Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Ölü bulundular

Ölü bulundular

Otel odasında ölü bulunan “ünlülere” bir yenisi eklendi.
Amerikalı ünlü popçu Whitney Houston’ın bir otel odasında ölü bulunması ülkemiz magazin medyasında da geniş yer aldı.
Bu medya organları Houston için “şöyle başarılı”ydı, “böyle başarılı”ydı haberleri aktardı.
Hayranlarının yasa boğulduğundan söz etti…
Dünyaya bir “Whitney Houston’ın daha zor geleceği”nden dem vurdu…
Halen işin magazin boyutuyla ilgileniyorlardı.
Bu haberleri gördükçe, şöyle düşündüm:
“Siz bu kafada olduğunuz sürece daha ne ‘yaşamı otel odasında sona eren Houston’lar’ yetişir dünyada, Türkiye’de…”
Haksız mıyım?
Magazin medyasının örnek şahsiyetler olarak sunup, özellikle gençlere “rol model” olarak takdim ettiği “ünlü” popçular, topçular…
Pek çoğunun ibretlik sonu, aslında acınacak bir durumda olduklarını ortaya koymuyor mu?
Statları, salonları dolduran, binlerce gencin rol modelleri olan, paparazzilerce her adımları haber yapılan, dünyanın en mutlu insanları olduğu zannedilen ünlülerden değil miydi popçu Whitney Houston.
Türkiye’de de sosyetenin en uğrak solaryum merkezinin sahibi ünlü iş kadını Fisun Demiraşan, geçtiğimiz hafta Bodrum’da bir otel odasında ölü bulundu.
Geçtiğimiz yıl da Ünlü Sunucu Defne Joy Forter, bir bekar evinde ölü bulunmuştu. Ünlü türkücü Azer Bülbül’ün ölümü de otel odasında olmuştu.
Otel odasında ölü bulunan “ünlü”ler bu isimlerle sınırlı değil.

Yeşilçam’ın senarist, yönetmen ve ünlü oyuncusu Birol Işın, 2009’da, kaldığı Beyoğlu Yaşam Evi'nde ölü bulundu. Cenazesini 10 kişi kaldırdı. Bunlar da Darülaceze görevlileriydi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Ayça Telırmak, 2008’de, yalnız yaşadığı Nişantaşı’ndaki evinde, öldükten beş gün sonra kokuyu duyan komşularının ihbarı üzerine bulundu.

Kurtlar Vadisi dizisinin Seyfo Ağa'sı Nihat Nikerel, 2009’da, evinde ölü bulundu. Sinema ve dizi oyuncusu, yazar Nihat Nikerel’in gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü, sabah saatlerinde fark edildi.

Ünlü sinema oyuncusu Yaman Tarcan ise 2009’da, geçirdiği bunalım sonucu intihar ederek yaşamına son verdi. Asmalı Konak dizisinin Haydar'ı olarak da tanınan Tarcan'ın dramı bu konudaki ilk örnek değil. Daha önceki yıllarda da bir çok ünlü oyuncu hayatının son günlerini bir sefalet içinde geçirdi.

Ünlü sinema sanatçısı Sami Hazinses son günlerini sefalet içinde geçirdi. Sanatçı Göztepe Semiha Şakir Huzurevi'ndeydi. 2002'nin Ağustos ayında hayata gözlerini yalnızlık içinde yumdu.

Asıl adı Yadigar Kuzu olan Yadigar Ejder de, sinemanın en ünlü karakter oyuncularından biriydi. İri yapılı gövdesine rağmen Cüneyt Arkın'dan Kemal Sunal'a kadar filmlerin jönlerinden bol bol dayak yedi. Kirasını ödeyemeyince kaldığı tek odalı evden çıkarıldı. 1992'nin soğuk bir ocak gününde geceyi sabah Taksim Parkı'nda geçirmeyi düşündü ama ertesi sabah bir bankta ölü bulundu.

Türkiye'nin Marilyn Monroe'su olarak takdim edilen; bastığı yerlere halı serilen ve ayakkabısından şampanya içilen ilk sinema starı Cahide Sonku, alkolün de rolüyle sokaklarda kalacak kadar bir yoksulluğun pençesine düştü. Sonku, 18 Mart 1981'de bugün Pera Palas'ın karşısında olan ve yıllar sonra onun anısına açılan Cahide's Restaurant'ın bulunduğu yerde, kör kütük sarhoş hayata veda etti.

Oyuncu olarak tanındı ama senaristlik, yönetmenlik hatta yapımcılık da yaptı. İki defa intihara kalkıştı. Yazdığı sinema eleştirilerini yayınlanacak gazete bulamadı. 1998 yılı mayıs ayında bir gün telefona cevap vermeyince Kazancı Yokuşu'ndaki evine giden bir arkadaşı tarafından yerde cansız yatarken bulundu.

Avrupa’da birçok sempozyum ve sergide Türkiye’yi temsil eden ünlü sanatçı Hüseyin Bahri Alptekin, 2008’de Beyoğlu’ndaki atölyesinde ölü bulundu. Polis Alptekin’in kolunda iğne izleri olduğu ve atölye içinde enjektör ile toz madde bulunduğunu açıkladı.

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde bir huzurevinde kalan Hürriyet kahramanı Resneli Niyazi Bey'in torunu, 1980 öncesi DİSK Başkan yardımcılığı yapan Niyazi Resnelioğlu, 2010’da, kaldığı huzurevinde ölürken, cesedi 3 gün sonra bulundu.

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel de 2010’da, ABD’nin New Jersey eyaletinin Edge Water kentindeki Comfort Inn otelindeki odasında hayatını kaybetti.

Yalnız yaşayan ve bir süre önce beyin ameliyatı olan fotoğraf sanatçısı Şemsi Güner, 2010’da Bahçeşehir’deki evinde ölü bulundu. Bir süre Şemsi Güner’den haber alamayınca kapıyı çilingire açtırarak eve giren kızı ve damadı Güner’in cansız bedeniyle karşılaştı.

TRT'de yayınlanan Hayat Türküsü adlı dizi ve birçok tiyatro oyununda rol alan tiyatro sanatçısı Çağatay Emek Mıdıkhan, 2010’da Kadıköy'deki evinde intihar etti.

Eski sıkıyönetim hâkimlerinden, eski Anayasa Mahkemesi üyesi ve eski Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ali Hüner 2010’da Bahçelievler’deki evinde ölü bulundu.

DEFNE JOY FOSTER, ALTAN’LARIN BEKAR EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Evli ve bir çocuk annesi unlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, 2011’de, Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın bekar evinde ölü bulundu. Foster’in aşırı alkol aldığı belirtildi.

''Kurtlar Vadisi'' dizisinde ''Laz Ziya'' karakteriyle bilinen ünlü oyuncu İstemi Betil, 2011’de, Çiftlikköy'e bağlı Sahil Mahallesi Manolya Sokak Özlem Apartmanı'ndaki evinde hayatını kaybetti. Bir hafta önce babasını ziyarete gelen İrem Betil, sabah odasına girdiği İstemi Betil'in cansız bedeni ile karşılaştı.

ÜNLÜLERİN MENAJERİ DE ALKOLDEN ÖLDÜ

Pop şarkıcısı Keremcem, İzel, Emre Altuğ gibi sanatçıların eski menajeri Coşkun Yazman, 2011’de, aşırı alkol nedeniyle Beykoz Çubuklu İskelesi'ndeki teknesinde ölü bulundu.

Arabesk fantezi müzik sanatçısı Azer Bülbül, 2012’nin ilk günlerinde, bir gece kulübünde sahne aldığı Antalya’da kaldığı otel odasında ölü bulundu. O gece kulüpte tanışıp odaya çıktığı hayranı “hap kullandı fenalaştı” açıklamalarında bulundu.

Kadıköy’de Sanatçı Volkan Konak’ın bateristi ve müzisyen Behçet Türkekul, 13 Ocak 2012 günü yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Türk sinemasında yaklaşık 450 filmde rol alan ünlü oyuncu Ünsal Emre 25 Ocak 2012 günü, Beyoğlu'ndaki evinde ölü bulundu. Evde tek başına yaşayan sanatçının ciğerlerinden ve böbreklerinden rahatsız olduğu belirtildi.

Son yıllarda yaşanan “ölüm olayları” bunlar.
Daha eskilere gidildiği zaman daha ne trajik olaylarla karşılaşılır…
Araştırmacı Yazar Mustafa Yakutcan, bu olaylar üzerinde çalışıyor.
“Ölü bulundular” dosyası hazırlayan Yakutcan, daha sonra bu olaylar üzerine bir kitap yazmayı düşünüyor.
Yakutcan’ın dosyasında “otel odası”nda ölü bulunan yabancı ünlüler de yer alıyor.
İngiliz oyuncu Lucy Gordon’dan Amerikalı David Carradine’e; İtalyan Marco Pantani’den Oscar ödüllü aktör Kirk Douglas'a kadar pek çok ünlünün ölümüyle ilgili çarpıcı bilgiler bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi