Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Avantajlar ve dezavantajlar 2

Avantajlar ve dezavantajlar 2

Tablet bilgisayarların kullanımı ve bu konuyla ilgili okullarımızda uygulanacak çalışmanın avantajları olabileceği gibi dezavantajları da olabilir. Çünkü doğru kullanılmadığında internetin pek çok sorunlara neden olabileceğini görüyor ve yaşıyoruz. Kaldı ki, bu konuda gerekli eğitim verilmediği takdirde, çocuklar internet bağımlılığına yakalanabilirler ve zarar görebilirler. İnternet doğru kullanıldığında hayatımızı kolaylaştırıyor.

Ancak bu konuda seçici olamayan çocuklar ya da gençler aileden uzaklaşıyor ve çeşitli sorunların içine düşebiliyorlar. Bu da okullarda uygulanacak dijital sistemin kontrollü kullanılmasını gerekli kılıyor. Dolayısıyla bu uygulama ancak bilinçli internet kullanımı konusuyla birlikte gündeme gelmelidir.

Ayrıca eğitimciler ve öğreticiler aracılığıyla çocuğun eğitim-öğrenim hayatı bir denge üzerine oturtulmalıdır. Çocuklar, teknolojiye yakınlık kurmadan önce mutlaka kitaplarla, ansiklopedilerle, şiir ve edebiyatla, sanat ve müzikle canlı bir bağ kurabilmeliler hem de yetkin kişiler eliyle. Zira çocukların kalem, kitap ve defterle yakınlığı gelişimlerine katkı sağlıyor, hayal dünyalarını zenginleştirip, üretkenliklerini ve becerilerini geliştiriyor. Teknoloji burada itici güç ve depolanmış veriyle hızlı, kullanışlı bir düzenek oluşturması; dünya ile eş güdümlü bir kalite getirmesi açısından tabi ki önemli bir katkı sunuyor.

"Akıllı tahta ve tablet " bilgisayarlarla eğitim öğretime bir denge, kalite ve eşgüdümlü bilgiye ulaşma imkânı sağlanması önemlidir.

Bununla beraber "Bilinçli Teknoloji ve internet kullanıcısı " olmanın "Temel İnsani ve Ahlaki Eğitim" şartı çerçevesinde ele alınması durumunda başarılı ve hayırlı bir katkı olacağı kanaatini tabi ki taşımaktayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi