Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hazreti Peygamber S.A.V. Efendimiz ve Gençlik 1

Hazreti Peygamber S.A.V. Efendimiz ve Gençlik 1

Muhterem okuyucularımız!

Mevlid Kandili münasebetiyle yapmış olduğumuz umre vesilesiyle şu anda bulunduğumuz kutsal iklim Medine-i Münevvere'den hepinizi kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum ve dua ediyorum: Rabbim hepimize iman selâmeti, dünya ve ahiret saadeti nasib eylesin. Amin.

Gençlik, bulunmaz bir nimet, önemli bir güç, istikbâli kendilerine teslim edeceğimiz yarınımızdır. Bir millet gençlerinden iyi yolda yararlanabilirse, gençlik iyiye, güzele yönlendirilebilirse, hem o millet için ve hem de insanlık için sonsuz yarar vardır. Ancak gençlik ihmâle uğrarsa, hem o toplum ve hem de gençliğin kendisi, ülke için bir endişe ve üzüntü kaynağı hâline gelir. Dolayısıyla yeni yetişen nesiller ruh ve bedence sağlıklı, güçlü ve dinamik bir kişilik geliştirdikleri ölçüde toplum da güç ve kuvvet kazanacaktır. Ayrıca, gençlerin eğitimine ve öğretimine, çağın gelişen şartlarını da göz önünde bulundurarak önem veren milletler, daima yükselmişler ve dünyada söz sahibi olmuşlardır.

İslâm dini aynı zamanda bir eğitim sistemi olup, insanlar arası ilişkilerin temel esaslarını bildiren bir değerler ve davranışlar düzenidir. Bu konularda da en güzel örnek ve model, şüphesiz sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizdir. Bir Peygamber olduğu kadar, bir eğitimci, olgun ve örnek insan olarak, O'nun gençlere yaklaşımını, onlarla olan ilişkilerini doğru bir şekilde öğrenip, bunların arka planında yatan davranış prensiplerini kavradığımız ölçüde, gençlerimize bunları yansıtma imkânı buluruz.

Yüce İslâm davasını öncelikle gençler omuzlamıştı, pek azı müstesna ALLAH Resûlü'nün etrafındakiler hep gençlerden ibaretti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi