Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Küresel eşkıyalar gizlenmeye gerek duymuyor

Küresel eşkıyalar gizlenmeye gerek duymuyor

Bugün sizleri bazı haberler arasında dolaşmayla çağırıyorum. Küresel sömürgeci güçlerin bir diğer ifadeyle küresel eşkıyaların demokrasi ve insan haklarını hakim kılma maskesi arkasına gizlenerek neler yaptıklarına, daha doğrusu bu maskenin arkasında neyi gizlemeye çalıştıklarına bakalım istiyorum.
Bu haberlerin sadece başlıklarına bakıldığında bile küresel eşkıyaların hedefini İslam dünyasının oluşturduğunu görmek mümkün.
Biliyorsunuz ABD ve yandaşları ile İsrail yıllardan beri İran'ın nükleer silah yapmakta olduğunu ileri sürerek bu ülkeye müdahale edilmesini istiyor ve bunun için dünyada kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Hoş dünya kamuoyu da pek umurlarında değil ama çeşitli cephelerde mücadele ederken en azından psikolojik tepkilerden kurtulmanın yollarını arıyorlar. Meseleye bu açıdan bakıldığında NATO kaynaklı, "İran nükleer silah yaparsa Türkiye de yapar" haberi manidar değil mi?
Aslında bölgemizde İsrail'in elinde bulunan nükleer silahları hiç gündeme getirmeyen, bunu sorun olarak görmeyen küresel eşkıyaların İran'ın nükleer silah yapıyor olmasından rahatsızlıklarının sebebini anlamak zor değildir. İstiyorlar ki bölgemizde İsrail dışındaki ülkeler nükleer güce sahip olmasınlar. Bu arada Rusya'nın elindeki nükleer silahların küresel eşkıyalar için fazla bir önemi yok. Çünkü, dünyayı birlikte sömürüyor, sömürüde işbirliği yapıyorlar. Bu durum soğuk savaş döneminde olduğu gibi bugün de değişmiş değil.

Dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer haber ise Taliban ile ilgili ve ABD kaynaklı. Yani her iki haberde özellikle sızdırılmış. Taliban ile ilgili haber gazetelerde farklı başlıklarla yer almasına rağmen biz ikisine temas etmek istiyoruz. Bu haberde iki husus ön plana çıkartılıyor. Birincisi NATO Afganistan'dan çekildiği takdirde bu ülkede kontrolü Taliban'ın alacağı, ikincisi ise Pakistan'ın Taliban'a her türlü desteği sağladığı. Bu iddiaların doğruluk payı nedir tam olarak biliyoruz ama NATO'nun yıllardan beri işgal altında tuttuğu Afganistan'da Başkent Kabil dışında kontrolü sağlayamamış olduğu görülüyor. Bu arada Pakistan'ın Taliban'a her türlü desteği sağladığı iddiası ise Afganistan işgalinin başından bugüne gelinceye kadar NATO güçlerinin sınır ötesi hareketlerle pek çok sivil Pakistanlıyı öldürmüş olmasının gerekçesi olarak sunuluyor. Birinci sebep bu... İkincisi ise Pakistan'ın Afganistan sınırına hakim olamayışıdır. Ancak, Pakistan'ın bu sınıra hakim olmasını istemek gerçeğe ters düşer. Çünkü Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgalinden buyana yaklaşık 34 yıldır iki ülke arasında sınır kalmış değil. Kaldı ki Sovyetlere karşı mücadele veren mücahit gruplarının etkinliğini kırmak için Taliban'ın yıllarca Pakistan içinde eğitilip geliştirildiği, buna ABD'nin destek verdiği hatırlandığında küresel eşkiya bugün kontrolün elinden çıkmakta olduğunu görmenin sıkıntısını yaşıyor olabilir.
Bu arada aynı haberin hemen altında yer alan yine ABD kaynaklı bir diğer haberde ABD'nin barış adımı attığını ancak Taliban'ın reddettiği haberi veriliyor: Yani işgalci ABD ve yandaşları kuzu, Taliban kurt. İyide Taliban ülkesini savunan ABD ve yandaşları ise işgalci değil mi? Küresel eşkıyanın işgalini demokrasi ve insan hakları ambalajı içinde takdim etmesi işin mahiyetini değiştiriyor mu?
Son olarak ABD Ulusal İstihbarat Ofisi'nin Kongre'ye sunduğu Küresel Tehdit Raporu'nda ABD'nin küresel çıkarını tehdit eden yani, küresel eşkıyalığını zorlaştıran beş ülke şöyle sıralanmış:
Başta İran geliyor. Çünkü, Atom bombası yapmak için çalışıyormuş... Ardından Kuzey Kore geliyor. Bu ülkenin elindeki nükleer silahlar bölge barışını tehdit ediyormuş. Sırada Afganistan var. Afganistan da Taliban hâlâ uluslararası toplumun yani küresel eşkıyaların bu ülkede hedefe ulaşmasını engelleyecek güçteymiş. Pakistan'da ise ordu El Kaidecilere karşı başarısız olduğu için ABD'nin küresel çıkarlarına tehdit oluşturuyormuş. Son olarak Nijerya geliyor. Bu ülkede eşkiyaların nitelendirmesine göre radikal dinci Boko Haram örgütü ABD çıkarlarını tehdit ediyormuş.
Bu haberler üzerine yorum yapmaya gerek yok sanıyorum. Elbette küresel eşkıyalara karşı toplu bir direniş oluşturmanın gerekliğini de izaha lüzum yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi