Engin Ardıç

Engin Ardıç

Çekilmiyor

Çekilmiyor

Bendeniz dizi izlemem efendim, yalnızca belgesel... (Yerseniz.)
Çünkü ben ve benim gibi insanlar "dizi müşterisi" değildirler. Biz azınlıktayız.
Nitekim, başından sonuna kadar ilgimi hiç yitirmeden izlediğim, hatta DVD kutusunu da alıp sakladığım diziler, ya "Friends" gibi Türkçe dublajı bile yapılmamış diziler oldu (seni gidi Beyaz Türk seni!), ya da "Roma" gibi, "Tudors" gibi, "Band of Brothers" gibi, "Pacific" gibi, hatta "Boardwalk Empire" gibi keyifli tarih dersleri...
Ayrıca, Bihter'in sonunda intihar edeceğini, Ali'nin Zilha'ya kavuşamayacağını, Süleyman'ın hem İbrahim'i hem Mustafa'yı öldürteceğini bile bile o diziyi nasıl seyredeyim? (Ama, desenize, Roma İmparatorluğu da eninde sonunda yıkılacak, dünya savaşını Amerika kazanacak, içki yasağı elbette kalkacak, Henry de altı karının altısını da kestirecek, ona bakarsanız!)
Öte yandan, hiç umurumda olmamıştır Ali Kaptan'ın Caroline'le nasıl halvet olduğu, ya da Fırat kıyılarında hangi berdel gelinin hangi sapık muhtarı vurduğu... (Zombi olsunlar seyredeyim.)
Çünkü kadın değilim.
Birçok düşmanımın sandığının tersine kadınları anlıyorum, seviyorum ve onların tercihlerine de saygı duyuyorum. (İşte şimdi ayvayı yedim, çünkü kadınlar "anlaşılmamayı" severler ve onları gerçekten anlayan erkeklere çok bozulurlar.)
Onun için kendilerine bir uyarım olacaktır:
Sizi kazıklıyorlar!
Elbette bütün bu diziler "reklam toplamak" ve para kazanmak için yapılmaktadır, gerisi laftır, falan filan, biz de biliyoruz da...
Her hafta, ekstradan yetmiş dakika ve birkaç reklam kuşağı daha kazanmak uğruna bir önceki bölümün "hatırlatıyoruz" dümeniyle tekrarı, ayıptır.
Elli dakikalık keçiboynuzu uğruna insanları üç saat televizyon başına çivilemek, ayıptır.
Jenerikten hemen sonra bir reklam kuşağı daha girmek, büsbütün ayıptır.
Hele hele, bölüm bittiği halde "az sonra" tuzağını kurup son bir reklam kuşağı daha girmek ve kuşağın ardından son kareyi bir kerecik daha gösterip bitti demek seyirciyi hepten eşek yerine koymaktır.
Ne yapacaksınız? "Kaydedeceksiniz" ve hemen o gece ya da ertesi gün "salim kafayla" seyredeceksiniz, reklamları hızlı hızlı geçerek...
Efendim? Evinizde Digitürk HD ya da herhangi bir kayıt cihazı yok mu?
Eh, o zaman tam da "hedef kitle" sizlersiniz demektir zaten, iyi eğlenceler ve de iyi tüketimler! Ne demiştim: Bendeniz dizi izleyicisi değilimdir. Yalnızca belgesel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi