LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Kemalistler paşanın darbeci olanını sever!

Kemalistler paşanın darbeci olanını sever!

- Lütfü Bey; Kemalist kesim bir süredir AK Parti Hükümeti’ne karşı darbe yapması için orduyu kışkırtmaktaydı. Ancak ordu bekledikleri darbeyi yapmayınca şimdi de ordunun başındaki paşalara kızmakta ve hatta işi hakaret boyutlarına vardırmaktalar. Nitekim Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun, hükümete karşı darbe yapmadıkları için paşaları tasma takılmış köpeğe benzetti. Üstadım, nasıl yorumluyorsunuz bu durumu?

- Malumunuz, İstanbul Barosu’nun Kemalist Başkanı Ümit Kocasakal da, bekledikleri darbeyi yapmadığı için orduyu eleştirmişti. “Zannettik ki ordumuz bizi korur; ama yanılmışız; meğer Türk Silahsız Kuvvetleri imiş” türünde laflar etmişti. Yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da, bekledikleri darbeyi yapmayan ordu için “Meğer ordu kâğıttan kaplanmış” demişti. Çünkü Kemalistler, paşaların darbeci olanını sever! Mesela CHP milletvekili Nur Serter... Biliyorsunuz onun gibiler darbe yapan, muhtıra veren paşaları alkışlamışlar, “Türk Ordusu bizim istediğimizi yaptı; yaşasın Türk Ordusu” demiştiler. Bunlar istedikleri darbeyi yapmayan paşaları ise tasma takılmış köpeğe benzetirler! Bu benzetme Kemalistlerin ruh halini yansıtması açısından da ilginçtir. Çünkü Kemalistler kendilerini milletin efendisi, sahibi olarak görmektedir. Millet kendilerine köpeklik etsin, ne diyorlarsa onu yerine getirsin istemektedir. Aslında bunlar millete tasma takmayı arzu ederler! Bunun da orduyu yöneten paşalar eliyle yapılmasını beklerler! Onlara göre paşalar, milletin seçtiği başbakanlara tasma takmalıdır! Onlara köpek muamelesi yapmalıdır! Kemalistler ne diyorsa, başbakanlar onları yapmalıdır. Eğer başbakanlar onların dediklerini yapmazlarsa, tez zamanda kelleleri vurulmalıdır. Dediğim gibi, Kemalistler paşanın halka tasma takanını, köpek muamelesi yapanını sever! Kemalistler paşanın darbeci, tasmacı olanını sever! Bunu yapmayan paşaları da tasma takılmış köpeğe benzetirler!

HEM SOLCU HEM DARBECİ İSEN KASABINA AŞIK KOYUNSUN SEN!

- Kendisine “solcu” diyenler, “Askeri darbeler hep solu ezdi” iddiasında bulunuyorlar. Ama buna rağmen yine de askeri darbelerden medet umuyorlar. Onların bu çelişkili tavrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ABD ve onun komutasındaki NATO kimin, hangi kesimin ezilmesini istediyse, askeri darbeler onu ezdi. Zaten askeri darbeler ancak ABD, NATO istediğinde gerçekleşti. Evet, sosyalist sistem çökene kadar sosyalistler ABD’nin, NATO’nun baş hedefiydi. Peki sosyalistleri, solu ezmesi için ABD, NATO ile işbirliği yapanlar kimlerdi? Bunlar Kemalist generallerdi. Nitekim emekli amiral Atilla Kıyat gibi Kemalistler, “Darbeleri solu ezmek için yaptık” itirafında bulunuyorlar şimdi. Bakın geçtiğimiz 6 Mayıs’ta sosyalist gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları idamlarının 40. yılı vesilesiyle anıldı. Unutmayalım ki onları idam sehpasına, 12 Mart askeri darbesini yapan generallerin mahkemesi yollamıştı. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam sehpasına yollayan Kemalist generaller arasında, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur gibiler de vardı. Darbeci generallerin kurdurduğu hükümetin başında da CHP’nin, Kemalistlerin önde gelenlerinden Nihat Erim bulunmaktaydı. Bu Kemalistler, sosyalist Mahir Çayan ve arkadaşlarına karşı da büyük bir katliam yapmışlardı. Sosyalist İbrahim Kaypakkaya gibi gençlerin işkence tezgahlarında canını çıkartmışlardı. Bilindiği gibi Türkiye’deki darbeler Kemalizmi koruyup kollamak adına yapılmıştır. Kemalizm kendi dışındaki her fikri, her kesimi düşman saymıştır. Tarih boyunca kendisinden olmayan kim varsa onları yok etmeye çalışmıştır. Kemalistler kendilerinden olmayanlara büyük zulümler, katliamlar yapmıştır. Örneğin sosyalist önder Mustafa Suphi’yi boğdurmak, sosyalist yazar Sabahattin Ali’yi kafasını parçalayarak öldürmek, sosyalist romancı Kemal Tahir’i, sosyalist şair Nazım Hikmet’i hapislerde çürütmek gibi zulümler, katliamlar yapmışlardır. Kendisine “solcu”, “sosyalist” diyenler, Kemalistlerin yaptıkları bu zulümleri, katliamları nasıl görmüyor? Bunlar nasıl hem Kemalizmden yana hem de sosyalizmden yana oluyor? Hem Kemalizmden yana hem sosyalizmden yana olunur mu? Ve “Askeri darbeleri yapan ordu hep solu katletti” deyip de hâlâ askeri darbelerden medet ummak olur mu? Bilinsin ki hem solcu hem darbeci olunmaz! Hem solcu hem darbeci isen, kasabına aşık koyunsun sen!





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi