıda, şeytanın liderliğinde toplanıyorlar. Topluca isyan ediliyor. Bu, imtihanın kaybedildiği kulvardır.

Adına "Milli Piyango" denilen kumar aletleriyle milyonlar meşgul ediliyor. Bu yolla minareyi gasbedenler, kılıflar uyduruyorlar. Çıkarsa cami yaptıracakları yalanlarını leblebi gibi ağızlarında geveliyorlar. Kumardan elde edilen haramla:

* Hayır yapılmaz.

* Cami yapılmaz. Yapılırsa o camide namaz kılınmaz. O mesid "mescid-i dırar" olur.

* O parayla hela bile yapılmaz. Yapıldığı bilinirse oraya oturulup ihtiyaç giderilmesi dahi vebal olur.

* O para saadet getirmez. Nesillerine bile bela olur.

* Piyango biletleri alınırken öyle sözler söyleniyor ki, bunlar söyleyenleri dinden çıkarıyor, nikahları (şayet varsa) darmadağın ediyor.

*Müslüman böylesi ortamlarda bulunmamalıdır.

Aldığımız bilgilerden hareketle Keşan Müftüsü muhterem Süleyman Yeniçeri beyefendiyi tebrik ediyor hayır dualarda bulunuyorum.

Bu vesile ile konuşan Bakan ve Valiyi protesto ediyorum. Hakkında soruşturma açan zevatı da yaptıkları yanlıştan dönmeye çağırıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi