Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Maçın hakimi Elmander

Maçın hakimi Elmander

İlk yarı sonunda hakemin kırmızı kartı maçın zevkine limon sıktı. Hakemler maçı eşit şartlarda yönetmek durumunda, kartlarını adil kullanmak zorunda. Mustafa Kamil Abitoğlu yan hakemin ikazı üzerine ikinci sarıdan Mabiala'yı atarak büyük bir hata yaptı.

Şimdi bir soru;

Hakemler maç içinde düdük çalarken yan hakemlere danışıyorlar mı?

Peki neden hakemler yan hakemin ikazıyla oyuncu atıyor?

Mabiala ile Kazım ortak bir topa girdiler kasıt yok! Kart da yok.

İkinci yarı verdiği penaltı da dünya sonu! Rakibin ayağına istemeden de olsa vuran Elmander.

Yazık oldu Karabükspor'a...

Bu kadar kolay düdük çalınmaz!

Oysa maçta zaten Galatasaray iki farklı önde. Galibiyet çantada keklik. Başlarken Baroş, ilk yarı biterken Elmander attıkları gollerle takımını rahatlattı.

Elmander'i zevkle seyrediyorum. Bu adam Galatasaray'ın en isabetli transferi. Çağdaş futboldan örnekler veriyor. Rakip atakları önde kesmede birinci adam. Savunmasına yardımda, kazandığı topu oyuna sokmada harika. İlk golün pasını Baroş'a veren o, ikinci ve dördüncü golü atan yine o... Elmander, futbol adına çok güzel işler yapıyor.

Galatasaray'ın alkış alacak tarafı da çok koşması. Takımın ciğeri mükemmel. Kazanma arzusu da yüksek. Çok koşanların başında Elmander var. Sonra; Selçuk, Baroş, Melo, Emre... Bu takımın kazanmaması mümkün değil. Bütün forvet çok koşuyor, alan değiştiriyor rakibi 90 dakika hırpalıyor. Bravo Galatasaray'a... Terim bu konuda başarılı. Galatasaray çok diri bir takım. Hakan Balta bile sol açık gibi...

Karabükspor da iyi mücadele etti. Bir topu direkten döndü, birçok atağında Galatasaray savunmasını zorladı. Karabükspor gol de atabilirdi. Zaten 2. dakikada Baroş golü attıktan sonra ikinci gole kadar Karabükspor gol yollarında çok daha etkindi. Galatasaray savunması arkasına atılan toplar tehlike yarattı. Karabükspor'un forvet ucu eksiği gol atmalarını engelliyor. Sadece Shelton ve Cernat'la takım yürümez. Geçen seneden ciddi farkları Emenike. Mustafa Sarp'ın kornerden gelen topla attığı gol Galatasaray'ın topyekun savunma hatası.

Penaltı golü maçın sonucunu 48'de belirledi Melo'nun penaltısı bir hayli şıktı. Ters köşe!...

Terim dengeli bir değişiklik yaparak giderek çaptan düşen Servet'i oyundan aldı. yerine Sabri sağ beke, Ujfalusi göbeğe geçti. Kazım'ın yerine de Engin oyuna girdi. Bu değişiklikler on kişi kalmış Karabükspor karşısında takımın direncini artırdı. Melo da daha çok ileri gitmeye başladı. Elmander-Baroş uyumu güzellikler sundu. Kaptıkları toplarla çabuk çıktılar. Goller de takır takır geldi. Beşincisi Engin'den... Hem de mükemmel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi