Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hz. Peygamber sav Efendimiz ve Gençlik 7

Hz. Peygamber sav Efendimiz ve Gençlik 7

Allah Teâlâ'nın rızası için birbirlerini seven, ALLAH Teâlâ'nın rızası için biraraya gelip, ALLAH Teâlâ'nın rızası ayrılan iki kişi. ALLAH Teâlâ'nın için birbirlerini seven, başka hiçbir maksat taşımayan, bir araya gelmeleri ALLAH Teâlâ için, şayet ayrılacaklarsa ayrılıkları yine ALLAH Teâlâ için olan yani bir arada iken de ayrı iken de ALLAH Teâlâ için duydukları sevgiyi muhâfaza eden iki insan, sanki bir anlamda yekdiğerini ALLAH Teâlâ'nın emirlerine muhâlefetten korumaktadır. Zira mü'min mü'minin aynasıdır. Onların bu birbirlerini ALLAH Teâlâ için sevmeleri ve dostluklarını bu çizgide birbirlerine yardımcı olarak geçirmeleri, âhirette her ikisinin birden ilâhî koruma altına alınmaları ile ödüllendirilecektir.

O halde sevgimize ve sevdiklerimize bu açıdan iyice dikkat etmeliyiz. Mü'min mü'minin aynasıdır. Kişi sevdiği ile beraber olacaktır. O yüzden kişi kiminle arkadaşlık yapacağına çok dikkat etmelidir. İnsan, arkadaşının yaşantısından etkilenir. O halde her birimiz dost edineceği kişiye dikkat etmelidir. Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edilip de kadınlığını ken¬disine arz ettiğinde: "Ben ALLAH Teâlâ'dan korkarım" deyip bunu kabul etmeyen kimse. Böylesine bir davete içinden veya açıkça "Ben ALLAH Teâlâ'nın emrine muhâlefet etmekten, veya O'nun azabından ve gazabından korkarım" diyerek yaklaşmayan, nefsini koruyan kişi gerçekten büyük bir yiğitlik göstermiştir.

"ALLAH Teâlâ'dan korkan kurtulmuştur" müjdesi gereği onun da ödülü âhiretteki sıkıntılardan kurtulmaktır. Bu husus, her türlü gayr-i meşrû kadın-erkek ilişkilerinin kitle iletişim ve haberleşme vasıtalarıyla yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günümüzde çok daha büyük önem arzetmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi