Engin Ardıç

Engin Ardıç

Sizde utanma var mı?

Sizde utanma var mı?

Bugün, itin kopuğun tabiriyle "yazımı bedavaya getireceğim" (birisinden alıntı yapınca öyle diyorlar)...
Bakınız Hürriyet gazetesinde Hadi Uluengin ne yazmış:
***

İB Şehir Tiyatroları bu sezon "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu sahneliyor. Anonsu radyoda duyduğumda inanmamıştım. Şaka sandımdı.
Meğer değilmiş.
Evet evet, yurttaş vergileriyle finanse edilen bir belediye kurumu ipliği çoktan pazara çıkmış bir dezenformasyon abidesini bugün hâlâ "gerçek" diye yutturmaya çalışıyor. Pes!
Böylesine bir cüretkarlık her makul ülkede devasa bir sanat skandalına dönüşürdü.
Ama burası Türkiye! Nitekim izlediğim kadarıyla SABAH'ta Engin Ardıç, Zaman'da da Fikret Ertan hariç tek bir Allah'ın kulu "bu ne maskaralıktır" diye soru sormadı.
Aksine, "solcu-ulusalcı" kalem erbabı dehşet alkış yağdırdı ve hâlâ da yağdırıyor.
(...) Şimdi sıkı durun! Bizde tekrar sahneleniyor ama biliyor musunuz ki, BİZZAT O YAZAR DAHİ TONGAYA GELDİĞİNİ İTİRAF EDEREK ÖZELEŞTİRİ YAPTI. HATTA KENDİ OYUNUNU FRANSA'DA YASAKLADI!
Çünkü Rosenbergler bal gibi suçluydular! Bal gibi casustular! Bal gibi ihanet ettiler!
(...) Kampanyaya katılıp faka bastığını şimdi anlayan (komünizmin) yol arkadaşları "oy neyledik neyledik, yalanı hakikat belledik" diye dövünürken, komünist manipülasyonun mazide ulaştığı raddeyi olay ekseninde işleyen onlarca araştırma kitabı da Batı'da yok sattı.
Zaten tek tük Siyonist veya kızıl fanatik hariç dünyada kimse artık cürümü tartışmıyor.
Fakat doğru, kitlesel münevveran faaliyet "solcuulusalcı" tahakkümü altında olduğu için (sözü geçen) kitapların çoğu ya Türkçe'ye hiç çevrilmedi ya da aforoz edildi.
Nitekim bu cahil fütursuzluğudur ki yazarını bile utandıran bir dezenformasyon piyesini bir tek bizim ülkemizde sahnelemek cüretini veriyor.
Oysa masumiyetlerinden değil, idam cezasını toptan reddettiğim için bana göre de Rosenbergler ölmemeliydi ama her halükârda ve esas olarak evrensel gerçekler yaşamalı!
Ancak eyvah, tüm dünyada sonsuz sıradan, sonsuz nesnel ve sonsuz inatçı addedilen o gerçekleri entellektüel namus ve ahlakla söylemek bile Türkiye'de hâlâ cesaret gerektiriyor.
***

Şimdi azıcık utandınız mı Rosenberg çocukları?
Ne gezeer... Hiçbir şey olmamış gibi davranacaksınız. Fakat insanın ar damarının çatlaması için önce ar damarına sahip olması gerekir. Sizde o damar hiç yok ki çatlasın.
Ne dersin sakallı balıkçı? Bu yazıyı al eline dolaş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi