Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Yok etmek istersiniz

Yok etmek istersiniz

HASED duygusu, tahrip edici, yıkıcı ve yorucu bir duygudur. Uzmanlar hased duygusunun kişinin, kendi sahip olamadığı şeylerin başkalarında olmasına katlanamamasıyla ilgili olduğunu belirtseler de bu duygunun insandan tamamen uzaklaşması mümkün olmuyor. Çünkü bizler hayata bazı zaaf noktalarımızla birlikte geliyoruz ve bunlarla nasıl başa çıkacağımızı zaman içinde öğreniyoruz. Daha çocuk yaşlara kardeşimize alınan eşyalara, arkadaşımızın oyuncaklarına karşı hased eder, kıskanır ve ondan almaya çalışırız...

Hased duygusu tarih sürecinde hemen hemen bütün kötülüklerin başlamasına neden olmuştur. Dolayısıyla böyle bir duygunun eğitilmesi, ehilleştirilmesi ve ıslah edilmesi dinimizin tavsiyesidir. Dinimiz bizlerin huzur ve suküneti için gerekli olabilecek bütün formülleri vermiş ve bunlara tabi olmayı tavsiye etmiştir.

Hasedi iyileştirmenin formülü:

Hased beslediğiniz kişiye iyilik etmeye, duada bulunmaya çalışın.

Bu davranışınızın sonucunda sizde uyanan pozitif duygunun farkına varmaya bilinç kazanmaya odaklanın ve her iki davranışınızın sizde uyandırdığı duyguyu mukayese edin.

Hased ettiğiniz zaman ne hissedersiniz? İçiniz bunalır, kendinizi kötü hissedersiniz, tahrip etmek yok etmek isterken, diğer yandan vicdanınızın sesiyle karşılaşırsınız... Bu iki duygunuzu mukayese edin.

Bu davranışınızın size getirdiği mutsuzluğun farkına varın ve yeni bir sayfa açın.

Hased beslediğiniz kişiye iyilik ettiğinizde, onun için duada bulunduğunuzda, kendinizi için istediğinizi onun için de istediğinizde bariz bir iç huzuru yaşarsınız. Kendinizi iyi hissederiniz. Çünkü başkaları için yaptığımız ya da istediğimiz iyiliklerin bereketi ve enerjisi bize de bulaşır ve huzur buluruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi